Skocz do zawartości

[siodło]Tioga McLite i McLite S - jakie różnice?

MarcinGoluch

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Jak zawsze przed wyborem każdej części jest ból głowy. Tym razem już siodło zamówione(Velo Carbon) i pojawił się następny problem bowiem na horyzoncie spore obniżki na siodła Tioga McLite S np tu http://ksport.pl/product_info.php?products_id=414

Jest to jednak wersja McLite S. McLite(bez dodatkowego opisu) na allegro 149zl w sklepach internetowych od 160zl.

Czy ktos się orientuje jakie są różnice pomiędzy McLite i McLite S? A może ktoś ma porównanie tej Tiogi do Velo Carbon sprzedawanego pod marką Decathlon(mniej przeszyć :D ) ?

Z góry wielkie dzieki za pomoc!

Pozdrawiam!

Marcin

Napisano

Jakiś czas temu czytałem że McLite (nie wiem czy S) jest strasznie krótkie. W sklepie oglądałem je i długość ma mniej więcej taką jak inne sportowe siodła, więc zastanawiam się czy "S" to nie jest przypadkiem właśnie ten krótki model.

Gdzie można dostać te siodła Velo Carbon/Decathlon ?

Napisano

Krótkie, bardzo krótkie. Na McLite S dostałem info ze praktycznie nie da się jezdzić w trasy.

Natomiast jeśli chodzi o Velo Carbon z Decathlona to miałem zamówioną we Wrocławiu sztuke a udało mi się kupić dwie także jeśli ktoś zainteresowany to zapraszam na GG.

Pozdrawiam!

Marcin

Napisano

Fifi, czytaj ze zrozumieniem. Napisałem że różnią się tylko prętami - tzn że skorupa jest taka sama

Taki opis znalazłem w necie

Sory, post pod postem ale nie mogę edytować

Znalazłem teraz kontr opinie na angielskiej stronie, S ma 24,8cm czyli tak jak mówił Tomek.

Co nie zmienia faktu że non S jest ciekawą propozycją

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...