mefjuu Napisano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Witam, Kupiłem nówkę Alivio, jednak stan najmniejszej koronki nie napawa mnie spokojem. Jeszcze nie rozpakowałem jej i zastanawiam się czy to 'standard', czy feler? Proszę rzucić okiem na zdjęcie: http://img405.imageshack.us/img405/7353/kasetaalivioli2.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamicki Napisano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Standard, wszystko jest prawidłowo. Pewnie to w jakiś sposób ma pomagać w zmianie biegów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekgib Napisano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Dlatego wziąłem tańszą, lżejszą, lepiej wykonaną kasetę Suntour ... Ale do rzeczy : takie nadlewki to chyba standard w kasetach niższej klasy. Nie masz się co przejmować - takie małe koronki ciężko widocznie zrobic "dobrze" za małą cenę. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Standard, wszystko jest prawidłowo. Pewnie to w jakiś sposób ma pomagać w zmianie biegów. i łancuch sobie z tym poradzi i doprowadzi kasete do prawidlowego stanu... a poza tym jeśli jest to tylko na najmniejszej koronce to naprawde nie ma sie czym przejmować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziekk Napisano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Tak ma być. Taki profil zębów pomaga w zmianie biegów i wynika z systemu HG. To nie sa żadne "nadlweki" czy wady konstrukcyjne i w kasetach wyższej klasy też znajdziesz takie zęby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMAN Napisano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Nadlewki ... no comment. Czy wy żyjecie na tym świecie ? takie ,,nadlewki'' były juz w UG i działają na tym świecie już ponad 25 lat ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proxx Napisano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 A to dobre Nadlewki Mam XT i w takim razie chyba też trafiłem na feler ;P A łańcuch sobie wcale z tym nie poradził :banana: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 16 Stycznia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 U mnie to jest w trochę mniejszym stopniu na tej kasecie. Chyba, że się już kaseta trochę dotarła. Nie mniej służy to do szybszego i bardziej precyzyjnego zmian przełożeń, czyli poprzednicy mieli rację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszek Napisano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 U siebie na deore tez cos takiego zauwazylem, myslalem ze to objad zuzycia kasety czy cos.. Takze takie cos to standard, a jak u SRAM'a ? Tez takie cuda mamy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziekk Napisano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Tak, tylko nazywa się to PowerGlide (I lub II). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.