Skocz do zawartości

[tor] projekty

Dominik92

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam

mamy z kumplami działkę o wymiarach ok 15mx40m

chcemy tam zrobić tor ale nie możemy wymyślić jakiejś fajnej trasy z przeszkodami, mniejszymi i większymi hopkami, bandami

więc jak ktoś ma jakiś fajny pomysł na projekt lub już gotowy projekt to pokazujcie

mile widziane również propozycje jakiś fajnych przeskód

p.s. teren jest pod lekkim ukosem

pozdro

Napisano
Tor do dirtu ? Tor do dualu ?? Tor dla BMX ??? Czy tor do fr ????

między dirtem a fr

Tor do dirtu ? Tor do dualu ?? Tor dla BMX ??? Czy tor do fr ????

między dirtem a fr

Napisano

Nikt Ci nie zrobi projektu nie znając terenu i waszych umiejętności.

Pomyślcie sami co Wam się podoba, weźcie łopaty i zacznijcie robic hopy pod swoje umiejętności.

Tutaj masz fotkę toru który zrobiliśmy u kumpla na podwórku http://www.pinkbike.com/photo/1637929/

Przeszkody robiliśmy coraz trudniejsze wraz ze wzrostem umiejętności a teraz tor jest robiony całkowicie na nowo pod 4x.

Napisano

Hmmm 15 m jeśli na długość, to trochę mało. Ja bym zrobił tor do 4x/ dual, wpisz w PB 4x/ 4 cross i poszukaj zdjęć. No i na pewno musicie mieć dużo ziemi, bo kopiąc doły sie zjedziecie.

Napisano

ja bym zrobił tak (nie pokonuje grawitacji na rowerze)

Na starcie duży nasyp, żeby nabrać prędkości

sekcja hop/stołów itp.

zakręt profilowany(nawrota)

i w drugą stronę działki następne hopki myślę, że szerokość 15 jest wystarczająca ;)

d7410058024c09c5m.jpg

paint :)

Napisano

Jak odzyskam mój podręcznik projektowania architektoniczno budowlanego mogę podrzucić Ci skany z odpowiednimi wymiarami hopek, jakimiś proponowanymi układami (z tym, że nie obiecuję, że się zmieszczą).

Napisano

dzięki za linki

skorzystam

pozdro

Jak odzyskam mój podręcznik projektowania architektoniczno budowlanego mogę podrzucić Ci skany z odpowiednimi wymiarami hopek, jakimiś proponowanymi układami (z tym, że nie obiecuję, że się zmieszczą).

jestem chętny i jak będziesz coś miał to napisz w tym temacie

pozdro

Napisano

Robiliśmy z kumplami identyczny jak podał nikodem. Zdaje to egzamin tylko zakręt musi być dobrze wyprofilowany żeby nabierało się prędkości na następne usypane górki :)

I nie róbcie niczego na płasko, szkoda sprzętu :P

• 5 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...