Skocz do zawartości

[tarcza] accent blade 203 problem

Gardor

Rekomendowane odpowiedzi

Siema mam problem wiec mam hamulec hayes 9 Hd z tarcza 203 accenta blade 203 mm mam klocki półmetaliczne accenta problem w tym ze nie mogę stanąć dęba na tej tarczy niedawno ja mam dzisiaj pierwszy dzień jazdy był hamowała naprawdę słabo ostatnio ja troszkę olejem kapłem ale wytarłem spirytusem salicylowym wiec dzisiaj pomyślałem że za mało wyczyściłem wiec zabrałem klocki wypaliłem w denaturacie klocki wytarłem denaturatem była trochę brudne zobaczymy jutro co pokaże ale w powinny później jak troszke jeździłem było prawie tak samo co może być :D(

Pozdrower

[ciach] sorry zagalopowałem sie a nie da sie edytować :/ [ciach] to jest powiem w skrócie, chodzi o to tarczami zamieniłem sie od kuzyna zamienił ze mną . Nie wiem co zrobić mówicie żeby ja dotrzeć kuzyn nom jak mówi dzień na niej jeździł i to tylko po drodze .

to ty pechowy jestes. mialem blade'y i hamowaly rewelacyjnie. swietnie dogadywaly sie z shimano deore i xt. nic nie traca z powodu niskiej wagi w stosunku do masywniejszych tarcz. byc moze przy 100 kilogramach wagi i tarczy 160 z przodu byloby fatalnie ale 203 hamuje tak samo dobrze jak inne - i mam porownanie chocby z zakupionym przez ciebie rotorem falistym. i przeplaciles - bo to ta sama tarcza co accent freezer czy clarks tylko ze tansza.

No nie wiem co było nie tak zatłuszczona na pewno nie była może poprostu nie pasuje do hayesa 9 HD klocki mam półmetaliczne accenta . A ja ważę 50kg wiec to mało i tak słabo hamowało jak dałem tacie żeby zahamował wazy 75kg to nic nie hamowało go prawie :/ a teraz na tej co mam super jest .

Pozdrower

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...