Nawrotek Napisano 27 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 http://www.wertykal.com/shop.php?opt=shop_...d73e508f6613971 dzisiaj zakupiłem, waga 1805 gram. Czekam teraz na kuriera z niecierpliwością Chyba kupię hamulce LX do zestawu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 jak za ta kase calkiem niezla waga tylko ciekawe jak z jakoscia. ale tak szczerze to kompletnie nie beda ci pasowaly do roweru. IMO z rama z calkiem ciekawym malowaniem i odrobina wyobrazni mozna by stworzyc bardzo ladna furke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukashs Napisano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 (edytowane) jak masz hajs na osprzęt z xtra to nie zastanawiaj się, odwdzieczy Ci sie perfekcyjnym działaniem, i posluzy długo. Edytowane 28 Stycznia 2008 przez Biera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 27 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Wiesz, hajs to od sponsora leci, i co sypnie to kupuję coś Na razie cieszę się, że kupiłem koła i hamulce. Teraz kolejny grubszy zakup to korba.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 28 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 @Xsystoff Proszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Dzieki Mysle nad czyms podobnym (zeby mialo niski stozek, niska wage i bylo dobre). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 28 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Niestety nie powiem Ci czy są dobre, bo mam na nich raptem 200km zrobione. Ale fajnie wyglądają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Można wiedzieć ile top cap ze śrubą waży? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 28 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Nie mam pojęcia. Nie mam wagi więc, nie zważę. Chyba będzie trzeba zainwestować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Można wiedzieć ile top cap ze śrubą waży? Co prawda takiego jak autor tematu nie ważyłem ale... Korek = 9,1 g, śruba = 8 g. Ważyłem kilka korków i śrub i mogę powiedzieć, że różnice są bardzo niewielkie (rzędu 0,1-0,5 g). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 9 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...0729bea1dc.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...0729bea1dc.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 9 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Mój topcap Ritcheya ważył bodaj 17 g (śruba + nakładka). Adik - czy jeździsz normalnie na tak wysuniętym siodle w Cubie AIM? Bo jak tak, to nie wiem czy ta ramka nie jest for you tak z rozmiar za wysoka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 9 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Wszystko jest Ok Ramka mi Pasi, jest lekko większa od ramy Kuby i wysokośc jest optymalna. Na Ltd 18" miałbym za nisko siodło ale znowu kokpit przy wyżej położonym siodle też bym za nisko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuczy Napisano 9 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Mógłbyś zrobić jakieś zdjęcia piast coby było widać jak wyglądają po zamocowaniu tarcz i kasety? No i napisz jak się te kółka sprawują, bo strasznie mnie intryguje ich zaplot czy to wytrzymałe ustrojstwo Bo są dosyć tanie, a bądź co bądź lżejsze niż crossride'y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 9 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 poprzednia fotka się nie zachowała w poście.. Kuczy, takie zdjęcie ja zrobiłem, może coś podpowie Moge powiedzieć że kółka są świetne, piasty genialne a całośc lekka i piękna. Bębenek bardzo ciekawie chodzi, słychać że to coś porządnego.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 10 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Więc tak. Kółka są świetne Na larsenach (waga 410gram.) się świetnie rozpędzają. do Wałbrzycha na nich dojechałem wczoraj w równo godzinkę (ze spokojną kadencją) Po prostu coś niesamowitego. Płaskie szprychy fajnie gwiżdżą tak powyżej 40km/h fotki strzelę wieczorem, bo staruszka pojechała na narty z aparatem I zaktualizowana rozpiska. Pierwsze co to korba i przerzutka przód do wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuczy Napisano 10 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Bębenek bardzo ciekawie chodzi, słychać że to coś porządnego.. Terkocze? Ogólnie najbardziej mnie intryguje wytrzymałość kółek od strony ośmiu szprych. Koła muszą być mocne, bo zdarzają się jazdy z sakwami i częste wizyty w