Skocz do zawartości

[tarczówki mechaniczne] Octane vs Tektro

Tommyride

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym kupić hamulec tarczowy na przód za niewielkie pieniądze. Zauważyłem na allegro Ocatne One:

http://allegro.pl/item289379353_new_octane...y_mechanik.html

Czy ktoś z Was wie coś o tym sprzecie, warto go kupić?

Inna opcja to Tektro Aquila:

http://allegro.pl/item289379353_new_octane...y_mechanik.html

Czytałem o nich dużo pochlebnych opinii więc chyba byłby to dobry wybór.

Może Accent Freezer?

Pomożecie wybrać?

Pozdrawiam

A ja polece koledze Tektro Aquila, mam takie hample od ponad dwoch lat i spisuja sie znakomicie, zaciski nie zlapaly zadnych luzow, hamuja idealnie.

W tym czasie tylko wymienilem tarcze, bo sie pokrzywily na Accenta falowane, oraz klocki na Jagwire Rz na przod i EBC Red na tyl... oba polmetaliki. Rewelka...

Tina ma AccentyFreezer i tarcze 180 mają aż nadmiar mocy do dirtu, do tego łatwo dostępnej (lekko chodzą, wystarczy niewielki nacisk na klamkę, dobra modulacja) :wub:

Z tym, że o Octanach i Tektro nic nie wiem, bo znajomi to albo Freezery, albo Avidy, labo jak kogo stać to hydraulika <_<

Dziękuję wszystkim! Najbardziej skłaniam sie ku Tektro ale to za jakiś czas bo muszę niestety zmienić też piastę a z tym mi się nie spieszy. Jak będzie kasa to może na wiosnę wmontuję tarcze do przodu. Do tyłu nie mogę bo to stara rama i nie ma mocowania na tarcze ale myślę , że na przód starczą. Ogólnie bardziej chciałbym pojeździć z tarczówką z ciekawości niż z potrzeby. Zobaczymy jak to wyjdzie.

Mam tylko obawy czy Suntour XCP 75 dobrze zniesie tarcze - czy nie złapie szybciej luzów? Do tej pory spisuje się kapitalnie...

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...