jacekkoz Napisano 4 Stycznia 2008 Napisano 4 Stycznia 2008 Witam, jako że mam fulla i nie zamierzam przesiadać się na HT mam problem z przewożeniem mojego synka. W tym roku jeżdziłemz fotelikiem przaymocowanym do starego HT ale to nie to. Zastanawiam się nad kupnem przyczepki. Wiem że to w naszym kochanym kraju jest nielegaklne ale mam to w dupie Chodzi o to że można kupioć bez problemu przyczepki za parę stówek ale: 1. Są na dwójkę dzieci 2. Przez to są dość ciężkie - około 14 kg 3. Nie wyglądają na zbyt wytrzymałe W związku z tym że mam zamiar zabierać mojego małego klocka na wyprawy enduro waga i wytrzymałość są dość instotne. Gneralnie chodzi mi o to żeby znaleźć przyczepkę na jedno dziecko. Zastanawiałem się też nad kupnem tylko tego ustrojstwa do połączenia z rowerem i zrobienia samemu ale chyba dam se siana. Czy widzieliście pojedyncze przyczepki? Jak się z czymś takim jeździ?
Przeor Napisano 4 Stycznia 2008 Napisano 4 Stycznia 2008 Tutaj masz przyczepkę jednoosobową i do tego bardzo tanią. Niestety nic nie kupowałem za granicą więc Ci nie pomogę w tym temacie ale jak założysz osobny topic to na pewno znajdą się specjaliści, którzy doradzą co i jak.
jacekkoz Napisano 4 Stycznia 2008 Autor Napisano 4 Stycznia 2008 ciągnięcie z USA odpada. Za małe koszty sprzetu w porównaniu do zachodu i kosztów przesyłki
rymo Napisano 4 Stycznia 2008 Napisano 4 Stycznia 2008 To jak tak gwoli uwagi. Mamy kraj jaki mamy....pamietaj ze w swietle naszego kochanego ( :/) prawa jazda z przyczepka po drogach publicznych jest zabroniona (w sensie jesli masz ludzi w niej). Ech..syf mozesz tylko po lasach i parkach...zero normalnej drogi. Pozdro i owocnych poszukiwan.
harry-peek Napisano 4 Stycznia 2008 Napisano 4 Stycznia 2008 Wyprawy enduro czyli rozumiem gory? Ciezka sprawa, kazdy podjazd bedzie duzym problemem, jednak ciagniesz dodatkowo ze 20-30kg. Ja moje corki woze w foteliku, dopompowuje troche wiecej do dampera i hulam, ale tylko w lekkim terenie, w gorach za duze ryzyko, bardzo latwo sie wyglebic z takim obciazeniem - wysoki srodek ciezkosci. D ht tez czasami zapinam fotelik ale to juz nie to samo, kazda przeszkoda to problem a fulem zadne dziurym, miedze czy scierniska nie stanowia przszkody. Ta przyczepka z linka fajna, ale tak mysle, ze nawet w lekkim terenie dziecko strasznie wytrzesie bez amortyzacji.
jacekkoz Napisano 5 Stycznia 2008 Autor Napisano 5 Stycznia 2008 oki, przynaje że pewnie trochę mnie poniosło z tym "łenduro" bo to teraz takie modne słowo. Ale pewnie coś się może zdarzyć ze odwali mi i skocze w jakiś trudniejszy teren. Na początek niech wystarczą przejażdżki po okolicznych lasach i wydmach i jakieś wypady weekendowe z żoną. Harrry czy mi się zdaje że napisałeś o jeździe z fotelikiem na fullu??? Jak zamontowałeś fotelik? Przy moim obecnym rowerze jest to niemożliwe a i przy tym co chcę kupić też się nie uda. Poza tym ja przy mojej wadze już nie mogę kolejnych 20kg dorzucić na tył roweru bo by sie złamał
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.