konami Napisano 4 Stycznia 2008 Napisano 4 Stycznia 2008 Witam, Mam zamiar kupić sobie oba koła do MTB i mam już cały zestaw oprócz piast, proszę poradźcie mi coś. Reszta osprzętu to obręcze ALEXRIMS DP20 Disc i opony MAXXIS LARSEN TT. Piasty oczywiście pod tarczówki, 32 otwory. Pozdrawiam.
Maki Napisano 4 Stycznia 2008 Napisano 4 Stycznia 2008 Ja proponuje XT 2008 na tył a na przód LX 2006. XT ma oś 14mm co powoduje iż praktycznie jest nie do zgięcia, a jak wiadomo z tyłu na piastę działają największe obciążenia. Przód może być gorszej grupy bo na nią tak zbytnio nie działa duża siła ponieważ masz amortyzator.
konami Napisano 5 Stycznia 2008 Autor Napisano 5 Stycznia 2008 cos mi sie obilo o uszy ze shimano maja inne mocowania na tarcze, czy to prawda??
nabial Napisano 5 Stycznia 2008 Napisano 5 Stycznia 2008 moze novatec do przodu za ok 60zl i tyl cos konkretniejszego wtedy?
arek_wro Napisano 5 Stycznia 2008 Napisano 5 Stycznia 2008 cos mi sie obilo o uszy ze shimano maja inne mocowania na tarcze, czy to prawda?? To o czym slyszales to zapewne tzw. centerlock. Z tym ze piasty shimano wystepuja tez ze standardowym mocowaniem na 6 srub. Kupujac piasty musisz po prostu zwrocic uwage na to ktora wersje zamawiasz.
lucek Napisano 5 Stycznia 2008 Napisano 5 Stycznia 2008 że się tak podepnę do temeatu: jak sądzicie- czy lepiej kupić piastę na tył XT czy Novatec'a na 4 maszynach? cena podobnie wychodzi, Novatec jest na maszynach, tylko nie wiem, jak jest z trwałością. chyba, że macie jeszcze jakieś inne propozycje tylnych piast do ok. 120 PLN.
nabial Napisano 5 Stycznia 2008 Napisano 5 Stycznia 2008 ja jestem megazadowolony z novatecow, mam komplet po 2 lozyska - problemy o ktorych pisza inni w moim komplecie nie wystepuja, kreca sie elegancko, nieporownywalnie lepiej niz wszystkie kulki do xt, z xtr nie mialem okazji porownywac inni narzekaja na sypiace sie bebenki i padajace lozyska, moje kreca sie juz od ok 5tys i nawet nie mysle do nich zagladac
Rmk_90 Napisano 6 Stycznia 2008 Napisano 6 Stycznia 2008 na przod proponuje cos takiego, tylko zapytaj sie sprzedawcy czy ma wersje na 32h http://allegro.pl/item292710060_novatec_di...ram_zobacz.html a na tył ns'a w nie najgorszej wadze i przepięknym kolorze... no i to ns wiec sie nie rozpadnie... http://allegro.pl/item288250995_nowa_piast...7_ostatnie.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.