nabial Napisano 30 Września 2009 Udostępnij Napisano 30 Września 2009 nie wiem co mowia tabelki, ale jezdzilem na scandalu 21 czy tam 21,5" z takim samym mostkiem i sztyca jak u mnie, siodelka tak samo ustawione i...dziwnym trafem byl wyczuwalnie krotszy od mojej 19,5" co do standardow 29er...za wczesnie, by o tym mowic, ale ogon powinien byc 440-445, glowka 100-120 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 30 Września 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Ivan ta podobno dosc szeroka gume chce przetestowac na tyle, zeby jeszcze sprawniej i bardziej komfortowo pokonywac nierownosci, z przodu z kolei bede szukal czegos z jak najlepsza trakcja. Co masz na mysli z motobierznikiem na tyl ? myslalem tez o WTB Prowler 2.3 ale prawie kilo wagi odstrasza, LT przy deklarowanym 58mm balonie i w miare uniwersalnym bierzniku ma wazyc 784g. Szczeze nawet nie wiem czego dokladnie powinienem sie spodziwac po tak obszernej gumie, wyobrazam sobie zwiekszony komfort gneralnie i lepsza trakcja w b.trudnym kamienistym terenie. Klaniam, No to sobie daruj WeirWolfa. Nawet nie zbliza sie do deklarowanych 2.55 cala Realnie to ledwie 2.2 cala czyli 56mm To tylko o poltora milimnetra szerzej niz Panas Fire XC Pro - realnie 54.5mm (2.1cala) Najszerszy papuc na ktorym dotychczas jezdzilem top Panas Rampage Sport 29-er 58.5mm - deklarowane 2.35cala, takze i tak ponizej... Wszystkie te opony sa w granicach 700-790g sztuka wagi realnej. Wagi realne odpowiednio to: Fire 720g Weir 760g Rampage 780g Nie oszukujmy sie. Na duza kiche jak chcesz miec cos w wadze ponizej 650g to beda to albo papierowe oponki albo jakies cieniutkie przelajowki (40-47mm). Osobiscie czekam na Maxxisa Ardenta w rozmiarze 2.4 - mala kicha jest wyjatkowo spasiona oraz na nowe wypuski WTB. Nie dosc ze bieznik sluszny - czyli moto jak to nazwalem - to w koncu pono uczciwie spasione sa... No ale ja raczej gramow (lub kilogramow) nie licze i mam obsesje na punkcie szerokich papuciow. WTB Stout to pono uczciwie szeroka opona... Tak twierdzi przynajmniej Chuck Szeroka i wysoka guma pozwala oczywiscie obnizyc cisnienie co poprawia trakcje i komfort Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 1 Października 2009 Udostępnij Napisano 1 Października 2009 ile macie ogniw w łańcuchu? napiszcie jaki model i rozmiar ramy 29er i jaka długość wózka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leo1 Napisano 2 Października 2009 Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Witajcie, chciałbym przeprowadzić małą ankietę: Czy bylibyście zainteresowani zakupem ramy 29er full suspension? Jaka cena byłaby akceptowalna? Po zakupie tego Windsora, o którym wcześniej wspominałem być może sciągnałbym tego typu ramę do wamiany, a może jeszcze kilka na sprzedaż Zapomniałem dodać myślę konkretnie o tym modelu: http://www.cheapbikeparts360.com/products/voodoo-canzo-2009-29-frame/ http://www.voodoocycles.net/canzo29.htm To chyba najtańsza rama full 29er. W EU (tfu wspólna polityka celna ) rama jest dużo droższa: http://www.draillebike.com/voodoo/canzo-29.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 2 Października 2009 Udostępnij Napisano 2 Października 2009 465mm cs, ja cie prosze, rozwaz to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darthus Napisano 4 Października 2009 Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Ivan dzieki za dosc szczegulowa wypowiedz nt opon Jak na tyle to nie wiem ale Weir zdecydowanie lepiej sparwdza sie na przodzie. Z tylu to by sie zdalo cos bardziej z moto bieznikiem. ale ciekawi mnie dlaczego Weir lepiej na przodzie i dlaczego na tyl sugerujesz cos z moto bierznikiem, jak dotad wydawalo mi sie ze dla zachowania bezpiecznego toru jazdy istotniejsza jest przyczepnosc przodu [ jak sie duzo jezdzi szybko ] rozumiem ze motobierznik ma pomagac na podjazdach ? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 4 Października 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Klaniam, Opieram sie na wlasnych doswiadczeniach i opiniach ludzikow uzywajacych WeirWolf'a jako opony kierunkowej. Sam jezdzilem z Panasem FR 2.4 z tylu i innymi, mniej traktorowymi oponkami z przodu (Fire, Rampage i Weir). Problem jest tej natury ze Weir w wersji 29 cali jest tylko LT - czyli Low Thread. WTB planuje wypuszczenie pelnego Weir'a jakos tak za niedlugo. W sumie kwestia pdejscia. Ja sugeruje ze Weir lepiej sprawdzi sie jako kierunkowa ale czy ja mam na drugie wyrocznia ? Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgud Napisano 4 Października 2009 Udostępnij Napisano 4 Października 2009 a ja tak trochę z innej beczki jakby ktoś chciał złożyć sobie 29era, to właśnie pod młotek poszły moja rama, kółka i nie tylko... więcej info w temacie: http://www.forumrowerowe.org/topic/59252-czecirama-koatarczeopony-do-29era/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Napisano 8 Października 2009 Udostępnij Napisano 8 Października 2009 A ja mam takie krótkie pytanko. Jeździ ktoś na gary'm superfly ? Nigdzie nie mogę znaleźć ile wazy realnie ta rama a mam ochotę poskładać na tym lekkiego 29er'a do ścigania xc/maraton (w planie około 9.5kg). Ma ktoś jakiekolwiek info na temat tej ramy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgud Napisano 8 Października 2009 Udostępnij Napisano 8 Października 2009 http://www.mtbr.com/cat/bikes/29er/gary-fisher/superfly/PRD_417772_1548crx.aspx tu masz co nie co, chyba najbardziej obiektywne i prawie jedyne:) co do 9,5kg, hmmm no powodzenia:) ale duuużo kasy w to wpakujesz :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leo1 Napisano 8 Października 2009 Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Sławek zarknij na to może cię zainteresuje: http://www.bikesdirect.com/products/motobecane/fly_TeamTI_29_2010.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Napisano 9 Października 2009 Udostępnij Napisano 9 Października 2009 http://www.mtbr.com/cat/bikes/29er/gary-fisher/superfly/PRD_417772_1548crx.aspx tu masz co nie co, chyba najbardziej obiektywne i prawie jedyne:) co do 9,5kg, hmmm no powodzenia:) ale duuużo kasy w to wpakujesz :] Cóż, 9.5kg jest całkiem realne. J. Horgan-Kobelski jeździ na 29erze 9.4kg i całkiem dobrze mu idzie. Obecnie ujeżdżam GF Paragon, rower waży 10.7 z kołami, które można podnosić jedynie sztaplarką (bontrager rythm comp 2300g). Koła to generalnie najlepsze miejsce do odchuzania 29era, są obręcze ~420g nawet, więc złożenie kół < 1600g nie powinno stanowic wiekszego problemu. Wszystko kwestią kasy. Sławek zarknij na to może cię zainteresuje: http://www.bikesdirect.com/products/motobecane/fly_TeamTI_29_2010.htm Jak już mam się przesiadać na 29" to z grubej rury. Superfly jest raczej jedyną ramą którą biorę pod uwagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgud Napisano 9 Października 2009 Udostępnij Napisano 9 Października 2009 Cóż, 9.5kg jest całkiem realne. J. Horgan-Kobelski jeździ na 29erze 9.4kg i całkiem dobrze mu idzie. Obecnie ujeżdżam GF Paragon, rower waży 10.7 z kołami, które można podnosić jedynie sztaplarką (bontrager rythm comp 2300g). Koła to generalnie najlepsze miejsce do odchuzania 29era, są obręcze ~420g nawet, więc złożenie kół < 1600g nie powinno stanowic wiekszego problemu. Wszystko kwestią kasy. Jak już mam się przesiadać na 29" to z grubej rury. Superfly jest raczej jedyną ramą którą biorę pod uwagę. ale ja nie napisałem, że jest nierealne nawet będę ci bardzo kibicował co by udało Ci się takie cudo złożyć, ale powtórzę raz jeszcze będzie to trudne ze względu na kasę i dostępność części:) bo większość to za wielką wodą... tak czy siak jak z grubej rury to faktycznie superfly, ZTR na 240 [190?], carbo kokpity i cała reszta rurek i inne takie cuda... A może zaszalej jeszcze inaczej?? Cannondale Caffeine 29?? ponoć poniżej 9 kg spokojnie... Powodzenia i tak będę kibicował mocno co by pomarzyć, że kiedyś też coś takiego stanie u mnie w pokoju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 9 Października 2009 Udostępnij Napisano 9 Października 2009 szkoda, ze bierzesz tylko te rame pod uwage, sugerowalbym szukac czegos z glowka 72*, cs 440-445, reszta wg proporcji ciala i preferencji kola 1600g do 29era...ile wazysz? wez pod uwage, ze beda mniej sztywne niz 1500g 26" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Napisano 10 Października 2009 Udostępnij Napisano 10 Października 2009 szkoda, ze bierzesz tylko te rame pod uwage, sugerowalbym szukac czegos z glowka 72*, cs 