wiesław Napisano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 jak w temacie http://www.allegro.pl/item287325173_cube_a...wa_rama_17.html lub http://www.giant-bicycles.com/pl-PL/partsa...233/26591/zoom/ moja waga to 74 kg, do xc i maratonów wiesław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkoz Napisano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 w obu przypadkach za ramy zapłacisz sporo. Cube jeszcze rozsądnie a Anthem bedzie kosztował grubo ponad 4000pln. Dużo lepszym rozwiązaniem jest kupno całego roweru. Anthema można kupić nowego juz za około 4000pln. Wywalasz osprzęt o masz w miarę tanio ramę. Pytanie czy masz już cały osprzęt czy masz zamiar składać cały rower. Jeśli masz zamiar składać to powiem Ci z doświadczenia że będzie bardzo Ciężko poboć sklepowe ceny rowerów gotowych. Lepiej chyba już wziąć coś na raty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekpasti Napisano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 zresztą ten cube to jest damska rama :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 Ten AMS to raz, że damski a dwa, że trochę przyciężki jak na maratony. Z Cube'a ja bym polecił tą ramkę http://www.allegro.pl/item287325168_cube_s...wa_20_cali.html Co do Anthema to kiedyś na allegro poszedł za ~3400zł więc opłacalność zakupu jest zerowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkoz Napisano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 sprawdzałem tegoroczny cennik gianta i rama anthem kosztuje 4299 a najtanszy anthem (oczywiście na tej samej ramie) kosztuje 4999pln. Rozwiązanie nasuwa się samo. Jak chcesz to spójrz na mój podpis. Mój fulik jest do sprzedaży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiesław Napisano 1 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2008 generalnie chodzi mi o system zawieszenia , athem to nowa konstrukcja a cube chyba nie, ale to jak one pracują, czy porównywalnie , rama cube to damka ale mi bardziej pasuje ze względu na niski przekrok, mogę kupić gianta i mieć od razu cały rower , a cube bez przedniego amora bo i tak wstawiam swojego markoniego, cube ma lepszy osprzęt ,ale generalnie osprzęt można wymienić później, no wizualnie podoba mi się cube , ale giant to nowa konstrukcja i nie wiem co mam zrobić , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiesław Napisano 3 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 no co jest nikt nic nie wie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mwegrzyn Napisano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Obydwie ramy to produkty wysokiej klasy i wydaje mi się że trudno tak jednoznacznie określić że jedna jest lepsza czy gorsza . Większy wpływ na wybór powinno chyba mieć to do jakiego rodzaju jazdy będzie ona potrzebna . Obydwie ramy posiadają takie same dampery tak że płynność pracy zawieszenia powinna być podobna . Zarówno Anthem jak i Cube AMS , zostały zaprojektowane do zawodów typu Maraton . Waga Anthema w rozmiarze S 2560 gram ( razem z damperem RP23 ) , Cube AMS WLS w rozmiarze 15cali, 2750 gram ( razem z damperem RP 23 ). Antehem posiada zawieszenie o skoku 3,5 cal , około 90 mm , Cube AMS posiada skok 100 mm. Anthem zestawiany jest z przednim amortyzatorem o skoku 80 mm , a AMS z amorem o skoku 100 mm. Anthem , będzie typowo wyścigową maszyną , natomiast Cube AMS trochę bardziej wszechstronny . Trzeba się zastanowić co dla ciebie jest ważne i według priorytetów wybrać ramę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 generalnie chodzi mi o system zawieszenia , athem to nowa konstrukcja a cube chyba nie, ale to jak one pracują, czy porównywalnie , rama cube to damka ale mi bardziej pasuje ze względu na niski przekrok, mogę kupić gianta i mieć od razu cały rower , a cube bez przedniego amora bo i tak wstawiam swojego markoniego, cube ma lepszy osprzęt ,ale generalnie osprzęt można wymienić później, no wizualnie podoba mi się cube , ale giant to nowa konstrukcja i nie wiem co mam zrobić , athem to juz nie taka nowa konstrukcja i giant oferuje swoja wariacje vpp od 3 lat. teraz jest moda na virtuale i giant tez poszedl w te slady. co do plusow i minusow to tu na forum jest cala kopa informacji na ten temat. cube to klasyczny czterozawias. podobnych do niego jesli nie identycznych robi sie w europie dziesiatki. bardzo wiele firm bazuje na takiej konstrukcji zawieszenia i umiejscowienia tlumika. cube jesli nie bedzie mial amora z platforma to bedzie bujal. plusem zawieszen tego typu jest duza czulosc. athem jak to virtual cechuje sie bardzo dobra kinematyka zawieszenia dajaca poprawe czulosci zawieszenia i ogolnie trakcji roweru. na nie przemawia jak dla mnie to ze tylny trojkąt nie jest bezposrednio polaczony z przodem ramy tylko za pomoca lącznika (sztywnosc) oraz kopanie korb ktore niektorym przeszkadza a innym nie. no i nie do konca jest prawda ze virtuale nie bujają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiesław Napisano 17 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 no i sobie tak składam to cudo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@lek Napisano 18 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Wiecie może, czy w okolicach Katowic można dostać gdzieś ramy Cube? Chodzi mi o model Reaction PRO - czarna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 18 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 no i sobie tak składam to cudo fajne siodełko jak złożysz to koniecznie daj zdjęcia i specyfikację(najlepiej z wagą ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drejo Napisano 18 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 No fajna ta ramka ale przeznaczona dla kobitek. Dla dziewczyny/żony składasz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 18 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 generalnie chodzi mi o system zawieszenia , athem to nowa konstrukcja a cube chyba nie, ale to jak one pracują, czy porównywalnie , rama cube to damka ale mi bardziej pasuje ze względu na niski przekrok, no wizualnie podoba mi się cube , ale giant to nowa konstrukcja i nie wiem co mam zrobić , Tu masz odpowiedź na powyższe pytanie. Rama śliczna, czekamy na ukończenie roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiesław Napisano 22 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 przepraszam że tak długo się nie odzywałem, już go złożyłem przepraszam że tak długo się nie odzywałem, już go złożyłem, rama jak widać z damperem fox float rp 23,hamulce luose fr 2007, przerzutki xt deore , koła mavic cross raidy, widelec z starego roweru MARZOCCHI mx pro sl, siodełko specjalizet czy jakoś tam, korba też z poprzedniego lx deore, kaseta sram, kierownica z kewlaru chyba taka czarna w choinkę, waga to niestety 13,5 kg, giant był lżejszy, ale cóż to ful http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4588c2e8fc07df41.html teraz chyba dobrze zrobiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravo XC Napisano 22 Marca 2008 Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 ile ta ramka wazy ??? real ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiesław Napisano 22 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 2750 gram, tak napisał w poście powyżej mwęgrzyn, nie waŻyłem samej ramy niestety dzięki za poprawkę, to chyba z powodu wysokiej temperatury, mam 38,6 i kiepsko się czuję , no i wszystkiego najlepszego i smacznego jaja wiesław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravo XC Napisano 23 Marca 2008 Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 faktycznie, wyżej kolega podał wagę - nie zauważyłem . Rama mi sie bardzo podoba poprostu miodzio Pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 24 Marca 2008 Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Fajny rowerek... cacko ...jeszcze tylko jakieś białe siodło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.