KuLa2030 Napisano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Ahhh strasznie mi się podoba ta ramka Piękny ten biczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas_Mako Napisano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 co tu dużo gadać jaram sie ramą, białą rebą i białym siodełkiem i to 10,4kg... śliczny rower bez kitu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rendzik Napisano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 13 tys naprawde duzo... :| ps rzuca się rowerek w oczy Jak tam ci w Istebnej poszlo? bo z tego co pamietam(rower) staleś 2 samochody obok mnie .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 kurde wypas sprzęt aż się najarałem hmm aj bym zmienił tylko amorka (ważę ok 53kg) na SID'a WC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukashs Napisano 2 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Ultimaty sa bardzo lekkie jak na tarcze, ich zastosowanie to lekkie XC !! avidy 7 sa mocniejszymi hamplami ! ale mi starczaja ulitmy, jestem z nich zadowolony. dokładnie 12 tys 970 zeta. proponuje poszukac cen poszczególnych komponentów, koła kupilem tanio, osprzet xtr do teraz nie stoi na allegro w takiej cenie jak ja kupiłem we wrzesniu... rama była sprowadzana, jeden z pierwszych egzemplarzy które zostały sprzedane, gwarancja dozywotnia. nie porównyj speca do meridy co do istebnej to wole sie nie wypowiadac rowerek mialem jeden dzien.. i odrazu pojechałem z nim na maraton.. przez jakies pierwsze 10 km jechałem mniej wiecej na 50-70 pozycji.. co prawda czułem ze za chwile nie dam juz rady tak ciagnac:P ale jakos szło... no i pech kapeć :| straciłem bardzo duzo czasu bo nie chciala mi wskoczyc tylna opona podczas zakladania na własciwe miejsce... przez połowe trasy jechałem z niedoborem powietrza w tylnej oponie(nie mialem papki ), amor stracił troche powietrza ( nie wiem dlaczego, ale wiecej sie to juz nie zdarzyło), mialem za słabo dokrecony zacisk sztycy i opusciła sie o jakies 7 cm... ogolnie to w polowie trasy postanowiłem jechac rekreacyjnie i podziwiac widoki. rewelacji nie było:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 A tą ramke skąd sprowadzałeś i jak wyszło Cię to cenowo(chodzi mi o sprowadzenie a także cene ramki) ?? Bo pewno ta ramka to jakaś okazja była A jak wiadomo okazji nie można omijać :wub: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukashs Napisano 2 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 okazja była bo rame kupiem za 900 euro... a normalnie kosztowała 1100. koszt przesyłki mnie nic nie kosztował. rower dostanie jeszcze białe chwyty i biały koszyk na bidon. oczywiscie ze speca:P wtedy bedzie ogień dzis dostał w prezencie rogi z Boplighta ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dezerter Napisano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 lukashs Gratulaluję roweru Co do jego wagi to dla niego nawet lepiej że waży on ponad 10 kg a nie 8, bo ten sprzęt nie ma lekko na zjazdach. Co do kół ( SLR ) to nie myślałeś nad systemem bezdętkowym ( coś w stylu Stan Notubes ), trudniej na tym o przebicie i chyba lżejsze? Powodzenia na maratonach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Mowiac ze hamulce sa ciezkie mialem na mysli ze sa ciezsze niz Marta SL albo Formula Puro. Za ile kola? Z tego co patrzalem to SLRy disc waza podobnie co DT na najlepszych czesciach (XR 4.2, 240s disc, 32x aerolite) a katalogowo wychodza znacznie drozej i w przeciwienstwie do DT nie sa serwisowalne w normalnych serwisach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Moim zdaniem, nie powinniśmy się wtrącać ile Lukashs wydał na rower i co za te pieniądze kupił. Po prostu kupił to a nie tamto bo miał ku temu powody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 okazja była bo rame kupiem za 900 euro... a normalnie kosztowała 1100.koszt przesyłki mnie nic nie kosztował. rower dostanie jeszcze białe chwyty i biały koszyk na bidon. oczywiscie ze speca:P wtedy bedzie ogień dzis dostał w prezencie rogi z Boplighta ) No to nie moge nieczego innego zrobić jak jeszcze raz pogratulować Bika , bo wyszedł Ci świetny teraz tylko ,,dopieszczać" czerwoną perełke Pozdro ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CR7 Prezes Napisano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Zapytajcie sie go jeszcze za ile ostatnio kupił sobie Jeansy. Nie sądzicie ze to ostry prowincjonalizm, nie ma co sie zasłaniaćciekawością. Chcesz wiedziec ile kosztuje to sobie sprawdź. Pozatym nie kasa jest w rowerze najwazniejsza, jak ktos ma duzy fundusz n rower to tym lepiej