niewolnikwolnosci Napisano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Witam!! pomozcie cos wybrac dla ciezkiego czlowieka,poszukuje ramy dosyc wytrzymalej do zabawy w terenie nie musi byc ona ekstra lekka, poniewaz rower ktory bede skladac bedzie raczej do lekkiego enduro moje propozycje ram<po przeczytaniu recenzji troche zglupialem> wiec http://allegro.pl/item291744902__okazja_ra...r_traction.html Author Introvert cube reaction to sa moje propozycje ,jesli mozecie to dajcie jakas propozycje co do amorka z przodu <skok 80-100mm i z kapiel olejowa> <firmy ktore wchodza w gre to tylko Manitou i Marzocchi> cena 800zl moze byc uzywany bo za te pieniadze cos sie znajdzie dobrego moja propozycja Marzocchi Bomber MXC coil <oczywiscie za ta cene bede szukac uzywanego> ze zlozeniem roweru mi sie nie spieszy bo mam teraz inne wydatki ,ale rame planuje kupic w najblizszym czasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathieo Napisano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Amstaff, Fun bike, Johny Bravo ... ciach! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niewolnikwolnosci Napisano 4 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 te ramy odpadaja czodzi mi o mocna rame do xc archiwum czytalem i z wyszukiwarki tez korzystalem niesty juz nie moge edytowac .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekgib Napisano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Author'y pod względem sztywności to chyba nie jest marzenie. Może to : http://www.allegro.pl/item289849948_rama_n...reme_shop_.html ? ? ? ? Cena wysoka, ale sie opłaca. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niewolnikwolnosci Napisano 4 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 ladna rama choc cena wyzsza ,ale co najwyzej dziewczyna dostanie tanszy prezent ciekawe tylko jak szerokie opony mozna zastosowac ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Lepiej zedytuj nazwę, bo zaraz poleci do kosza zapewne .... Pozdrawiam ! regulamin, pkt 1 EDIT: no dobra, tym razem Ci daruje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Z tego tematu bym coś wybrał : http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=23113 Myślę że z Torą 318 ładnie by się komponowało Wiem, to nie Manitou ani Marcok, ale może rozważ? M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niewolnikwolnosci Napisano 4 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 http://www.allegro.pl/item289849951_rama_n...reme_shop_.html a ten nox jest ciezszy i to rozmiar M ale ma identyczna geometrie do tej drozszej owszem jest ciezszy ale 1800gram to jak na moje mozliwosci to nie duzo choc to prawie maxymalna waga ramy faktycznie szukalem cos z waga mniejszej od1900g ,tylko nie wiem czy ten tanszy nox jest rownie wytrzymaly bo cene ma konkurencyjna np do cubow co o tym sadzicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 NOX nie jest ani sztywny, ani lekki, ani tym bardziej tani! Zastanow sie juz prędzej nad którymś z Cube'ów lub zapraszam do mnie i dostaniesz w dobrej cenie Hawka FatBone 19cali, 1,75kg i pochodzi z tej samej "stajni" co NOXy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niewolnikwolnosci Napisano 4 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 masz jakies fotki ?? tej ramy bo w goglach nie dam rady znalezc geometrii tej ramy ani zadnych zdjec :/ http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=...mp;image=309275 tu znalzlem forum<http://www.dh-zone.com> tylko ta rama jest znacznie mniejsza jaki kolor masz tej ramy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thor07 Napisano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Może Banshee Viento ? ~1,9kg Jeżeli Ci się uda to wyrwiesz za ciut więcej niż 1K zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niewolnikwolnosci Napisano 5 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 http://www.generalbikes.com/banshee_viento.html to raczej chyba niemozliwe zeby banshee kupic tak tanio widzialem te ramy ,jest jeden minus cena najnizsza to wydatek 450$,a w europie to cos w granicach 450-600euro,strasznie duze roznice ceny w porownaniu do tych z usa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hudy