Qazimodo Napisano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Witam! Mam taki problem że moja stopa ma wysokie podbicie (tzw tęgość) rozmiar "G". Muszę kupić nowe buty rowerowe (przeznaczenie MTB). Rozmiar buta to 44. (choć na codzień mam 43). Niemniej jednak każdy dotychczas mierzony but do MTB miał ten problem że żepy łapały na pół długości. Sprzączka lub zapinka, stosowana w wyższych modelach również nie dawała się dociągnąć do zapięcia. Dopiero rozmiary buta 45 pozwalają mi na sztywne dopięcie. Niestety jak łatwo się domyśleć przesuwa się w takim bucie punkt styku stopy (podeszwy) z pedałem SPD. Stopa przy dłuższej jeździe drętwieje i jest ogólnie niekomfortowo. (teraz mam właśnie buty rozm.45). Jestem załamany bo nigdzie nie znalazłem rozwiązania. Proszę o rady. Dodam że na buty przeznaczyłem 500zł. PS: na jednym z forów rowerowych polecono mi pilnikiem zmniejszyć podbicie - za takie rady dzięki Choć jak nic nie wymyślę to tak zrobię - bo dla mnie rower to "całe życie " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 Może buty sznurowane będą rozwiązaniem... Tyle, że to raczej turystyka niż MTB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qazimodo Napisano 31 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 sznurowadła odpadają. Dzięki a zainteresowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.