Dominik92 Napisano 3 Stycznia 2008 Napisano 3 Stycznia 2008 witam mamy z kumplami działkę o wymiarach ok 15mx40m chcemy tam zrobić tor ale nie możemy wymyślić jakiejś fajnej trasy z przeszkodami, mniejszymi i większymi hopkami, bandami więc jak ktoś ma jakiś fajny pomysł na projekt lub już gotowy projekt to pokazujcie mile widziane również propozycje jakiś fajnych przeskód p.s. teren jest pod lekkim ukosem pozdro
Mathieo Napisano 3 Stycznia 2008 Napisano 3 Stycznia 2008 Tor do dirtu ? Tor do dualu ?? Tor dla BMX ??? Czy tor do fr ????
Dominik92 Napisano 4 Stycznia 2008 Autor Napisano 4 Stycznia 2008 Tor do dirtu ? Tor do dualu ?? Tor dla BMX ??? Czy tor do fr ???? między dirtem a fr Tor do dirtu ? Tor do dualu ?? Tor dla BMX ??? Czy tor do fr ???? między dirtem a fr
Thor07 Napisano 4 Stycznia 2008 Napisano 4 Stycznia 2008 Nikt Ci nie zrobi projektu nie znając terenu i waszych umiejętności. Pomyślcie sami co Wam się podoba, weźcie łopaty i zacznijcie robic hopy pod swoje umiejętności. Tutaj masz fotkę toru który zrobiliśmy u kumpla na podwórku http://www.pinkbike.com/photo/1637929/ Przeszkody robiliśmy coraz trudniejsze wraz ze wzrostem umiejętności a teraz tor jest robiony całkowicie na nowo pod 4x.
Dominik92 Napisano 5 Stycznia 2008 Autor Napisano 5 Stycznia 2008 wielkie dzięki za pomoc nie obrazisz się Thor07 jak sobie parę pomysłów na przeszkody pożyczymy z waszego tory ?
Maxer Napisano 8 Stycznia 2008 Napisano 8 Stycznia 2008 Hmmm 15 m jeśli na długość, to trochę mało. Ja bym zrobił tor do 4x/ dual, wpisz w PB 4x/ 4 cross i poszukaj zdjęć. No i na pewno musicie mieć dużo ziemi, bo kopiąc doły sie zjedziecie.
Dominik92 Napisano 15 Stycznia 2008 Autor Napisano 15 Stycznia 2008 a co to jest to PB Maxer, bo ja nie wiem a chce się dowiedzieć a w ogóle to ta działka ma 15m szerokości i 40m długości
nikodem Napisano 15 Stycznia 2008 Napisano 15 Stycznia 2008 ja bym zrobił tak (nie pokonuje grawitacji na rowerze) Na starcie duży nasyp, żeby nabrać prędkości sekcja hop/stołów itp. zakręt profilowany(nawrota) i w drugą stronę działki następne hopki myślę, że szerokość 15 jest wystarczająca paint
hudy Napisano 16 Stycznia 2008 Napisano 16 Stycznia 2008 Jak odzyskam mój podręcznik projektowania architektoniczno budowlanego mogę podrzucić Ci skany z odpowiednimi wymiarami hopek, jakimiś proponowanymi układami (z tym, że nie obiecuję, że się zmieszczą).
bartekgib Napisano 16 Stycznia 2008 Napisano 16 Stycznia 2008 A na koniec dla "skatowania" sprzętu zróbcie sobie lądowanie na płaskie Pozdrawiam ! P.S. Wystarczy tu poszukać : http://www.pinkbike.com/photo/list/?date=a...amp;country=146
Thor07 Napisano 16 Stycznia 2008 Napisano 16 Stycznia 2008 Dokładny opis "wiśniowca". Może to Ci pomoże wybrac przeszkody na swój tor... http://www.chr.rybnik.pl/viewpage.php?page_id=7
Dominik92 Napisano 16 Stycznia 2008 Autor Napisano 16 Stycznia 2008 dzięki za linki skorzystam pozdro Jak odzyskam mój podręcznik projektowania architektoniczno budowlanego mogę podrzucić Ci skany z odpowiednimi wymiarami hopek, jakimiś proponowanymi układami (z tym, że nie obiecuję, że się zmieszczą). jestem chętny i jak będziesz coś miał to napisz w tym temacie pozdro
hudy Napisano 22 Stycznia 2008 Napisano 22 Stycznia 2008 Oto ten skan, który obiecałem. Nie pamiętałem, że dotyczy bmx'ów, ale może się przyda.
Dominik92 Napisano 25 Stycznia 2008 Autor Napisano 25 Stycznia 2008 wielkie dzięki na pewno sie przyda pozdro
Paviarotti Napisano 26 Stycznia 2008 Napisano 26 Stycznia 2008 Robiliśmy z kumplami identyczny jak podał nikodem. Zdaje to egzamin tylko zakręt musi być dobrze wyprofilowany żeby nabierało się prędkości na następne usypane górki I nie róbcie niczego na płasko, szkoda sprzętu
nikodem Napisano 1 Lipca 2008 Napisano 1 Lipca 2008 no wiadomo kto jest boski a zakręt o musi być profilowany inaczej cały pęd się traci
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.