Mathieo Napisano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 możęsz też wliczyć długość efektywną czylia morek załózmy zę ma 490 mm a po usiadnięciu 470 mm ja tak przynajmniej mam czyli od długości możęsz odjąc 1-2 cm bo pod twoją wagą amorek się ugnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekgib Napisano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 XCR LO - 64 kg rowerzysty = 1.7 cm SAG'u. Dla wiadomości Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 10 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 NO tak ale rst mierzyłem też bez siedzenia... nie mam pojęcia co zrobić w takiej sytuacji. Najlepiej było by pewnie zmienić rame ale kasy tyle nie mam. Zastanawiam sie tez nad tym dartem2. CZym rózni sie od trójki oprócz wagi?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Oczywiscie, ze tak. Jasno to wynika z tabeli, ktora podalem na poprzedniej stronie. Opis amorkow na stronie producenta: http://www.sram.com/en/rockshox/crosscountry/dart/#tab1 Dart 3 ma blokade skoku i regulacje tlumienie powrotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 10 Stycznia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Na twoim miejscu wziąłbym jakiegoś Darta lub jak ktoś tu już mówił Axela. Przy Darcie geometria powinna być znośna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 10 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 NO właśnie jeszcze odnośnie tych rockshoxów, czytałem że posiadają one możliwość zmiany skok(all travel), ale zrezygnowano z tego w 2007 rocznikach. Czy w rzeczywistości tak jest że starsze modele posiadały tą mozliwość a rocznik 07 już nie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 10 Stycznia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Z tego co się orientuję to nadal system wewnętrznej zmiany skoku All travel jest i był w amorach RS'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 10 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Jezelei tak to było by przyzwoicie;). Czyli jednak postawie chyba na darty. Pozostaje mi dylemat 2 czy 3, ale to już rozmowa na inny topic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 RS nadal stosuje all travel, ale darty go nie maja. w modelech 2008 nie ma tez u-turn (wydeje mi sie, ze w 2007 byl). judy 2004-2005 maja go na 100%. na pewno istnieje mozliwosc "przerobienia" wersji 80 na 100mm i odwrotnie, ale wymaga to wymiany 1 lub 2 czesci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 11 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 W sumie jeżeli te wysokosci podane na stronie rock shoxa są autentyczne to nie nie było by potrzeby zmiany skoku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 tez tak uwazam, ale decyzja jest twoja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.