Wax Napisano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 A jakieś inne części ? Sztyca czy coś... Weź tylko zmień tą ochronę na tylne widełki, na Alle.drogo widziałem neopreny z PRO Trzebaby pokombinować z tym selfmade'em "Prawie jak Nokon" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 16 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 jutro do naszego nowego markieta budowlanego skocze zobaczyc czy maja te alu rurki Sztyca będzie, wiesz kiedy Jak kasy na karton zarobię, bo na razie jestem pusty jak bęben Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 23 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 No więc zakupiłem r7 2006 80mm 1480gram. Czekam aż przyjdzie, pomaluję go na biało jeszcze przed montażem Btw. miałby ktoś instrukcję rozbiórki tego sztućca bo nie wiem jak wyjąć uszczelki z dolnych goleni i te dolne pokrętełka. Na polskiej stronie manitou kupa jest. Spłacę dług u kolegi za amora to do odstrzału leci kierownica na carbonową pro. A i rowerek dostał karbonową sztycę z tyłu (aczkolwiek nie ważyłem jej ) Następne wydatki to: Nowy suport ht2 ten z accenta. Kaseta xt i łańcuch xtr. Pedały crank brosy mxr. (nie chcę shimano -xtr sprzedałem) No i to chyba wszytko będzie ;DD W dalszych planach przerzutki na xtr polecą obie i może używana korba xtr 960 wpadnie, ale to na wiosnę. Rowerek na amorku zrzuci 670 gram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 24 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Casette: SRAM 390 Chain: SRAM 300 Crankset: Shimano Deore LX 921 Derlr Front: Shimano Deore XT 179 Derlr Rear: Shimano Deore LX 291 Discs : Shimano Deore LX CL 326 Fork: Manitou R7 super 80mm 1480 Frame: Cube LTD Pro 1760 Grips : Ritchey WCS tuned 18 Handlebar: Ritchey PRO 170 Headset: Ritchey PRO 130 Pedals: Shimano M-520 427 Seat: Selle Italia Thoork Carbon 190 Seatpost: Carbon 330mm 230 Seatpost Clamp: Accent Light Tuned 18 Shifters: Shimano Deore LX tuned 230 Spacer: alu 8 Stem : Pro PLT 100mm 120 Tires: Maxxis Larsen TT 1.9 kev 820 Tubes: Kenda 300 Wheel Front: Fulcrum Red Metal 5 947 Wheel Rear: Fulcrum Red Metal 5 1129 Pierdoły: 100 Overall 11320 Nudziło mi się więc dzisiaj zrobiłem rozpiskę. Większość części jest z www.rowerowawaga.pl Dzisiaj amorek został wysłany więc pewnie na sobotę będzie. Zaraz na początku sierpnia do wymiany poleci kaseta, łańcuch, pedały i w poniedziałek dętki. wtedy waga osiągnie 10949 gram i tym sposobem osiągnę swoje upragnione under 11kg. Następny przystanek to 10,5 kg. (Proszę o przeniesienie do projekty rowerów i dodanie do rankingu ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 24 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Rozbierzemy z Tobą tego sztućca, nie bój nic, może Gev Ci teflon doda gratis (: btw, wiesz, że farba też waży ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 24 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 stara będzie zeszlifowana ;DD Będziemy ciąć magnez i krzesać iskry zrobimy Monster Garage w mym pokoju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 26 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 sorry za jakoś ale foto robione telefonem ;DD Cóż mogę rzec. R7 otrzymałem w stanie idealnym, bez najmniejszej ryseczki Coś niesamowitego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 26 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 No teraz wygląda dużo lepiej, imho nie wiem czy po przemalowaniu zwiększyłby się współczynnik lansu, czarny jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 26 Lipca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Biały lepiej by pasował. Ale i tak pod względem pracy to pewnie masz miód w gębie, w porównaniu z XCR'em oczywiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 26 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Nie maluję bo naklejki i golenie są w zaj*** stanie. Lagi górne najmniejszego przebarwienia nie mają. Anoda idealnie czarna. Tylko jakoś niespecjalnie czuję różnicę przy kręceniu reboundem. Znaczy jest wyczuwalna ale słabo. W foxie było lepiej z tym A blokada działa świetnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 1 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 fotki xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inferek Napisano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Gdybym nie miał karbonu sprawilbym sobie taką ramcie. Kaseta, łańcuch do wymiany i bedzie gucio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lanc91 Napisano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Poprostu piękny