cadavre Napisano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Czy opłaca się wymieniać zestaw Giant'a - A3 (kierownica, mostek i sztyca) na jakiś inny w stylu Ritchey WCS? Nie mam aktualnie jak zważyć zestawu, który mam zamontowany w rowerze a chciałbym dowiedzieć się ile gram mogę zyskać za - w sumie - niemałą kwotę. Czy na kierownicę 31,8 opłaca się kupować owijki zamiast gripów przy beskidzkim XC? Łapy nie mam jak koszykarz, ale martwi mnie grubość chwytu właśnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Kiera 31.8 w miejscu chwytów ma normalną grubość jak 25.4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rmk_90 Napisano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 jak dla mnie owijki w bike'u do xc to przesada-pianki authora czy wcs'a Ci wystarczą i tak są lekkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 A dlaczego niby przesada? Owijka korkowa daje podobna grubosc chwytu jak gumowe nakladki, a chwyt imho pewniejszy i wygodniejszy. No i jedna owijka na kiere szosowa powinna starczyc na dwa owiniecia kierownicy XC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 A może ktoś mi powie czym się różni owijka do rakiet od owijki do kierownicy? Przyznam ze ostatnio mnie kusiło żeby sprobowac taka rakietową zastosowac. No i jak się ma grubość owijki do stosowania z nią gripshiftów, czy wyrównam do wysokości gripshiftów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioman Napisano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 podłącze sie pod temat czy taki zestaw Ritchey'a WCS ma jakieś ograniczenia? bo ten zestaw jest ostro wycieniowany wagowo i moja obawa czy przy wadze rowerzysty ok 90kg oby za szybko sie to nie popsuje? czy zamiast WCS'a wziąć zestaw PRO, który jest trochę cięższy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 14 Stycznia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Przy 90 kg nie ryzykowałbym aż tak bardzo, wolałbym wziąć coś nieco cięższego niż później mieć problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.