Skocz do zawartości

[9804g] Poison Zyankali, Pixon

Pixon

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Wczoraj byłem mocno zakręcony i nastawiony na naukę do egzaminu, stąd moje roztargnienie i błąd przy pisaniu przedrostka Deore przed XTR'em. Już jest wszystko naprawione i nie kole tak w oczy pedantów :(

Napisałem w przedmowie, że więcej pieniędzy raczej nie będę chciał przeznaczać w ten rower, a prędzej odkładać na wymarzone wakacje, lub przesiadkę na rower z pełną amortyzacją. Dlatego kupno sztycy za 249 zł raczej odpada. A ważę 80 kg, więc nie wiem jak to z nią by było. Ile dałem za korbę już ci powiedziałem.

poisonek jasne, że wiem iż topswingi lubią łapać luzy. Mam nadzieję, że z dwa sezony ze mną wytrzyma. Zaciski: mój przedni Dartmoor Bolt-on spisywał się generalnie dobrze, lekki, tani. Skręcić go można było porządnie. Założył bym go teraz, ale tak jak wcześniej napisałem brakuje mi tylnego, stąd moje przeciąganie. Czy ja wzorowałem się coś na twoim projekcie budując, tudzież najpierw kupując części. Raczej nie, dopiero wczoraj kiedy poznałem masę całości, wszedłem sobie w twój projekt porównując co mamy podobne, co takie same. I ogólnie na czym ty zyskałeś trochę ponad 400g. I co z tej obserwacji wyszło? - że twój główny zysk wagowy daje amortyzator, który jest piorunująco lekki w stosunku do R7. Niestety moja znaczna masa nie pozwala mi założyć go.

miskov17 no niestety tyle waży i nic na to nie poradzę, może w przyszłym miesiącu się szarpnę na wymianę kółeczek przerzutki na KCNC, to trochę waga zejdzie w dół. Co do opon przemyślę, to gdyż do czerwca (do zlotufr.org) chyba będzie trzeba kupić nowe opony jadąc w góry, liczę na to, że one trochę stanieją.

Śruby w mostku faktycznie trzeba wymienić na jakiś tytan, albo wrócić do starych stalowych. Bo te oprócz wyglądu bezpieczeństwa faktycznie nie podnoszą. Kuba opony trochę uciekają na zakrętach, ale nie są takie złe: chyba najlepszy stosunek ceny/waga. Zakres kasety będzie bardzo dobry, z tego względu, że jak miałem 11-30 to bardzo rzadko korzystałem z największej zębatki przy podjazdach. Mistrzu nie przesadzaj, że Łódź jest tak blisko jury, chyba powtórzyć geografię trzeba, albo chociaż zerknąć na mapę :D Jedyne co mogę mieć problem jak pojadę w góry na ten zlot. Ale to już spokojnie robię formę :D

Adamie między innymi to ty i wiele innych osób które znam osobiście mających pojęcie na temat sprzętu uzyskane na drodze testowania danej grupy sprzętu przekonały mnie do przejścia na Srama. Zobaczymy w tym sezonie czy nie pożałuję :)

Zdjęcia wieczorem

Z Łodzi w Jurę raczej daleko. Na Łódź i okolice kaseta 11-28 wystarczała nawet mi, a jestem cienias. Pixon to stary wymiatacz i pewnie spokojnie da radę z tą kasetą niejednego nawet pod solidną górkę zawstydzić.

No fakt. Popatrzyłem na profil Poisonka(Częstochowa) zamiast Pixona :( Po prostu Poisonek też ma Poisona i się lekko zmyliłem co do autora tematu.

A jak z wytrzymałością Karm? Słyszałem że byle kolec potrafi ją przebić?

Pozdrawiam

P.S. W Łodzi to już prędzej widzę to 11-28 :D

• 1 miesiąc temu...
  • 4 miesiące temu...
  • 7 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...