Salvin Napisano 30 Grudnia 2007 Napisano 30 Grudnia 2007 Witajcie jeszcze w starym roku Mam pytanie odnośnie produktu o nazwie Bike Shield. Jest on opisany na stronie: http://www.cult-bikes.com/ Niestety nie da się podać bezpośredniego linka ale mniemam, że bez problemu znajdziecie . Czy ktoś z Was ma to "naklejone" na ramę lub przynajmniej wie jak wygląda i sprawdza się w codziennej jeździe? Czy rzeczywiście spełnia swoje funkcje i np. nie oszpeca roweru?
Mathieo Napisano 30 Grudnia 2007 Napisano 30 Grudnia 2007 Tego w ogóle pewnie nie będzie widać ale ogólnie myśle że to da radę, sam mam folię ochronę setlaz carbon:D ale wolałbym przezroczyste bo trochę to wiejsko wygląda ale cos za coś ja za swoje zapłaciłem 12 zł ...
Orzech89 Napisano 30 Grudnia 2007 Napisano 30 Grudnia 2007 Wydaje mi się że ta folia to to samo czym ja mam oklejonego IPod'a - też taka folia żeby się nie rysował, tylko że znacznie grubsza niż ta śniadaniowa. I też była cholernie droga jak na kawałek folii z klejem od drugiej strony IPod'a mam od roku, folia się nie odkleja jak już raz się przykleiło, trzeba tylko uważać z przyklejaniem bo jak raz przykleimy i będziemy chcieli odkleić i nakleić raz jeszcze to problem bo będzie się zwijała i różne inne akrobacje robiła. Jak byś nabył i poobklejał tym rower, daj znać, ciekaw jestem jak to się sprawdza w rowerze.
johny89 Napisano 30 Grudnia 2007 Napisano 30 Grudnia 2007 Ja uzywam czegos takiego: http://lato.bikershop.pl/index.php?akcja=p...&id_pro=272 i jestem z tego zadowolony.
harry-peek Napisano 30 Grudnia 2007 Napisano 30 Grudnia 2007 Ja kupilem w sklepie z artykulami dla artystow arkusz bezbarwnej folii samoprzylepnej i obklejam nia wszelkie narazone na uszkodzenie powierzchnie, nie jest zbyt gruba ale wystarcza. Kosztowalo to to jakies pare zlotych za spory arkusz.
hudy Napisano 30 Grudnia 2007 Napisano 30 Grudnia 2007 Można kupić folie ochronną na szkło. http://www.folie-online.pl/folie-bezpieczne-c-71.html . Pewnie nawet to jest to samo co BikeShield, tylko trzeba sobie samemu wyciąć. W każdym razie opłaca się złożyć z kolegą
Dominik92 Napisano 30 Grudnia 2007 Napisano 30 Grudnia 2007 nie wiem nie stosowałem ale sam szukam pomysłu na ochronę ramy jak coś znajdę to dam znać pozdro
KAZUMI Napisano 30 Grudnia 2007 Napisano 30 Grudnia 2007 Pracując w serwisie składałem rowery Giant gdzie dołączone były takie naklejki. Myślę że każda firma powinna coś takiego dodawać. Ceny tych naklejek są trochę przesadzone jak za kawałek folii z klejem
jurasek Napisano 31 Grudnia 2007 Napisano 31 Grudnia 2007 jako że elektrykuję i czarną mam ramę to używam taśmy izolacyjnej ceny - klękajcie narody
andi333 Napisano 31 Grudnia 2007 Napisano 31 Grudnia 2007 Warto dodać że taśmy izolacyjne są też w innych kolorach a co do cen masz racje kosmiczne
Salvin Napisano 31 Grudnia 2007 Autor Napisano 31 Grudnia 2007 Tak wszystko fajnie tylko, że taśmą izolacyjną całej ramy raczej nie obkleisz (chyba że ktoś lubi) a do tego nie wpłynie to dodatnio na aparycje roweru .
anulkaa Napisano 1 Stycznia 2008 Napisano 1 Stycznia 2008 Ale po co obklejać całą ramę aż? Taśmę izolacyjną również polecam!!
Salvin Napisano 1 Stycznia 2008 Autor Napisano 1 Stycznia 2008 Dlatego żeby rower był kompletnie zabezpieczony np. w transporcie (zresztą wszystko jest opisane na stronie, którą podałem). Do tego zabłąkane kamyczki a czasami wręcz kamolce nie są na tyle inteligentne i nie uderzają jedynie w obszary owinięte taśmą izolacyjną... Może w rowerach miejskich tudzież szosowych ten problem nie występują ale uwierzcie, że szlaki w mojej kotlinie kłodzkiej nie są wyłożone gładkim asfaltem
harry-peek Napisano 1 Stycznia 2008 Napisano 1 Stycznia 2008 Do sprzedazy odklejasz folie i masz lakier jak na nowce niesmiganej.
Mathieo Napisano 2 Stycznia 2008 Napisano 2 Stycznia 2008 Z lakierem chyba zardzewiałym xD raczej odkleja się samą taśme a klej zotaje wtedy go trzeba zmyć A są taśmey izolacyjne przezroczyste ? Bo tak owych szukam...
KondiKona Napisano 2 Stycznia 2008 Napisano 2 Stycznia 2008 .. a może tak z "innej strony" zamiast oklejać ramę założyć ochraniacze na pancerze ... widziałem gdzieś takie cudo na jakiś zdjęciach. Czy ktoś z Was ma takie "coś" lub wie gdzie je kupić ? PS. We wcześniejszym biku też używałem foli przezroczystej - zakupy robiłem w sklepie dla plastyków ;-) Kondi
jurasek Napisano 2 Stycznia 2008 Napisano 2 Stycznia 2008 próbowali mi to wcisnąć przy sprzedaży roweru ale koszmarnie wyglądało Do tego zabłąkane kamyczki a czasami wręcz kamolce ... i sądzisz że ta folia ochroni ? ja wątpię
harry-peek Napisano 2 Stycznia 2008 Napisano 2 Stycznia 2008 .We wcześniejszym biku też używałem foli przezroczystej - zakupy robiłem w sklepie dla plastyków ;-) Kondi Dokladnie tak samo jak ja. i sądzisz że ta folia ochroni ? ja wątpię Przed kamerdolami, ktore wgniataja ramy ochroni tylko stara opona na dolnej rurze, ale przed drobnymi kamieniami i przypadkowymi otarciami ochroni.
Orzech89 Napisano 2 Stycznia 2008 Napisano 2 Stycznia 2008 Hmm... A zależy. Ja razem z rowerem dostałem "ochraniacze" które są na pancerzach prze główce ramy takie gumowe. Z napisem FELT. Nie widać żeby to były ochraniacze, prędzej jak integralna część pancerza. Wygląda dobrze, a do dobrego wyglądu przywiązuję ogromną uwagę.
Mathieo Napisano 2 Stycznia 2008 Napisano 2 Stycznia 2008 Merida w tych wyższych modelach dodaje coś takiego do roweru. I mój "kolega" w makro active ma to i szczerze mówiąc dobrze się to sprawdza i nawet ok wygląda. Ma to kształt księzycu w to wkładasz pancerz... EdIT :Orzech mnie wyprzedził... ale wiecie gdzie takie coś można sobie załatwić ?
G@CIOR Napisano 2 Stycznia 2008 Napisano 2 Stycznia 2008 Mathieo, tu są Accenta http://velo.com.pl/php/produkty.php?m=1&am...p=%&id=1406
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.