MarcinGoluch Napisano 11 Stycznia 2008 Napisano 11 Stycznia 2008 Witam! Jak zawsze przed wyborem każdej części jest ból głowy. Tym razem już siodło zamówione(Velo Carbon) i pojawił się następny problem bowiem na horyzoncie spore obniżki na siodła Tioga McLite S np tu http://ksport.pl/product_info.php?products_id=414 Jest to jednak wersja McLite S. McLite(bez dodatkowego opisu) na allegro 149zl w sklepach internetowych od 160zl. Czy ktos się orientuje jakie są różnice pomiędzy McLite i McLite S? A może ktoś ma porównanie tej Tiogi do Velo Carbon sprzedawanego pod marką Decathlon(mniej przeszyć ) ? Z góry wielkie dzieki za pomoc! Pozdrawiam! Marcin
thomash Napisano 11 Stycznia 2008 Napisano 11 Stycznia 2008 Jakiś czas temu czytałem że McLite (nie wiem czy S) jest strasznie krótkie. W sklepie oglądałem je i długość ma mniej więcej taką jak inne sportowe siodła, więc zastanawiam się czy "S" to nie jest przypadkiem właśnie ten krótki model. Gdzie można dostać te siodła Velo Carbon/Decathlon ?
thomash Napisano 11 Stycznia 2008 Napisano 11 Stycznia 2008 Tzn widziałem je na stronie Decathlonu, ale czy można je jakoś kupić jeżeli nie mam w mieście tego sklepu ? Bo sprzedaży wysyłkowej raczej nie prowadzą.
omen Napisano 11 Stycznia 2008 Napisano 11 Stycznia 2008 A od czego masz forumowiczów? to chyba będzie najlepszy sposób. :] Na allegro dawno nie widziałem żadnego..
MarcinGoluch Napisano 12 Stycznia 2008 Autor Napisano 12 Stycznia 2008 No dobra dostałem info od właściciela McLite ze wersja oznaczona S to praktyczie siodła dirtowe lub do BMXów.
snuffi Napisano 12 Stycznia 2008 Napisano 12 Stycznia 2008 Wydaje mi się, że do grawitacji to raczej długie
MarcinGoluch Napisano 13 Stycznia 2008 Autor Napisano 13 Stycznia 2008 Krótkie, bardzo krótkie. Na McLite S dostałem info ze praktycznie nie da się jezdzić w trasy. Natomiast jeśli chodzi o Velo Carbon z Decathlona to miałem zamówioną we Wrocławiu sztuke a udało mi się kupić dwie także jeśli ktoś zainteresowany to zapraszam na GG. Pozdrawiam! Marcin
snuffi Napisano 13 Stycznia 2008 Napisano 13 Stycznia 2008 Po1. One różnią się tylko prętami S- CrMo non S - Ti Po2. Wcale nie jest takie krótkie : http://www.otbike.pl/pokaz_produkt.php?idprod=1334 Dla porównania SLR XP: 275x131 mm czyli tioga: o 1cm szersza i 9mm dłuższa od SLR-a
Fifi Napisano 13 Stycznia 2008 Napisano 13 Stycznia 2008 Snuffi, tylko, że oni mówili o modelu McLite S a Ty dałeś model McLite.
thomash Napisano 13 Stycznia 2008 Napisano 13 Stycznia 2008 A jeżeli dobrze kojarzę to czytając gdzieś opis wersji "S" podawali długość ~250mm
snuffi Napisano 13 Stycznia 2008 Napisano 13 Stycznia 2008 Fifi, czytaj ze zrozumieniem. Napisałem że różnią się tylko prętami - tzn że skorupa jest taka sama Taki opis znalazłem w necie Sory, post pod postem ale nie mogę edytować Znalazłem teraz kontr opinie na angielskiej stronie, S ma 24,8cm czyli tak jak mówił Tomek. Co nie zmienia faktu że non S jest ciekawą propozycją
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.