Skocz do zawartości

[Dieta] wysokobiałkowa

Rmk_90

Rekomendowane odpowiedzi

błonnik:

stosuje zielone choinki samochodowe o zapachu leśnym :huh:

szczerze mówiąc sam odbiegam od sygnowanej przeze mnie diety - mimo że się staram. Jem bardzo dużą ilość ryb. (jestem niewolnikiem tuńczyka i nie umiem się od niego uwolnić)

Twoja dieta Ci odpłaci za pare lat pięknym za nadobne

Jak na górze zauważyłeś węglowodany dają energię (+ tłuszczyk jak to określiłeś - ale z tego co wiem tłuszczyk występuje raczej przy zbyt dużej energetyczności pożywienia - i przy mało aktywnym stylu życia - nas nie dotyczy.) Kolarz nie musi być górą mięśni - potrzebna jest mu szybko przyswajalna i łatwo odnawialna energia - taka jaką dają węglowodany. Tak się składa że mimo swojej diety mam poziom tłuszczu zdecydowanie wysoko poniżej zalecanego dla zdrowego, wysportowanego człowieka.

jeśli masz ochotę bawić się w kcale to mozesz sobie wszystko liczyć tak aby wyszedł stosunek 10:30:60 (białko:tłuszcze:węglowodany) gdzie:
Pomimo tego iż tłuszcze maja największa wartość energetyczną nie powinny pokrywać więcej niż 25-35% energii w całodziennym pożywieniu kolarzy.
Te możliwości przemiany są jednak ograniczone, białko może pokrywać zapotrzebowanie energetyczne w granicach 10 - 15 %.

:huh:

ps.

Tunczyk to piekne zrodlo rteci.

ale jakie pyszne :P

przeciez dopiero co byłeś zagorzałym zwolennikiem lowcarbu

rozmowę tą traktuję jako kontynuację poprzednich. Niestety nic nie napisałeś, że Wielka i Najlepsza dieta wysokotłuszczowa już takową nie jest.

polecenie takiej ilosci tluszczow roślinnych wynika wlasnie z dzialania przeciwmiażdżycowego. Ok, jeśli kogoś nie interesuje jak bedzie wyglądał za 20-30 lat to niech wcina tylko białko zwierzęce. smaczne i takie fajne.

Moj styl zwywienia to moja sprawa, to ze Ty cos ciagniesz dalej to Twoj problem.

Przeszlo mi gloszenie "prawdy jedynej" ale pogladow co do low carbu nie zmienilem.

Tak przy okazji idz na fora poswiecone bieganiu, poszukaj watkow nt anemii.

Widac jedna prawidlowosc, mianowicie ograniczanie bialka zwierzecego i produktow pochodzenia zwierzecego(nabial, maslo etc)

Idac dalej IZiZ i Ty zabraniasz zwierzecego bialka i tluszczu, lasnujesz wegle, roslinne bialka i tluszcz roslinny a miazdzyca zbiera żniwo dalej.

Ciekawa sprawa.

Tak przy okazji idz na fora poswiecone bieganiu, poszukaj watkow nt anemii.

Widac jedna prawidlowosc, mianowicie ograniczanie bialka zwierzecego i produktow pochodzenia zwierzecego(nabial, maslo etc)

Idac dalej IZiZ i Ty zabraniasz zwierzecego bialka i tluszczu, lasnujesz wegle, roslinne bialka i tluszcz roslinny a miazdzyca zbiera żniwo dalej.

Ciekawa sprawa.

Teraz to już się zupełnie pogubiłem o co ci właściwie chodzi :)

Co ma anemia wspólnego z miażdżycą?

Co z tego że na forach biegaczy ogranicza się białka zwierzęce i produkty pochodzenia zwierzęcego? co chciałeś osiągnąć powołując się na ten przykład?

Anemia nie ma wspolnego nic z miazdzyca, nie wiem skad sie Tobie to wzielo, pewnie z tego ze w jednym poscie poruszylem dwie sprawy...

Wracajac do biegaczy, czy trzeba byc tak ograniczonym ze by nie skumac bazy ze w przypadku ograniczania produktow zwierzecych wpedzisz sie w anemie?

Tutaj szpinaczek nie nie pomoze.

Jezeli nie wiesz po co o Tym pisze to pisze ze by zwrocic Twoja uwage na bezsens ograniczania bialka zwierzecego i produktow zwierzecych.

Przykladow jest wiecej, ale to Ty jestes student wiec sobie poszukaj.

Ty pociagnales temat w bezsensowny spor, a ja daje sie latwo wkrecac w takie akcje :/

Twoja jedyna odpowiedz na moj pierwszy post to ze bialko jest bee oraz znowu czepiles sie mojego stylu zywienia.

Moze wiecej konsekwncji w dzialaniu? Wiecej informacji nt szkodliwosci bialka zwierzecego czy tluszczu?

Argument beee albo ze za 20 lat to bedzie Bog wie co to rzeczywiscie niski poziom...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...