dejot Napisano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Witam. Noszę się właśnie z zamiarem zakupu nowego tylnego koła do mojego bicykla, a że dostępny fundusz mam "jak najmniejszy" To poszukuje wyjścia, które byłoby jednocześnie tanie jak i solidne na tyle by by rozwiązaniem ostatecznym. Ważę 85 kg a styl jazdy to enduro (czasem jakaś hopka itp... ) Pierwotnie zdecydowany byłem na złożenie koła na obręczy Sunrims Single Track. Mam już takie na przodzie i muszę powiedziec że daje mi spory zapas wytrzymałości przy jednoczesnej bardzo niskiej wadze (550g). Ostatnio jednak natrafiłem na produkt Dartmoor'a o nazwie Raider : http://www.dartmoor.pl/produkty.php?k=34&id=337# Waga podobna a cena zawsze 20 zł mniejsza. Mógłby ktoś ową obręcz zrecenzowac tudzież nawet przypuścic, czy sprostałaby moim wymaganiom czy lepiej dołożyc te 20 zł ? Koło zamierzam składac na rowerowy.com w następującej konfiguracji : Piasta NS Coaster + szprychy srebrne DT + obręcz Datrmoor lub Single track. Koszt z zaplecieniem i dostawą to od 250 do 270 zł. Proszę o pomoc. Pozdrawiam Jacek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proxx Napisano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Wiesz.. jako, że temat ma już prawie 6 godzin i nikt się jeszcze nie wypowiedział, to ja Ci powiem tak: wprawdzie nie mam pojęcia, czego można oczekiwać po obręczy Dartmoora, ale moim zdaniem nie ma się co rozczulać nad 20 złotymi. O obręczy Dartmoora nie wiem nic, a Single Track jest już raczej na tyle przetestowany, że możesz go brać w ciemno. Poza tym będzie Ci pasowało przednie koło do tylnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Kumpel ma tą obręcz na przodzie, ale dość krótko. Jeździ w lekkim fr i troche zjazdów. Jak na razie obręcz się trzyma, ale ma ją może max 2 miesiące. A ja osobiście nie jestem za firmą dartmoor, bo jakośc ich produktów (szczególnie ostatnio) nie jest na zbyt wysokim poziomie pomimo, że to ponoć ten sam tajwan co reszta. Jeśli liczy się dla Ciebie dobry wygląd roweru to sądze, że drugi st będzie dobrym rozwiązaniem. Mam tę obręcz na przodzie (śmigam troche dh, troche fr) i sprawdza się, więc w enduro tymbardziej da radę, zapewne nawet na tyle. Na rowerowy.com przy składaniu koła u nich za single track'a zapłacisz 78.96 zł, więc opłaca się dołozyć te kilkanaście zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert16 Napisano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Mysle ze dartmoor to dobra obrecz ja sam mam VOO DOO i jestem na razie zadowlony kilka razy uderzyła w murek ,korzen itp i nic trzyma sie daalej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Gdybyś miał kasy MAX na Dartmoora, lub byłoby to koło do przodu, to można by się zastanawiać (mam VooDoo i Forrtressa, znajomi katują Blizzardy i za te ceny są sensownymi propozycjami ), ale jeżeli do SingleTracka masz dopłacić ledwie kilkanaście PLN, to bierz w ciemno! Zwłaszcza na tył i przy twej wadze (cóż, moje Dartmoory dźwigają prawie 20kg mniej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejot Napisano 30 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Dzięki wielkie za info! No to w takim razie biorę Single Track'i . Póki co mam z przodu i jak na taką wagę i taką cenę są genialne Pozdrower! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.