Napisano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 GT Avalanche. Nie do zmordowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejot Napisano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Oddaję głos na Amstaffa hydro 18` 2,3kg co prawda ale lekkie laczki założysz i już będzie cacy I jak zaszalejesz to wyrzutów sumienia nie będziesz miał i jak Twój styl jazdy wyewoluuje w kierunku hardkurowym to nie będziesz musiał z punktu zmieniać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hirikawa Napisano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Szukałem ramy zbliżonej do Twoich wymagań (jedyna różnica - dla lekkiego bikera) i wybrałem Duncona Amstaffa. Jeżdżę głównie xc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niewolnikwolnosci Napisano 5 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 hirikawa-mozesz zapodac fotki swego roweru jak to sie komponuje, te ramy sa dosyc ciezkie ,myslaem ze ciut mniej waza,wlasnie z tego powodu jestem dosyc sceptycznie nastawiony, kurcze zeby nie ta waga/starsznego amora trzeba zaaplikowac do amastafow ,to juz bedzie typowe enduro ?? MarcinGoluch-jego proozycja jest dosyc rozsada ,tyklko musi mi podac parametry tej ramy <Hawk FatBone 19cali - CENA 350zł?> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hudy Napisano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Od Amstaffa wolałbym ramę z GF Mullet'a albo GF Opie (ta sama rama). Kupując GF Opie i sprzedając z niego zabawki powinno się zmieścić w tym 1000zl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 znow kolejny glos na GT avalanche albo jak wylozysz wiecej kasy Zaskar... ramy piekelnie zwrotne, twarde, wytrzymale i jak na swoja trwalosc i sztywnosc wagowo wychodza calkiem niezle to wlasnie sa ramy do ostrzejszego xc, a o takie cos chyba ci chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Tylko ciężko je wyrwać w Polsce. Za naszą granicą - już nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niewolnikwolnosci Napisano 5 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 avalanche... mam jakies wyboczenie nie podoba mi sie jej ksztalt z powodu tak poprowadzonych rur... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Coś nie tak...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hudy Napisano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Też mi się kiedyś nie podobała, ale potem zmieniłem zdanie i uważam ramy GT za jedne z piękniejszych jakie jeżdżą po naszym świecie. Za to dobrze wiem jak jeździ i do czego jest zdolna. Jeśli chodzi o właściwości jezdne to wysiada przy niej większość ramek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 no wlasnie cos nie tak ? ja nie jestem zbyt obiektywny w temacie czy ladny czy nie ale zanim nie posiadalem GT slinilem sie na ich widok ich geometria (niski przekrok, stosunkowo krotka gorna rura) powoduje, ze rower z dopasowanym do ramy amorem i dobra kierownica prowadzi sie jak marzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Chyba chodzi o poprowadzenie górnych widełek tylnego trójkąta 'obok' rury podsiodłowej a nie za nią jak jest w tradycyjnych ramach (prócz Hawka). Rama jest naprawdę sztywna i przy sztycy nie wystającej poza ograniczenie nie ma żadnych obaw o uszkodzenie miejsca mocowania. Miałem sztycę 400 mm, teraz 300 mm (przejściowo) i nie odczuwam żadnego dyskomfortu ani niebezpieczeństwa. Teraz mam GT Avalanche ale już niedługo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mako7 Napisano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Ma lawinkę złożona w konfiguracji jako AM i jestem zachwycony... Prowadzi się jak marzenie wyglada rasowa i 120mm skoku które ma wystarczy do wiekszości "wybryków" na sztywniaku. Pewnie wkrótce dorobię się Fulla ,ale lawinki raczej nie sprzedam. Dałem się namówic koledze na zakup, choc miałem na widnokręgu lepsze rowery to jednak po "upgrejdzie" jestem zachwycony. Polecam ci może i ta rama "traci myszka" ,ale na pewno jest sprawdzona i dopracowana. Sam GT umieszcza ten rower w kategorii AM choc mysle że w wersjach 1,2 i 3 wymaga sporo zmian by był prawdziwym AM na sztywnej ramie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.