speq Napisano 19 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Czytam i szukam i kombinuje i mam coraz większy dylemat co i jak. Na niemieckim eBayu znalazłem chyba fajną opcję kupna ramy Giant Terrago 2007 rocznik: http://cgi.ebay.de/Alu-Fahrradrahmen-Giant...1QQcmdZViewItem Po przeliczeniu wychodzi jakos 530 zł plus koszty przesyłki więc i w kosztach bym sie zmieścił a i sprzedawca jest zaopatrzony w pełna rozmiarówkę. Jak to jest z rozmiarami Gianta? Przy moich 178 cm wzrostu i długości wewnętrznej nóg ok 83 cm jaki rozmiar będzie odpowiedni - S czy M? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkrabek Napisano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Jak dobrze pamiętam to S=17 a przy twoim wzroście to bym się zastanawiał nad M=19 (jak dobrze pamiętam te rozmiary) A ten Giant to fajna ramka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speq Napisano 20 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Jestem skłonny kupić mniejszą ramę. Patrząc na to, jakie były moje poprzednie ramy to 19" nie różnią się od nich zbytnio wymiarami. Tym bardziej mnie przekonuje fakt, że kolega gania na accencie m001 17,5" i jest rewelka. Zna ktoś miejsce, gdzie są rozrysowane geometrie Giantów z 2006 roku? Bo na polskiej stronie nic nie ma... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkrabek Napisano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Ja miałem styczność z XTC Team (niebieski kolor bo nie pamiętam z którego roku pochodzi) i miał 17 i bardzo wygodnie jeżdziło mi się a mam 168cm wzrostu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 3 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 jaką wygodną ramę mtb polecacie do 600 zł? rowerek będzie jeździł zarówno w terenie, jak i na szosie. zależy mi na wygodzie, bo śmigam długie całodniowe trasy. zatem nie mogę leżeć na rowerze. ma być wygodnie przede wszystkim. rozmiar 18-19 cali. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.