Karol Napisano 5 Maja 2005 Napisano 5 Maja 2005 Problemy robicie... jak chcecie słownik to niech każdy na własne konto sobie pisze w wordzie i potem kopiuje tu, albo niech sobie zainstaluje wtyczke do przeglądarki która sprawdza błędy A co do literówek to ciężko niektórym przeczytać swojego posta przed, albo i po (bo wtedy wyraźniej widać) wysłaniu? przecież jest opcja Edit na 10min (idealnie żeby właśnie poprawiać takie byki)
Marc1n Napisano 6 Maja 2005 Napisano 6 Maja 2005 Inna sprawa, ze wlasne byki widzi sie rzadko. A patent z kursywa i innym kolorem -blee!
Wojtuś Napisano 6 Maja 2005 Napisano 6 Maja 2005 A mi osobiście nie przeszkadzało by że podkreślało by mi błędy ortograficzne na czerwono albo kursywą. Na jednym forum takie coś chyba było i poprostu edytowałem posty... gdy był jakiś błąd i nie widze w tym nic złego. ;-)
Mod Team Lookas 46 Napisano 6 Maja 2005 Mod Team Napisano 6 Maja 2005 minęło ciute czasu i jestem za wprowadzeniem tego podkreslenia pogrubienia i czerwonego i moze byc nawet kursywa i wszystko naraz ale tylko do 1 słowa : [center:35bb411862]PRZ :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Marix Napisano 6 Maja 2005 Napisano 6 Maja 2005 Lookas no to wpadnij do panelu administracyjnegfo wejdź do cenzury wprowadź słowa pszerzutka pżeżudka pszeżudka pszeźódka pszerzódka i kilka wersji :evil: a jako zamiennik do wszyskich daj [ b][ color=red]PRZERZUTKA[/font] [/b]
Mod Team Lookas 46 Napisano 6 Maja 2005 Mod Team Napisano 6 Maja 2005 Lookas no to wpadnij do panelu administracyjnegfo wejdź do cenzury abym mogł tam "wpadnąć" musze być adminem jak sama nazwa wskazuje, a nie modem
jurasek Napisano 7 Maja 2005 Napisano 7 Maja 2005 Najlepiej jak każdy będzie dbał sam o to jak pisze, zgadzam się, że nie należy "wytykać" forumowiczów za robienie drobnych błędów poprzez kursywę/czerowny kolor. Mała ilość błędów nie ma wpływu na całą wypowiedz (np błąd skrzyni ), dopiero w przypadku większej ilości może to zniechęcić do czytania a czasem uniemożliwia zrozumienie tekstu jeżeli są wyrazy typu jush, tesh itd. + błedy ort. i literówki i wtedy wystarszy upomniec tą osobę i na pewno wtedy zwróci na to uwagę. A w przypadku "natrętnych" użytkowników, którzy piszą tak post za postem można dać ostrzeżenie (a nawet należałoby ).... ja to też popieram ten temat zrobił sie jak komisja śledcza nie robienie błedów świadczy o piszącym zwrócenie uwagi natrętnym błedowiczom ma byc dla nich sygnałem że na tym forum słowotwórstwem nie zaszpanują a wolałbym by administracja forum skupiła sie na merytorycznym działaniu , a nie na nauczaniu kultury słowa pozdrawiam
tichy Napisano 17 Maja 2005 Napisano 17 Maja 2005 A może taki skrypcik wyłapujący błędy, jaki funkcjonuje w Wordzie/Outlooku :idea: ? Przed wysłaniem posta podkreślałby wyrazy niepoprawnie napisane :wink: ... Trzeba by tylko wprowadzić do bazowego słownika sporo wyrazów "specjalistycznych" ;-) ...Pozdrówko racjonalizatorskie :-) ... Dobry pomysł. Jest coś takiego jak "ispell" (lub "aspell" [ http://www.kurnik.pl/slownik/ort/ ]) -- są to programy do sprawdzania pisowni. Ich zaletą jest to że zostały pomyślane nie tylko do pracy interaktywnej -- istnieją API dla różnych języków programowania (między innymi PHP: [ http://www.php.net/manual/en/ref.pspell.php ]). pozdrawiam. [ Dodano: 2005-05-17, 14:49 ] Bardzo trudne do zrobienia Dlaczego :?:
Marix Napisano 17 Maja 2005 Napisano 17 Maja 2005 A może taki skrypcik wyłapujący błędy, jaki funkcjonuje w Wordzie/Outlooku :idea: ? Przed wysłaniem posta podkreślałby wyrazy niepoprawnie napisane :wink: ... Trzeba by tylko wprowadzić do bazowego słownika sporo wyrazów "specjalistycznych" ;-) ...Pozdrówko racjonalizatorskie :-) ... Dobry pomysł. Jest coś takiego jak "ispell" (lub "aspell" [ http://www.kurnik.pl/slownik/ort/ ]) -- są to programy do sprawdzania pisowni. Ich zaletą jest to że zostały pomyślane nie tylko do pracy interaktywnej -- istnieją API dla różnych języków programowania (między innymi PHP: [ http://www.php.net/manual/en/ref.pspell.php ]). pozdrawiam. [ Dodano: 2005-05-17, 14:49 ] Bardzo trudne do zrobienia Dlaczego :?: Myślałem o napisaniu własnych skrytpów php a nie bazując na czymś. ale skoro są już gotowe to nie ma problemu..
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.