Tommyride Napisano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Chciałbym kupić hamulec tarczowy na przód za niewielkie pieniądze. Zauważyłem na allegro Ocatne One: http://allegro.pl/item289379353_new_octane...y_mechanik.html Czy ktoś z Was wie coś o tym sprzecie, warto go kupić? Inna opcja to Tektro Aquila: http://allegro.pl/item289379353_new_octane...y_mechanik.html Czytałem o nich dużo pochlebnych opinii więc chyba byłby to dobry wybór. Może Accent Freezer? Pomożecie wybrać? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 29 Grudnia 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Oba linki są do tej samej aukcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert16 Napisano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Ja bym kupił accenta frezzer -podobno silny i wytrzymały bo wydaje mi sie ze z octanem mozesz miec problemy podobno szybko łapia luzy...A moze chciałbym kupic odemnie shimano m475? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpiderMAN Napisano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 A ja polece koledze Tektro Aquila, mam takie hample od ponad dwoch lat i spisuja sie znakomicie, zaciski nie zlapaly zadnych luzow, hamuja idealnie. W tym czasie tylko wymienilem tarcze, bo sie pokrzywily na Accenta falowane, oraz klocki na Jagwire Rz na przod i EBC Red na tyl... oba polmetaliki. Rewelka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Tina ma AccentyFreezer i tarcze 180 mają aż nadmiar mocy do dirtu, do tego łatwo dostępnej (lekko chodzą, wystarczy niewielki nacisk na klamkę, dobra modulacja) Z tym, że o Octanach i Tektro nic nie wiem, bo znajomi to albo Freezery, albo Avidy, labo jak kogo stać to hydraulika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinuz Napisano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 a może shimano m485? za 300pln mamy komplecik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 30 Grudnia 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 To ja mogę polecić koledze Hayesy MX-2 sam ich używam przód i tył z tarczą 160 mm. Są rewelacyjne, nawet kumple, którzy mają BB5 zachwycają się nimi. Na allegro można zdecydowanie taniej je kupić niż normalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gerus Napisano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 http://forum.bikeaction.pl/viewforum.php?f...cb3e657954c4414 tu czesto sa bb5 na sprzedaz za male ceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommyride Napisano 3 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Dziękuję wszystkim! Najbardziej skłaniam sie ku Tektro ale to za jakiś czas bo muszę niestety zmienić też piastę a z tym mi się nie spieszy. Jak będzie kasa to może na wiosnę wmontuję tarcze do przodu. Do tyłu nie mogę bo to stara rama i nie ma mocowania na tarcze ale myślę , że na przód starczą. Ogólnie bardziej chciałbym pojeździć z tarczówką z ciekawości niż z potrzeby. Zobaczymy jak to wyjdzie. Mam tylko obawy czy Suntour XCP 75 dobrze zniesie tarcze - czy nie złapie szybciej luzów? Do tej pory spisuje się kapitalnie... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.