xD tylko ja bym ustawił rogi trochę wyżej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 2 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 no chyba tak jutro zrobię przy okazji muszę hample odpowietrzyć, w poniedziałek będzie kartonowa sztyca w nim i dętki ultralighty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 20 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Przyszły z Honk Kongu cranki, więc mała aktualizacja Pedals: Crank Bros Egg Beater C - 294 gramy Spacer: Carbon 5mm - 2 gramy Tubes: Maxxis Ultralight - 125 gram sztuka, czyli 250 gram Poniedzieli dojdą, więc też można zaktualizować Casette: Shimano XT 11-32 (Do tej pory jeździłem zawsze na 32, 34 nie potrzebuję ) 260 gram Chain: Shimano XTR 260 gram Waga:10966 gram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Jeżeli jeszcze nie doszły części to czemu już podajesz wagę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 20 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Bo i tak nie mam wagi żeby je zważyć więc podaję tą z rowerowawaga.pl, lb, i tą co jest napisana na pudełku Kuriera po drodze chyba nie zastrzelą i jak coś jest zamówione, uznaję to za rzecz posiadaną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 20 Sierpnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 A ja dopiero zamontowaną Tak czy inaczej bike prezentuje się super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 20 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 No ok, po prostu tak skrobnąłem, aby roboty oszczędzić Teraz pozostaje mi tylko czekać do grudnia/stycznia aż wujek będzie budować nowego speca ;D Z tego wytargam graty K24 już mam zaklepane, zrobię słodkie oczka do chrzestnego to może korbę xtr'a 960 da Nad przerzutkami ciągle myślę, czy targać od niego 960 czy w xtr 2008 z tyłu szadoła zainwestować Ale to na razie takie lekkie bujanie w obłokach, bo jeszcze ani złotówki za forka nie oddałem xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 31 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 można zaktualizować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 14 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Tak wygląda teraz Ze zmian co się szykują, to zaciski kół, na jakieś na imbus lekkie, może koszyk na bidon carbo, no i oczekuję rocket ronów, bo te to już są slicki pełne Niewiadomo czy ten rower dożyje grudnia Tzn. rama i fork Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 19 Września 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Na co chcesz wymieniać ramę ??? Podaj aktualną specyfikację to zrobię aktualizację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 19 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Brakes: LX 585 691 Casette: Shimano XT 11-32 260 Chain: Shimano XTR 260 Crankset: Shimano Deore LX 921 Derlr Front: Shimano Deore XT 179 Derlr Rear: Shimano Deore LX 291 Discs : Shimano Deore LX CL 326 Fork: Manitou R7 super 80mm 1480 Frame: Cube LTD Pro 1760 Grips : Ritchey WCS tuned 18 Handlebar: Ritchey PRO 170 Headset: Ritchey PRO 130 Pedals: Crank Bros Egg Beater C 294 Seat: Selle Italia Thoork Carbon 190 Seatpost: Carbon 330mm 230 Seatpost Clamp: Accent Light Tuned 18 Shifters: Shimano Deore LX tuned 230 Spacer: Carbon 5mm 2 Stem : Pro PLT 100mm 120 Tires: Maxxis Larsen TT 1.9 kev 820 Tubes: Maxxis Ultralight 240 Wheel Front: Fulcrum Red Metal 5 947 Wheel Rear: Fulcrum Red Metal 5 1129 Pierdoły: 100 Overall hmm wychodzi mi 10806g Myślę nad zmianą na rame specialized epica 2006 i forka na foxa 100mm, ale zobaczymy, w sumpie ten rowerek jest też dobry, a pod choinkę zamiast ramy i forka mogę poprosić np. o polara jakiegoś albo przerzutkę przód & tył xtr albo o milion innych rowerkowych pierdół Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 19 Września 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Ja bym zostawił te ramkę Może i nie jest najlżejsza ale ma w sobie to coś Może zamiast tego zainwestuj w koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 19 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2008 dzięki Tak też zrobię Koła, jak koła, hamulce trzeba wymienić w pierwszej kolejności. Do tego kierownicę na pro chciałbym wymienić, no i przerzutki i korbę albo na używkę 960 albo na nówkę slx Przepraszam za zamieszanie ale... Zapomniałem o hamulcach, własnie waga mi się nie zgadzało, 3 razy liczyłem Jak by można było dopisac jeszcze Brakes: LX 585 691 i wagę powiększyć o te 691 gram, czyli 10806g No i opony na jakieś ludzkie trzeba wymienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi