Skocz do zawartości

[oswietlenie] Co na tylny widelec?

Poke

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

E Schwefel, nie panikowałbym. Na mojej sztycy trzyma się pewnie - 31,6. A mocowanie jest dobre na tylni trójkąt, albo sztycę. Gdybyście mieli zamiar kupić lampkę halogenową Cubelight 2, to musze wspomnieć że ta lampka nadaje się na autostradę:

-bardzo dobrze świeci

-na idealnie płaskiej drodze nie odpada

Mocowanie na kierze w ten sposób jest pomysłowe, ale nie sprawdza się za cholerę na kokpicie. Średni wstrząs powoduje rozpięcie kliku o jedną zębatkę, czego skutkiem jest rozluźnienie połączenia i opadanie/wypadnięcie z roweru lampki.

Sigma baseline za 10zł*2= konkretne oswietlenie. Czego chcieć za 30zł więcej?

Napisano

Spokojna głowa Paviarotti. Właśnie potłukłem rowerem o podłogę, jeździłem też dzisiaj dzisiaj, po niedużych wertepach i lampka się trzyma. Ja ją mam na sztycy 31.6. Sądze, że jeśli masz taką albo inną możliwośc zamontowania na grubej rurze to śmiało bierz. Opadała mi ciężka przednia halogenowa lampa z tym mocowaniem, a te mocowanie sprawdza się o wiele lepiej na tyle przy tej właśnie lampce. Masz jeszcze Cuberidera za 35zł albo Cuberidera 2 za 40zł, ale ta Sigma Baseline ma funkcję pulsacyjną, czego jej "bracia" nie mają, oraz naprawde świeci jaśniej.

Napisano

Ok dzięki za odpowiedź. Z tym, że ja bym chciał ją dać na widel z tyłu :) chyba, że ma takie szybkie zakładanie, że przed jazdą nie będzie problemu raz dwa założyć? bo naprawdę nie cierpię tych mocowań do lampek.

Napisano

Wipermann Green. 135zł cena oficjalna. Ja dałem 35zł -Allegro.W sumie chciałem czerwony ale wylicytowali go na ponad 60zł -jak dla mnie to za dużo jak na łańcuch. Oczywiście new. http://velo.com.pl/php/produkty.php?m=19&a...;p=%&id=512

Mimo wszystko lampke na widelcu uważam za złe rozwiązanie,mniej widoczne. Ew. jak masz bagażnik rowerowy-to wtedy można dac na widelec lampke.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...