Rulez Napisano 18 Maja 2008 Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Sądząc po tym co napisałeś - ren Radon spokojnie wystarczy. Nie będziesz się męczył z podjazdem pod lekką , ani mniej lekką górkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xsynioo Napisano 18 Maja 2008 Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 kaamil Zależy na co patrzysz bo Scott Scale i Radon to dwa zupełnie różne rowery. Scott jest bardziej narowisty i zwrotny. Do szybkiej jazdy. Radon to rower spokojny itp. Scott to lepsza rama i firma. Radon natomiast to duzo lepszy osprzęt ale Scott bije go na głowę pod względem ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaamil Napisano 18 Maja 2008 Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 A wiecie czy w ZR 5 jest wyłaczanie amortyzatora przy kierownicy jak w ZR 6 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drejo Napisano 19 Maja 2008 Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Kamil nie sugeruj się za bardzo teoretycznymi opiniami osób które dany rower widzieli tylko na obrazku i porównują milimetry i kąty. Radon nadaje się idealnie do typu jazdy który przedstawiłeś. Rower wcale nie jest spokojny ani mało zwrotny. Wręcz przeciwnie mało zwrotne to są rowery z długą ramą. Nie od parady spora część bikerow jeździ na ramach mniejszych niż wynikało by to z ich wzrostu dokładając bardzo długie sztyce. Mają wtedy krótkie zwrotne rowerki pod sobą. Długa rama za to pozwala sprawniej podjeżdżać ale różnicę wyczujesz dopiero na ostrych podjazdach, które będą stanowić pewnie 0.1% twoich tras. Na innych odcinkach będziesz za to miał wygodniejszą pozycję (nie turystyczną co piszą poniektórzy) i nie będziesz narzekał na ból karku i kręgosłupa. Rama radona nie nadaje się do ścigania w tym sensie, że nie jest lekka. Jeśli ktoś myśli o poważnym ściganiu inwestuje w lekką ramę na której buduje sprzęt poniżej 10 kg. Z tego co piszesz to nie masz ani zamiaru ani kasy na poważne ściganie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaamil Napisano 19 Maja 2008 Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Dzieki drejo za odpowiedź Przez 7 lat miałem kawał cięzkiego rowerku więc troche róznycy w wadze roweru nic mi nie zrobi . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 20 Maja 2008 Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Pytanie do znawców . Duzo jest opini o ramie radona że ma nie sportową geometrie . Ja lubie szybka mógłbym nazwać nawet ostra jazde ale nie na dyzych odcinkach. Nie jeżdze na zadne maratony bo mam dopiero 16 lat i szukam dobrego rowerku na kilka lat , może kiedys pojade na jakieś zawody ale to tylkodla dobrej zabawy. Wiec mozecie mi wytłumaczyc stwierdzenie że " rama radona ma nie sportowa geometrie" i o jakiej dyscyplinie jazdy mówicie. Czy to bedzie dobry rower dla mnie czy mam lepiej poszukac innego rowerku na bardziej sportowej ramie na coś z rodziny specjalized lub innych dobrych marek . Acha najwiecej jeżdze po mieście lasach niezbyt cieżkich terenach . Słuchaj się Fifiego, Fifi prawdę ci powie... LOL Do twoich opisanych celów Radon się bardzo dobrze nadaje. Czy Radon jest do cholery trekkingiem, że tak wszyscy plują mu na górną rurę?? Mam rowerek zbudowany na ramie o identycznej geometrii jak ten Radon i niemal identycznie go użytkuje {tak jak opisałeś} i nie mam na co narzekać. Jest w sam raz, a przetestowałem też rowerek o "twardo sportowej" geometrii i różnicę czułem, ale czy na plus to trudno określić.. Jak się uprzesz to na wigry maraton przejedziesz, a Radon jest rowerem o sportowej geometrii, jednak nie "wyczynowo - wyscigowej" - {która nie zawsze sprawdza się w lajtowym radosnym użytkowaniu roweru}. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 21 Maja 2008 Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Hmmm ja chyba we wakacje kupię tego Radona i sprzedam(mam nadzieję)ramę. Cena i tak jest atrakcyjna, czegoś takiego samemu za tą cenę się nie złoży. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufoludek Napisano 25 Maja 2008 Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Siemson, A nei wiecie może czy gdzies w Polsce, najlepiej we Wrocławiu można znaleźć sklep i obejrzeć sobie Radony?? Dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaamil Napisano 25 Maja 2008 Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 no chyba tylko zostaje ci opole to niecałe 80km od wrocka mysle że to nie ąz tak daleko. Ja kupuje radona w niemczech zyskam 300zł w najlepszym przypadku 710zł co daje 1750 za ZR5 ( przy kwocie 1750 mam na myśli kupno rowerku przez firme i wtedy mam zaoszczedzony wat czyli 19-20% ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufoludek Napisano 26 Maja 2008 Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Kurde skomplikowane troszku, a mógłbyś mi wyjaśnić o co z tym chodzi i jak to poczynić żeby kupić tak jak ty bo też sie do niego przeymierzam a to dość spora oszczedność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaamil Napisano 26 Maja 2008 Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Ja go zamowie przez firme w ktorej pracuje tata. Dlatego omine wat , ty mozesz jednie zamówić go w niemczech i nic z tym wiecej nie zrobisz a koszt transportu do polski to 60E wiec 660E ok 2250zł . Niestety bede go miał dopiero za miesiac bo nie maja ich juz na stanie . Troche głopio to wszystko brzmi ale to nic trudnego ( jak masz rodzine w niemczech to też mozesz sie jakoś dogadac- ja mam ten komfort że nie musze doplacac do transportu jedynie ok 20-30 E bo firma jest w innym mieście ) ja jeszcze nie pracuje więc dla mnie 750zł droga nie chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufoludek Napisano 26 Maja 2008 Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Oki, dzieki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaamil Napisano 27 Maja 2008 Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Jak ktoś kupi lub ma ZR5 to bardzo prosze o zdiecie kierownicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.