Gardor Napisano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Siema mam problem wiec mam hamulec hayes 9 Hd z tarcza 203 accenta blade 203 mm mam klocki półmetaliczne accenta problem w tym ze nie mogę stanąć dęba na tej tarczy niedawno ja mam dzisiaj pierwszy dzień jazdy był hamowała naprawdę słabo ostatnio ja troszkę olejem kapłem ale wytarłem spirytusem salicylowym wiec dzisiaj pomyślałem że za mało wyczyściłem wiec zabrałem klocki wypaliłem w denaturacie klocki wytarłem denaturatem była trochę brudne zobaczymy jutro co pokaże ale w powinny później jak troszke jeździłem było prawie tak samo co może być ( Pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziekk Napisano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 To chyba najdłuższe zdanie bez żadnego znaku przystankowego, jakie widziałem na tym forum. Ciężko będzie ci pomóc, bo w ogóle nie wiadomo o co tutaj chodzi. Dzisiaj pierwszy raz jeździłeś na tej tarczy? To najpierw ją porządnie dotrzyj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gardor Napisano 11 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 [ciach] sorry zagalopowałem sie a nie da sie edytować :/ [ciach] to jest powiem w skrócie, chodzi o to tarczami zamieniłem sie od kuzyna zamienił ze mną . Nie wiem co zrobić mówicie żeby ja dotrzeć kuzyn nom jak mówi dzień na niej jeździł i to tylko po drodze . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekgib Napisano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 1. Dotrzyj porządnie ( 200 km przynajmniej ) 2. Nie zauważyłeś, jaką tarcza ma budowę ? Tam naprawdę mała część klocków styka się z tarczą, więc nie ma czegoś co ładnie wygląda i hamuje lepiej od innych tarcz. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gary Napisano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 proponuje dobrze je odtłuścić klocki i tarcze a potem drobnym papierem je seszlifować mi pomoglo jak kiedys zalalem cala tarczowke razem z klockami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Budowa tarczy (nie licząc średnicy oczywiście), nie ma żadnego wpływu na siłę hamowania! Hamulce tarczowe mają to do siebie że potrzebują troszke czasu na "dotarcie", więc nie oczekuj że od razu po założeniu nowej tarczy będziesz śmigał na przednim kole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gardor Napisano 12 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Wiec tarcza accent blade 203 do hayesa kompletnie sie nienadaje hamuje dopiero jak sie da 3 palce oddałem ja i zabrałem ta tarcze http://www.rowerowy.com/akcesoria_do_tarcz...cza_203_mm.html bez żadnej doplaty nic i teraz super hamulec hamuje nie polecam accenta blade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 12 Stycznia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 PrzecieŻ to co podałeś to nie jest tarcza Accent Blade. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gardor Napisano 12 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 pisze ze oddałem tarcze accent blade za ta co dałem w linku sorry za niejasność ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 to ty pechowy jestes. mialem blade'y i hamowaly rewelacyjnie. swietnie dogadywaly sie z shimano deore i xt. nic nie traca z powodu niskiej wagi w stosunku do masywniejszych tarcz. byc moze przy 100 kilogramach wagi i tarczy 160 z przodu byloby fatalnie ale 203 hamuje tak samo dobrze jak inne - i mam porownanie chocby z zakupionym przez ciebie rotorem falistym. i przeplaciles - bo to ta sama tarcza co accent freezer czy clarks tylko ze tansza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gardor Napisano 12 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 No nie wiem co było nie tak zatłuszczona na pewno nie była może poprostu nie pasuje do hayesa 9 HD klocki mam półmetaliczne accenta . A ja ważę 50kg wiec to mało i tak słabo hamowało jak dałem tacie żeby zahamował wazy 75kg to nic nie hamowało go prawie :/ a teraz na tej co mam super jest . Pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 12 Stycznia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Z opinii innych użytkowników tych tarcz nikt nie narzekał, wręcz przeciwnie wszyscy byli zadowoleni. A może ta tarcza była brudna? Jak teraz u kuzyna się spisuje? EDIT: Wyprzedziłeś moje jedno pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gardor Napisano 12 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 kuzyn dopiero ja założy do 2 roweru ale tam będzie miał shimano wiec pewnie będzie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 12 Stycznia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 To jest bardzo dziwne, żeby tarcza Accenta źle współpracowała z klockami tegoż producenta. Jak kuzyn przetestuje to daj znać jak hamuje u niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.