kanadol Napisano 12 Stycznia 2008 Napisano 12 Stycznia 2008 A moze jakies opinie na temat tych obreczy, piasty na pewno XT CL. Osobiscie nie lubie "maszynowych" lozysk. Szprychy DT champion. Malo kto ma te obrecze, a ja szukam czegos bardzo mocnego i w miare lekkiego. Moj styl jazdy to mocne XC a w okolicy lasy maja sporo kamieni i korzeni a zjazdy tez sie znajdzie. Dzieki za opinie!!!
johny89 Napisano 12 Stycznia 2008 Napisano 12 Stycznia 2008 Ja posiadam podobne kolczka a nawet takie same Jezdze juz dwa lata i jestem bardzo zadowolony. Zero luzow w piastach i innych problemow ktore moglyby wystapic. Ostatnio podczas przegladu sam sobie przeserwisowalem piasty i smigam dalej. Obrecze sa mocne. Kola jak na razie nie byly nigdy centrowane. Raz byly tylko naciagane szprychy.Ogolnie to kola sa spoko. Zmienilbym tylko szprychy na czarne. Kilka zdjec:
kopaczus Napisano 12 Stycznia 2008 Napisano 12 Stycznia 2008 Hmm, XC717 a XM719 to dwie różne obręcze. 717 waży 395g, a 719 już 460. A nie myślałeś o XM819? Waga podobna jak 719, a w bonusie masz UST - zakładasz opony bezdętkowe albo dętkowe z mleczkiem typu Joe's Sealant albo Stan's Sealant. Masz niższą wagę i możesz zapomnieć o kapciach
johny89 Napisano 12 Stycznia 2008 Napisano 12 Stycznia 2008 Rzeczywiście nie zauważyłem jakoś. Sorki ,ale mam nadzieje ,ze choć troche pomogłem.
kanadol Napisano 13 Stycznia 2008 Autor Napisano 13 Stycznia 2008 Jakos UST mi nie podchodzi, ale dzieki za podpowiedz. Chyba jestem za stary na takie nowosci Kumpel ze sklepu rowerowego mowil ze UST to skrót od Use Standard Tubes bo zawsze cos bylo nie tak bez detek. Milo tez wiedziec ze Mavic jest taki dobry, do dzis używalem Sun CR-18. Tomek.
kopaczus Napisano 13 Stycznia 2008 Napisano 13 Stycznia 2008 Use Standard Tubes Hehehe, dobre =] No ale ja sobie chwalę, teraz jeżdżę na zwykłych oponach z tym sealantem, świetna sprawa. A 819-ki to mocne obręcze. PS. Jakiego masz Cannona?
kanadol Napisano 13 Stycznia 2008 Autor Napisano 13 Stycznia 2008 Kopaczus, Cannondale F400 z 2004 roku ale mocno zmieniony przeze mnie, oprocz ramy i amora to jedyne oryginalne czesci na nim to tylna przerzutka XT i manetki Deore, o dziwo dzialaja bez problemow. Cala reszta wymnieniona ze wzgledow zuzycia. Rama jest poprostu SUPER
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.