marcin1212 Napisano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Temat raczej skierowany do osób pełnoletnich.. Przeglądając onet natrafiłem na ciekawy artykuł http://wiadomosci.onet.pl/1670617,69,item.html Co w o tym sadzicie?? Wiadomo sprawą że wypicie piwa przez górnika po robocie jest nawet wskazane, ale czy nie ma to jakiegoś wpływu na kondycje czy wydolność?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Żyć nie umierać, alkohol nawet po trzeźwemu potrafi (jak pokazują badania) zdziałać cuda Ja zaczynam od dziś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas_Mako Napisano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 ajj tam jedno piwo na pewno Ci nie zaszkodzi, a wręcz w jakimś stopniu może pomóc oczyszcza nerki bla bla bla nie znam sie na tym i nie piję piwa bo mi nie smakuje ale ciekawa sprawa hehehe post 666 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavulon Napisano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Żadna nowa ani rewolucyjna teoria. O lampce wina w kardiologii mówi się nie od dziś. Oczywiście LAMPCE. Kardiomiopatia alkoholowa też istnieje i też jest udowodniona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 10 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 NO tak jasne że nic nowego, ale czy w jakiś sposób może to wpłynąć na forme?? Pozatym w artykule mowa jest o 14 jednostkach alkoholu tygodniowo(z tym ze nie wiadomo ile ta jednostka wynosi) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavulon Napisano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 jednostka to 10ml czystego etanolu, w zależności od procentów napitku możesz przeliczać. 2 jednostki to 50 wódki lub jeden browar. Na formę może wpływać, ale tylko w przypadku konsumpcji przed treningiem. I w dodatku nie wiadomo jak. Na jednych stymulująco, a na innych przeciwnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yburg Napisano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Zaraz pojawi się nowa fala pijanych rowerzystów Trzeba też pamiętać, że alkohol odwadnia mięśnie...i wzmaga apetyt, co powoduje wzrost słynnego mięśnia na brzuchu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 2 jednostki to 50 wódki lub jeden browar. Na formę może wpływać, ale tylko w przypadku konsumpcji przed treningiem. zabierz od razu na trening prawo jazdy i zarezerwuj sobie troche kasy na grzywnę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Piwo i wino ma dobry wpływ na organizm.Oczywiscie w rozsądnej ilości i jakości - tanie wina i sikowate piwa z tesco raczej odpadają. Podobnie jest z treningiem,zbyt duze obicązenia i nieodpowiednie wykonywanie ćwiczen jest niebezpieczne . W lecie nie wyobrazam sobie nie wypic piwa wieczorem , po dluzszej jezdzie Wszystko dla ludzi , byle z głową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 1 lub 2x w tyg 1 piwo czemu nie osobiscie nie jestem zwolennikiem picia, bardzo rzadko pije, ale musze przyznac, ze podczas jakichkolwiek treningow dzien po nazwijmy to zatruciu alkoholowym moje wyniki sa o dziwo lepsze dlaczego tak sie dzieje nie wiem, wiem ze zawsze po trenuje, zeby pozbyc sie dolegliwosci i pomaga jak nic innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anulkaa Napisano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 zabierz od razu na trening prawo jazdy i zarezerwuj sobie troche kasy na grzywnę Uważam, że dozwolone powinno być wypicie jednek lekkiego piwka. Jak jest w niektórych krajach zachodnich. ... Chociaż jak teraz o tym pomyślę, to wydaje mi się że w większości Polacy nie potrafią korzystać z alkoholu. O tym m.in. właśnie wspomina TomekW [ciach] Wszystko dla ludzi , byle z głową Właśnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 14 Stycznia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 No to wiadomo już skąd się wzięło powiedzenie większości polaków "kto pije, ten żyje" Zaraz w tym temacie zrobi się afera na temat picia przed treningiem, bo to w końcu tylko małe piwko lub lampka wina, albo jedno i drugie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Jeśli zrobi się afera - temat zostanie zamknięty. Toteż uprasza się o nie zbaczanie z tematu Pozdrówko na straży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun Napisano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Jak to powiadają starzy górale, alkohol pity z umiarem nie zaszkodzi nawet w dużych ilościach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavulon Napisano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 zabierz od razu na trening prawo jazdy i zarezerwuj sobie troche kasy na grzywnę i jak zwykle z powodu braku opcji " z przymrużeniem oka" mój post został opacznie zrozumiany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Może to i złudzenie, ponieważ nie trenuję starannie - tylko jeżdzę kiedy chcę, dla własnej przyjemności... Ale po spożyciu alkoholu na rowerze szybciej jeżdzę Mowa oczywiście o odcinkach krótkodystansowych, a o wartościach dawek alkoholu nie będę wspominać Czasami po wysiłku, najczesciej w lato lubię się ochłodzić chłodnym piwkiem, ale głównie dla samopoczucia a nie dla szybszej jazdy czy lepszych wyników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Nie nie, ja ostatnio porownywalem to naukowo . Dwa razy na drugi dzien po wypiciu 4 piwek wyjechalem z pulsometrem i efekt jest znaczacy, mimo ze kaca nie bylo. W dniach po wypiciu tetna byly o wiele wyzsze niz w dniach "czystych", przy podobnych predkosciach. To tak, zeby zaspokoic ciekawosc naukowa czytelnikow . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toosh Napisano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 tętno, a moc to w ogóle co innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 http://www.sciaga.pl/tekst/5372-6-dzialani...anizm_czlowieka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yburg Napisano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 tętno, a moc to w ogóle co innego właśnie, człowiek to nie silnik tłokowy, więcej obrotów niekoniecznie daje kopa. Z moich doświadczeń wynika, że nawet najmniejsze dawki alkoholu + pobyt na plaży powoduje tragiczne odwodnienie odbierające 90% siły w nogach podczas powrotu do domu :| Ale cóż, każdy może reagować inaczej I zdecydowanie wolę własną, przestrzegającą przed piciem, reakcję organizmu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Ja zauważyłem że pifko jest idealnym demotywatorem jakichkolwiek działań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas_t1 Napisano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 taaa.... chcociaż u mnie też wystepuje zjawisko kopa w dniu następnym po spożyciu....suma sumarum tak jak Tomek uważam że wszystko jest dla ludzi i w odpowiednim czasie, okolicznościach i ilości alkohol nie szkodzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Ten tekst ze sciąga.pl opisuje ujemne skutki alkoholizmu a nie wypijania małych ilosci. Zreszta wiarygodnosc tego portalu jest dla mnie zerowa Nie przypominam sobie zebym pod sklepem widział otyłego alkoholika Ilu uczonych tyle tekstów . Tak naprawde trzeba na to patrzec przez pryzmat swojego organizmu. Niektórych osłabia , innych motywuje . Moim zdaniem dobre wino i piwo w odpowiedniej ilosci jest zdrowe. Ciekawe czy bede zył dłużej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Warto byłoby jeszcze zdefiniować pojęcie "odpowiednia ilość" Pozdrówko drobiazgowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nagast Napisano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Warto byłoby jeszcze zdefiniować pojęcie "odpowiednia ilość" Pozdrówko drobiazgowe z tym może być kłopot... każdy ma inną głowę do tych rzeczy i pewnie będzie dodatkowa dyskusja nazwa tematu do zmiany na "Alkohol, a Trening", myślałem że coś o odpowiednim nawadnianiu tutaj znajdę u mnie jak piwo, to po treningu... od kiedy jeżdżę to jakoś zapotrzebowanie i chęci wyraźnie na mocne trunki spadło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.