dla niego. Za niewielkie pieniadze da sie złożyć tez bardzo fajny sprzet. Liczy sie natomiast to jak jest dopieszczony, czy własciciel traktuje go jak własne dziecko :]. Pozatym wyscigu tez nie wygrywa sam rower. Juz pisałęm ze ten rower jest naprawde super ale takie wypytywanie sie o koszta jest dosyc nie na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Alescie delikatni. A ile kosztuja SLRy wiem, ale on raczej ich po katalogowej cenie nie kupowal bo jak tak to przeplacil. No ale co mi tam. Wazne ze ma rower swoich marzen JA z moim jestem w trakcie Ile wazy ta ramka tak swoja droga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukashs Napisano 3 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 rama przy 19" wazy ~1550 g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Hmm... to czemu ona jest taka droga ? Ja wiem, ze Spec i ogolnie szal, ale troche przyciezka jak na 4 kafle. Rower zajefajny, bardzo milo i z glowa poskladany, ale faktycznie zaskakujaco ciezki jak na taki osprzet... p.s przed startem w maratonie na kilka dni przed absolutnie nic sie nie zmienia w rowerze, a tym bardziej nie jedzie sie na nowiutkim ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukashs Napisano 3 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 900 euro to nie 4 kafle. wiem że nic sie nie zmienia, ale merida juz nie dawała rady... a bardzo chciałem wystartowac w Istebnej, a pozatym byłem tak podjarany ze szok:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Aaaa zapomnialem, ze zloty mocny jak pudzian. Btw jak sie spisuja Speed Kingi 2.1 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Hmm... to czemu ona jest taka droga ? Ja wiem, ze Spec i ogolnie szal, ale troche przyciezka jak na 4 kafle. Fakt...nie porównuj speca do meridy A dlaczego? Jeśli chodzi o wagę, to HFS 2000 jest prawie identyczny, a że kosztuje z górą 2x mniej... Miałbym 4000PLN, wziąłbym albo karbon, albo jakieś dobre scandium i zjechał jeszcze lekko licząc 200g. PS. 900Euro = 4000PLN - teraz nie, ale wcale nie tak dawno euro chodziło po 4 zeta z górą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 A dlaczego? Jeśli chodzi o wagę, to HFS 2000 jest prawie identyczny, a że kosztuje z górą 2x mniej... Andrzejek kupił za 600 zł nową Matts Pro 1503g przy 20" ale de gustibus non est disputandum. Tylko mnie zastanawia co jest takiego w tej ramie, ze jest taka droga. Za 2.5k zł mozna miec np. carbonowego Fuji 1250g (19")... Tak sobie glosno mysle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CR7 Prezes Napisano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Za 2,5 kafla mozesz miec wiele super ram. Przyczym S-Works to arystokrata. To jak garnitur a strój na WF. Rozumiem doskonale ten wybór, sam bym dokonał innego ale wiem ze ta rama to nie jest takie "easy come easy go". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukashs Napisano 3 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 co do speed kingów to pisałem na poczatku tematu co nieco o nich, moge dodac do tego jeszcze ze szybko sie scieraja. napisałm ze rama wazy ~1550g (około) nie wiem ile dokładnie bo nie wazyłem, widziałem kiedys fotke modelu 2007 na wadze to prawdopodonie z tego co pamieam to własnie było 1550g. jezeli ktos bedzie miał okzje przejechac sie na s-worksie to bardzo zachecam... rama jest piekielnie sztywna. zakręty: te same zakrety które pokonywałem na meridzie, moge smigac z predkoscia o 10km/h wiecej. (sprawdzałem) Podjazdy: Bajka !! przednie koło wogole nie unosi sie do góry ! siedze sobie spokojnie na siodelku i pedałuje. mozna pokonywac naprawde bardzo strome podjazdy, megastrome! nie składałem roweru dla wagi, zalezało mi na niezawodnosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathieo Napisano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 A może masz takie wrażenie bo korbę masz xtr i rebę 32 mm ? A w M co masz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukashs Napisano 3 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 korba i amor oczywiscie wpływaja równiez na to. M zatrzymała sie na kwadracie i ma XCR'A z naklejkami Reby World CUP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik22 Napisano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 No no ten xcr z naklejkami Reby WC to niezła podpucha Jak to zobaczyłem po raz pierwszy to myślałem że to serio Wc Heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukashs Napisano 3 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 waga ramy przy 19" to dokładnie 1530g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi