jacekkoz Napisano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 czy ja wiem czy tak tanio??? 299 za alivio bez tarcz. Za 600-700 spokojnie możesz kupic hayesy HFX 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drejo Napisano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Hydrauliki shimano za dobrych opinii nie zbierają (nie jeżdziłem i nie sprawdzałem) ale jednak są trochę tańsze od uznanych avidow czy hayesów czy formuli. No ale sie zastanów czy się chcesz pchać w tarcze bo je trzeba do czegoś przymocować - czyli wymiana piast a najlepiej całych kół z obręczami bez powierzchni "ciernych". Niedługo wyjdzie ci złożenie kompletnego roweru od podstaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkoz Napisano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 święte słowa. Jak masz piasty z mocowaniem pod tarcze to spox, a jak nie masz to koszty cię zeżrą. Musisz o tym pamiętać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grabek Napisano 7 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Chyba macie racje bo koszty zaczynają lawinowo wzrastać, a koła mam w miarę dobre i w miarę nowe także nowe V-ki SD7 zamiast tarczówek. Dzięki za głos rozsądku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drejo Napisano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 No to bierzesz ramke cube i np taką torę http://allegro.pl/item291035639_rockshox_t...da_manetka.html, resztę gratów z poprzedniego roweru jak będą pasować (sztyca pwenie nie bedzie nie wiem jak ze sterami) i zestawik powinien być całkiem niegłupi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grabek Napisano 7 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Szkoda, że Recony z piwotami są drogie, ale Tora też będzie odpowiednia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkoz Napisano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 sam jeżdżę na torze i nie narzekam. Na sd7 też nie narzekam a na ramach cube jeździłem i nie narzekam, a ważę więcej od ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grabek Napisano 7 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 To idźmy dalej Panowie, jaka kierownica i mostek 31,8mm czy 25,4? Czy odczuwacie znaczące różnice w sztywności między tymi średnicami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 waze 90kg i nie odczuwam. wczesniej jezdzilem na set'ie eastone ea50 (prosta kiera, mostek 90mm, 0*, 25,4), teraz fsa (gieta kiera, mostek 120mm, 0*. 31,8) i nie czuje roznicy w sztywnosci. za to morale wzrasta. obecny kokpit budzi zaufanie. co do hamulcow: zmiana na hydrauliki to jest to. inna jakosc hamowania. na pierwszy ogien alivio bedzie ok, nie ma sensu doplacac za deore. koszt: - hamulec ze wszystkiem (klamka+przewod+zacisk, tarcza, adapter) - nowa piasta - nowe szprychy - zaplecenie sporo. recon z piwotami wcale nie kosztuje wiecej, po prostu ten bez byl wyjatkowo tani . trzeba polowac, pisac do sprzedawcow. jesli tora to tylko powietrzna. wiem, ze koszty strasza, ale z drugiej strony szkoda montowac gorszy amor tylko ze wzgledu na hamulce. swego czasu u mnie na pulce przez miesiac lezala reba, juicy 5 i dt oxygen... zabraklo na szprychy i obrecz. poczekalem i bylo warto. przeanalizuj koszty i fundusze. moze da sie wyskrobac. gdybys bral rebe bez piwotow to moglibysmy sie zamianic dolnymi goleniami, bo ja mam z piwotami ktore sa mi zbedne . ogolnie polecam doinwestowanie w tej dziedzinie, warto. poczujesz za co zaplaciles. jesli finanse nie pozwalaja, pozostaje polowanie na widelec z piwotami. styczen/ luty do dobry okres, jesli ma sie kase pod reka, mozna kupic fajny sprzet w dobrej cenie, jesli jest sie cierpliwym. widelec koniecznie air. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grabek Napisano 8 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Ja i tak planuje zakupy etapami, więc zacznę od ramy, kokpitu i porządnego amora, a potem za 6-8 miesięcy dozbieram ewentualnie na tarczówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 ten amor powinien byc ok: http://www.synkros.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1074 ew. ciut drozszy z blokada i manetka: http://www.allegro.pl/item291035639_rocksh...da_manetka.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grabek Napisano 8 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Ta Tora 318 Solo Air ma chyba za krótką rurę sterową jak na ramę 20", bo tylko 175mm. Znalazłem też to: http://cgi.ebay.de/Rock-Shox-Recon-351-Sol...1QQcmdZViewItem cena chyba atrakcyjna? Może warto zainteresować się niemieckim kierunkiem poszukiwań? Macie jakieś doświadczenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.