Skocz do zawartości

[obręcze] Mavic 719 i XT CL

kanadol

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A moze jakies opinie na temat tych obreczy, piasty na pewno XT CL. Osobiscie nie lubie "maszynowych" lozysk.

Szprychy DT champion. Malo kto ma te obrecze, a ja szukam czegos bardzo mocnego i w miare lekkiego.

Moj styl jazdy to mocne XC a w okolicy lasy maja sporo kamieni i korzeni a zjazdy tez sie znajdzie.

Dzieki za opinie!!! :D

Napisano

Ja posiadam podobne kolczka a nawet takie same :D Jezdze juz dwa lata i jestem bardzo zadowolony. Zero luzow w piastach i innych problemow ktore moglyby wystapic. Ostatnio podczas przegladu sam sobie przeserwisowalem piasty i smigam dalej. Obrecze sa mocne. Kola jak na razie nie byly nigdy centrowane. Raz byly tylko naciagane szprychy.Ogolnie to kola sa spoko. Zmienilbym tylko szprychy na czarne. Kilka zdjec:

obraz013nz4.th.jpgobraz017pf3.th.jpgobraz018oc7.th.jpg

Napisano

Hmm, XC717 a XM719 to dwie różne obręcze. 717 waży 395g, a 719 już 460.

A nie myślałeś o XM819? Waga podobna jak 719, a w bonusie masz UST - zakładasz opony bezdętkowe albo dętkowe z mleczkiem typu Joe's Sealant albo Stan's Sealant. Masz niższą wagę i możesz zapomnieć o kapciach :D

Napisano

Jakos UST mi nie podchodzi, ale dzieki za podpowiedz. Chyba jestem za stary na takie nowosci ;)

Kumpel ze sklepu rowerowego mowil ze UST to skrót od Use Standard Tubes bo zawsze cos bylo nie tak bez detek.

:D:D:D

Milo tez wiedziec ze Mavic jest taki dobry, do dzis używalem Sun CR-18.

Tomek.

Napisano
Use Standard Tubes

Hehehe, dobre =] No ale ja sobie chwalę, teraz jeżdżę na zwykłych oponach z tym sealantem, świetna sprawa. A 819-ki to mocne obręcze.

PS. Jakiego masz Cannona? ;)

Napisano

Kopaczus,

Cannondale F400 z 2004 roku ale mocno zmieniony przeze mnie, oprocz ramy i amora to jedyne oryginalne czesci na nim to tylna przerzutka XT i manetki Deore, o dziwo dzialaja bez problemow. Cala reszta wymnieniona ze wzgledow zuzycia.

Rama jest poprostu SUPER :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...