mako7 Napisano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Witam. Używa ktoś roweru z tej serii? Lub jakiegokolwiek modelu tej Firmy?? Co sadzicie o tej Firmie? Opinie ogólne na temat tych rowerów w sieci OK, ale czy ktoś tym jeździ w Polsce z forumowiczów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Zagadaj do Rikera z naszego forum, powinien Ci coś powiedzieć na ten temat bo kiedyś składał taki rower dla znajomego Nawet jest o nim temat, wystarczy poszukać PS. Ups, Riker składał Jamisa Dragona, ale pewnie o Dakarze też będzie mógł się wypowiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hudy Napisano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Dwóch znajomych jeździło na Dakarach XLT (nie pamiętam tylko roczników, chyba okolice 2004) i z jego wypowiedzi mogę powiedzieć tyle: - całkiem fajne zawieszenie; - wykonanie nie pozostawiające wiele do życzenia; - przy widelcu o skoku 100mm nagminne walenie pedałami w krawężniki, problem rozwiązała dopiero vanilka; - pomimo tego, że rower powinien być fajnym górskim łazikiem, to taki nie jest - jest ociężały i mało zwrotny . Dlatego i jeden i drugi kolega przesiedli się na SC Hecklera. A z tej chwili co ja na nich jeździłem, to muszę potwierdzić, że rower jest mało zwrotny. Jestem jednak przyzwyczajony do natychmiastowej reakcji roweru na wychylenie czy skręt kierownicą. Tymczasem Dakarek był nieco opóźniony, za to świetnie się trzymał raz obranej trasy. W gruncie rzeczy rower bardziej nadaje się na kamieniste proste zjazdy niż na kręte singletracki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harry-peek Napisano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 O jaki Ci konkretnie model chodzi? Mam dwoch kumpli z jamisami, modele sprzed jakis 3lat, takie bardziej xc ok 100skoku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mako7 Napisano 30 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 XAM 2.0... i XCR... Wiem ze to modele z różnych bajek ,ale interesuje mnie ogólne zdanie na temat tej Firmy... i rowerkow które robia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.