Skocz do zawartości

[koła] Mavic CrossMaxx SLR - czy warte są tej ceny?

promian

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 miesięcy temu...
Napisano

Odświeżam kotleta, tym razem z nieco innym zapytaniem do wszystkich posiadaczy SLRów: jeździcie na tych kołach cały czas, czy traktujecie je tylko jako koła startowe? Ważę w sezonie niecałe 65kg, rower ~10. Przymierzam się do tych kół, ale boję się, że albo je zakatuję np na treningach w górach, albo wogóle nie wykorzystam (2500zł po to, żeby założyć je 15 razy w roku?)...

Napisano

Witam, jestem posiadaczem tych kółek od czerwca i używam ich do codziennej jazdy, maja już za sobą ok3tys km, co jakis czas sprawdzam naciąg szprych i luzy ale jak nie było tak nie ma, po pewnym czasie zaczęły skrzypieć szprychy ale trzeba tylko dobrze przepsikać je brunoxem i wszystko milknie. Na góry to ich nie polecam, zwłaszcza w beskidy, mam już 2 skrzywione i na tylnym kole prawie każda posiada mniejsze bądź większe pamiątki po kamieniach;/ Aha po tym czasie koła biją ok 0,5mm ale mam tarcze więc jakoś tego nie odczuwam, a waże tyle co ty.

Napisano

Ja traktuję je zupełnie zwyczajnie na codzień. Jeśli przyzwyczaisz się do pracy sprzętu, szkoda byłoby cokolwiek zmieniać.

Ja traktuję je zupełnie zwyczajnie na codzień. Jeśli przyzwyczaisz się do pracy sprzętu, szkoda byłoby cokolwiek zmieniać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...