krzakach ze wszędziewłażącymi gałęziami No i wiadomo - tarcze wywołują trochę siły. PS. Te fulcrumy jak nic pasują do aim'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 11 Lutego 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Nawrotek prosiłbym Cię o jakąś opinię na temat Larsenów TT. Jaki to konkrtenie model (są chyba 3 na stronie Maxxis)? Ile za nie dałeś (jeśli można wiedzieć)? Ile ważą te oponki? Z góry wielkie dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 11 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 http://www.forumrowerowe.org/index.php?sho...mp;#entry454411 64zł 410gram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 11 Lutego 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Ok, dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 18 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 podkładki Carbon 6 przerzutka p. XTR FD-M970 125 klamkomanetki ST-EF 50 400 pedały XTR PD-M970 323 rogi Con-tec 58 siodło Specialized Avatar 143 330 obejma Carbon 19 koło p. --------------------------------------- -------------------- szprychy Zwykłe 2.0mm 200 piasta JoyTech 135 obręcz Rigida Sphinx 530 nyple DT 10 koło t. --------------------------------------- -------------------- szprychy Zwykłe 2.0mm 200 piasta JoyTech 400 obręcz Rigida Sphinx 530 nyple DT 10 zaciski Joytech 130 opaski Continental 16 dętki Maxxis Ultralight 240 opony Maxxis Flyweight 330 660 suma 11724 Siodełko dostanę w lutym -SLR, więc ze 150 gram się urwie Manetki kupię XTR, Korbę też. Może Kuba aktualizację rozpiski zrób? Te czesci które w cytacie zostawiłem budzą moje wątpliwości, albowiem masz inne Czyli: obejma sztycy Accent aluminium/podkładki alu/koła Fulcrum/dętki Kenda/opony Maxxis Larsen/pedały 520/manetki i hamulce Lx/przedni XT/rogi??/siodełko, które pewnie ci lada moment dojdzie Waga roweru to też na 100% nie 11 700 a trochę więcej Pozdro http://www.allegro.pl/item312474994_nowe_p..._lub_1_1_8.html tutaj masz ciekawe podkładki carbonowe w tym samym rozmiarze co potrzebujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 20 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Aktualizacja jest w 41 poście 12,1kg;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 21 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Widzę, ze waga trochę inna niż w pierwszym poście więc prosiłbym o zmianę nazwy tematu bo jest myląca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 21 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Właśnie zakupiłem korbę LX 07 Białe siodło slr i pedałki xtr lecą z włoch od sponsora Amortyzator: Sr Suntour XCR-RL = 2150 g Dętki: Maxxis FlyWeight = 200 g Gripy: Ritchey WCS = 23 g Hamulce: Deore LX hydrauliczne = 650 g Kaseta: Sram (nie wiem jaki, ale idzie do wymiany w pierwszej kolejności) = 390 g Kierownica: Ritchey Pro 580 mm = 140 g Klamki: Deore LX = (waga wliczona w hamulce) Koszyk na bidon: Specialized = 50 g Linki: XTR, tylko przerzutek = 25 g Łańcuch: XTR = 268 g Manetki: Deore LX = 250 g Mechanizm korbowy: Deore LX= 921 g Mostek: Pro PLT 100 mm = 121 g Koła: Fulcrum Red Metal 5 (z opaskami i zaciskami) = 1885 g Opony: Maxxis Larsen TT 1,9 kev.= 820 g (409 g/411 g) Pancerze: XTR = 120 g Pedały: XTR = 325 g Podkładka pod mostek: Alu 3x5 mm = 12 g Przerzutka przód: Deore XT = 179 g Przerzutka tył: Deore LX = 291 g Rama: Cube Ltd Pro = 1760 g Siodło: Selle Italia Slr = 180 g Stery: Ritchey Pro = 130 g Sztyca: Pro XLT 350mm = 260 g Zacisk podsiodłowy: Accent Light = 20 g RAZEM: 11230 g Jeżeli o czymś zapomniałem/źle napisałem dajcie mi znać Fotki strzelę, jak zamontuję nowe części. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 22 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Eee nie przesadziłes trochę? Poprzednia korba z suportem o wadze 1500g ? Nie wyglądała na taką cięzką. Ale tak czy siak dużo żeś zbił. Kaseta do wymiany i powoli do granicy się zbliżamy Wyprzedziłeś mnie wagowo i to zdrowo Trzeba będzie nadgonić, może kupię alu tarczę 22 do korby to jak będziesz miał 2 dyszki z groszami to też bym ci zamówił Kaseta pewnie SRAM PG-950 11-32 Ważyłem dzisiaj Matysa kasetę 950 o rozstawie 11-34 i waga pokazała 430g Widzę że kupiłeś sobie te lekkie flyweighty na wentyl presta Kolejne pedały XTR? Od "sponsora" to bym przyjął, ale sam bym wolał coś lżejszego Zostałem z najcięższym Cubem spośród naszej trójki. {LTD Blue - Snuffi, LTD Green - twój i mój Aim {I am}. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi