Skocz do zawartości

[suport] mam problem

Dominik92

Rekomendowane odpowiedzi

a ja zapodam taki pół-offtop. wiecie z tymi serwisami to wszystko zależy, gdzie pójdziesz. np. w Otwocku jest serwis (który pewnie wszyscy bikerzy z okolicy znają, na Piłsudskiego bodaj), gdzie robią dość tanio i porządnie. a jak już się pojawiasz co jakiś czas, to w ogóle.

mój kolega kiedyś rozgrzmocił suport reborna chyba i mu została miska w środku. nie mógł jej wykręcić, no bo czym niby. w serwisie w Stolicy powiedzieli, że zrobią, ale jak schrzanią gwint, to będzie sobie musiał sam nagwintować..... w końcu sobie sam jakoś poradził, nawiercił w dwóch miejscach i wykręcał pół dnia.

za to innym razem zapiekła mu się sztyca. dirtowiec, więc sztyca jakieś 10cm wpuszczona na max. no i tak sobie 2 latka jeździł, śnieg deszcz błoto słońce itd. do wyjęcia próbował wszystkiego. imadła, siodełka, wd40, coli, wszystkiego. i ani drgnęła. a w serwisie wyjęli. być może napuścili czegoś od strony suportu. no ale poradzili sobie.

wszystko zależy od tego, jaki serwis.

a ja serwisu nie polecam, kolega oddał rower zeby wymienic suport, serwisant nie mógł sobie z tym poradzić to rozciął koledze rame na mufie suportu od spodu i jakos odkrecił a powiedział koledze ze sobie to ma pospawać :)

w rowerze brata suport nie był odkrecany dobre 7-8lat, meczylismy się z tym 3 dni, wszystkie penetratory tam były lane i nic, w końcu nalalismy troche coca-coli i suport był odkrecony za 15 minut :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...