Skocz do zawartości

[alkohol] Pij i Trenuj, a bedziesz żył dłużej:)

marcin1212

Rekomendowane odpowiedzi

Warto byłoby jeszcze zdefiniować pojęcie "odpowiednia ilość" :)

ależ to proste , panowie z alkomatami robią to sprawnie

o czym na forum było nieraz pisane

jestem radykałem antyalko , dlaczego ?

mój sąsiad - jedno piwko - utrata prawa jazdy na rok grzywna i inne perturbacje

był temat na forum że komuś sąd dał zakaz jeżdżenia rowerem na rok

itd itd

Mówiąc o piciu nie mam na mysli jazdy po spożyciu . Nie jestem na tyle głupi zeby tak robic albo kogoś do tego zachęcać. Zaraz po treningu tez nie powinno sie pic , organizm zmeczony inaczej przyjmuje alkohol , a nuz sie zdarzy , ze bedziemy musieli pojeechac samochodem ( ktos powie , przeciez to tylko jedno piwo ).

Ponoc najlepiej jest napic sie w dni beztreningowe lub długo po treningu.

Jesli kogos to interesuje polecam sfd.pl

http://www.sfd.pl/Alkohol%2C_a_trening-t151821.html

Ten tekst ze sciąga.pl opisuje ujemne skutki alkoholizmu a nie wypijania małych ilosci. Zreszta wiarygodnosc tego portalu jest dla mnie zerowa ;) Nie przypominam sobie zebym pod sklepem widział otyłego alkoholika ;)

moze dlatego nie widziales, bo standardowy alkoholik chyba niewiele je, kieruje sie zasada piwo, to moje paliwo, zwykle jest to biedny czlowiek, dla ktorego wybor miedzy chlebem a piwem jest prosty, w zasadzie taki czlowiek nie ma sie nad czym zastanawiac ;)

ps; oddam rower za krate wodki

a myślicie że alkoholicy to tylko w parku nalewki pociągają ?

alkoholicy to taka sama grupa chorego społeczeństwa jak i astmatycy , alergicy , narkomani

bo uzależnić sie jest bardzo łatwo

trudniej z tym żyć na poziomie

a jeszcze trudniej z tego wyjść

właśnie dlatego jestem radykałem na anty

dla mnie alko = narko

słownie - równa się

Jak dla mnie to bzdura. Gdyby się dało, to chętnie bym wycofał z Polski % i pochodne :blink:

Czemu zapytacie? Otóż:

- gdy ktoś przesadzi (znam osoby co po jednej puszcze świrują) to mu odwala i nie tylko przeszkadza i wkur***a ludzi wokół, ale stwarza zagrożenie dla nich i dla siebie

- strasznie jedzie z gęby po tym

- wystarczy odrobinka i nie można prowadzić auta (chyba że ktoś nieźle ma nasrane we łbie)

- żałosne gadki typu "ale się naj***łem"

- gówniany smak :)

Jurku masz radykalny pogląd na te sprawy. Nie twierdze , ze sie z tym nie zgadzam. Ale czy wypicie 2-3 piw w tygodniu to juz alkoholizm ? Ja akurat znam granice , ktorej nie moge przekroczyc.

Temat akurat nie o tym.

Chyba wielu sportowców wzieło sobie do serca ten tekst o dluzszym zyciu :blink: Ile talentów zmarnowało sie , bo zabawa na bankietach była priorytetem.

Wszystkie teksty traktuja o piciu malych ilosci ( malego piwa ) , natomiast wielu interpretuje to na polskie warunku - jak piwo to tylko 0,5 :) a to juz roznica nawet w skali tygodnia

• 1 miesiąc temu...
Ja tylko chciałem napisać, dla wiadomości tych co nie wierzą w pozytywne działanie piwa na sportowców, że zawodnicy Action Uniqa piją piwo do kolacji w trakcie np. wyścigów etapowych, ponieważ pomaga ono na usuwanie kwasu mlekowego z mięśni :)

Zgadza sie jestem czesto na wyścigach etapowych dla Elity i to jest standard ze przy kolacji wystepuje piwko. Tak samo jak kazdy gada ze coca cola niezdrowa ale nasi kolarze ja pija tj puszeczka po etapie lub na koncowce etapu

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...