Skocz do zawartości

[zestaw] kierownica+mostek+sztyca

cadavre

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy opłaca się wymieniać zestaw Giant'a - A3 (kierownica, mostek i sztyca) na jakiś inny w stylu Ritchey WCS? Nie mam aktualnie jak zważyć zestawu, który mam zamontowany w rowerze a chciałbym dowiedzieć się ile gram mogę zyskać za - w sumie - niemałą kwotę.

Czy na kierownicę 31,8 opłaca się kupować owijki zamiast gripów przy beskidzkim XC? Łapy nie mam jak koszykarz, ale martwi mnie grubość chwytu właśnie... :blink:

• 2 tygodnie później...
Napisano

A dlaczego niby przesada? Owijka korkowa daje podobna grubosc chwytu jak gumowe nakladki, a chwyt imho pewniejszy i wygodniejszy. No i jedna owijka na kiere szosowa powinna starczyc na dwa owiniecia kierownicy XC.

Napisano

A może ktoś mi powie czym się różni owijka do rakiet od owijki do kierownicy?

Przyznam ze ostatnio mnie kusiło żeby sprobowac taka rakietową zastosowac.

No i jak się ma grubość owijki do stosowania z nią gripshiftów, czy wyrównam do wysokości gripshiftów?

Napisano

podłącze sie pod temat :mellow:

czy taki zestaw Ritchey'a WCS ma jakieś ograniczenia? bo ten zestaw jest ostro wycieniowany wagowo i moja obawa czy przy wadze rowerzysty ok 90kg oby za szybko sie to nie popsuje? czy zamiast WCS'a wziąć zestaw PRO, który jest trochę cięższy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...