Lukasz71 Napisano 1 Stycznia 2008 Napisano 1 Stycznia 2008 Witam, dzisiaj wygrałem Skareba Elite na allegro, oto link: http://www.allegro.pl/item286137525_manito...e_jak_igla.html Poźniej poczytałem sobie o tym amortyzatorze i 2 osoby z tego forum napisały ze znaja z allegro ten amortyzator i to jest wersja OEM ((. Czy sprzedawca podał nieprawdziwy opis i oszukał przyszłego nabywce ?. Jeśli tak to ja go nie kupie. Sam nie wiem co robić. Poradźcie cos. Dziękuję
uchmanek Napisano 1 Stycznia 2008 Napisano 1 Stycznia 2008 no i co z tego, ze jest to wersja OEM? A tak na przyszlosc: najpierw poczytaj sobie, a pozniej licytuj. unikniesz podobnych problemow w przyszlosci.
Greg_PL Napisano 1 Stycznia 2008 Napisano 1 Stycznia 2008 To z tego że to Oem że nie posiada blokady. Tak pisało w poprzednich licytacjach tego amorka.
koncertownik Napisano 1 Stycznia 2008 Napisano 1 Stycznia 2008 To, że nie posiada blokady to mały pikuś. Gorsze jest to, że posiada beznadziejne tłumienie Fluid Flow...
uchmanek Napisano 1 Stycznia 2008 Napisano 1 Stycznia 2008 gosc pisze: "Jest to wersja ELITE, katalogowo cena wynosiła ok 1800zł". Zadnego OEM'a nie moze byc w katalogu, bo wtedy to juz nie jest OEM. Jesli widelec roni sie od oferowanego w katalogu, to opis jest bledny i nalexy poinformowac o tym sprzedawce.
MrJ Napisano 2 Stycznia 2008 Napisano 2 Stycznia 2008 "Jest to wersja ELITE, katalogowo cena wynosiła ok 1800zł". ??? Jak i kiedy, skoro dziś R7 Platinum kosztuje katalogowo wg. Wigwamu <1700PLN ??? Miejmy tylko nadzieję, że mimo chwilowych wątpliwości amorek okaże się jednak przyzwoitym sprzętem za umiarkowaną cenę - to tak optymistycznie... ...a bardziej realnie - oto chyba mamy idealny przykład "okazji na allegro"
Lobster Napisano 3 Stycznia 2008 Napisano 3 Stycznia 2008 To, że nie posiada blokady to mały pikuś. Gorsze jest to, że posiada beznadziejne tłumienie Fluid Flow... Z drugiej strony na aukcji wyraźnie widać że amor ma FluidFlow damping...
Lukasz71 Napisano 3 Stycznia 2008 Autor Napisano 3 Stycznia 2008 Napisałem grzecznie do sprzedawcy, że opis amortyzatora nie jest zgodny z rzeczywistością. On to zrozumiał i nie robił żadnych problemów. Zachował się w porządku. Odstąpiliśmy od transakcji. --- 05.01.08.: W końcu kupiłem takiego skareba -> http://allegro.pl/item287963387__rock_shox...uper_ideal.html , za kilka dni będzie u mnie w domu
firzu Napisano 1 Maja 2008 Napisano 1 Maja 2008 Przepraszam, że nie zakładam nowego tematu ale pytanie mam praktycznie takie samo i nie chce oberwać , że nie szukałem Znalazłem na allegro skareba ( http://www.allegro.pl/item357213873_amorty...b_spv_80mm.html ) i zastanawiam się czy warto go brać. Ważę z 65 kg więc to, ze leciutki jest raczej mi przeszkadzać nie będzie ale chciałbym żeby ktoś kto się na skarebach zna powiedział mi coś więcej o nim ( rocznik, system amortyzacji i takie tak ). Pozdrawiam
karolyfer Napisano 1 Maja 2008 Napisano 1 Maja 2008 Znam tego zawodnika sprzedającego ten amor i on dba o sprzęt także problemów być nie powinno Ale jednak swoje prześcigane ma SPV działa dobrze, ale trzeba się trochę namęczyć z regulacją, dlatego konieczna jest własna pompka
łysol69 Napisano 1 Maja 2008 Napisano 1 Maja 2008 Rocznik 2003, czyli model na 2004, widać na jednej z fot
firzu Napisano 1 Maja 2008 Napisano 1 Maja 2008 To chyba się wstrzymam i poczekam aż R7 stanieje i swoją Judytę trochę ścioram. Bardzo dziękuje za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.