440-445, reszta wg proporcji ciala i preferencji kola 1600g do 29era...ile wazysz? wez pod uwage, ze beda mniej sztywne niz 1500g 26" Ważę w sezonie 74kg, ale jeszcze spokojnie ze 3 - 4kg nadwagi Generlanie jeśli chodzi o koła to planuję dt240s (lub piasta notubes na tył) obręcze ZTR Summit (nowe na 2010 w rozm. 26 340g więc pewnie będzie koło 400 - 410g) szprychy CX Ray lub aerolite, alu nyple. Jak by nie liczyć wyjdzie około 1550g. Co do szprych to wydaje mi się że w kole 29" płaska szprycha ma sens. Dziś testowałem paragona na lokalnym XC, cięższe o 700g koła czuć bardzo i jednak 29er w takiej konfiguracji na stosunkowo łatwej trasie jeździ jednak wolniej. Straszne ciężko było mi się rozpędzić na płaskich odcinkach po podjeździe, tak więc jak już duże koła do ścigania to muszą być bardzo lekkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 10 Października 2009 Udostępnij Napisano 10 Października 2009 prawda, na latwe trasy 29er nie ma zadnego sensu, tym bardziej jesli liczy sie czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leo1 Napisano 10 Października 2009 Udostępnij Napisano 10 Października 2009 Koledzy jest okazja do wykorzystania: http://cgi.ebay.com/2010-Giant-XtC-29er-2-Size-L-Very-Low-Miles_W0QQitemZ260488478315QQcmdZViewItemQQptZMountain_Bikes?hash=item3ca652be6b Sprzedający już raz go wystawiałw opcji kup teraz za 975$ ale nikt go nie kupił więc nie sądzę aby poszedł dużo drożej niż 800$. Jeżeli ktoś ma 180-185 cm nosił się z zamiarem zakupu tego roweru to będzie swietna okazja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 10 Października 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Października 2009 ... o ile mieszkasz w USA Wysylka TYLKO do 48 stanow, czyli Hawaje i Alaska tez odpadaja... Tak sobie mysle ze nie zaryzykowalbym roweru z pierwszego roku produkcji i pierwszego roku budowania duzych kol. Mozna wjechac na niezla mine... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leo1 Napisano 10 Października 2009 Udostępnij Napisano 10 Października 2009 Taaaak, ale w Polsce ten rower Giant wycenił na skromne 4999 zł czyli jakieś 1700 $.Więc tamta aukcja nawet przy korzystaniu z firm typu kupujwusa jest całkiem korzystna. Aukcja jest bez ceny minimalnej może się skończyć nawet na 700$. A rowerek zbiera całkiem pozytywne recenzje może poza kołami, które podobno nie są za lekkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 10 Października 2009 Udostępnij Napisano 10 Października 2009 no wsio super pieknie, tylko jeszcze podlicz sobie realna wartosc czesci, na ktorych jest zlozony...wg mnie tj po prostu mniejsze frajerstwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huhu Napisano 11 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 11 Października 2009 Cóż, 9.5kg jest całkiem realne. J. Horgan-Kobelski jeździ na 29erze 9.4kg i całkiem dobrze mu idzie. Obecnie ujeżdżam GF Paragon, rower waży 10.7 z kołami, które można podnosić jedynie sztaplarką (bontrager rythm comp 2300g). Koła to generalnie najlepsze miejsce do odchuzania 29era, są obręcze ~420g nawet, więc złożenie kół < 1600g nie powinno stanowic wiekszego problemu. Wszystko kwestią kasy. Jak już mam się przesiadać na 29" to z grubej rury. Superfly jest raczej jedyną ramą którą biorę pod uwagę. To rozważ taki czeski wynalazek. http://www.duratec.cz/en/modely/mtb-hardtail/torain-c1-29inch/sestavy-a-parametry/mtb-9---29--/ Rozmiarówka co 0.8", dodatkowo można modyfikowac ramę (za dopłatą). Waga myślę, ze do zaakceptowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 11 Października 2009 Udostępnij Napisano 11 Października 2009 Niestety nie wiadomo dlaczego Duratec nie podaje dokładnych wymiarów ram 29" w poszczególnych rozmiarach. Same ramy na pewno warte polecenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Napisano 12 Października 2009 Udostępnij Napisano 12 Października 2009 To rozważ taki czeski wynalazek. http://www.duratec.cz/en/modely/mtb-hardtail/torain-c1-29inch/sestavy-a-parametry/mtb-9---29--/ Rozmiarówka co 0.8", dodatkowo można modyfikowac ramę (za dopłatą). Waga myślę, ze do zaakceptowania. Wiesz, jeśli chodzi o ramę to na 100% zostanę przy superfly. Waży poniżej 1300 w moim rozmiarze i spełnia w 100% moje oczekiwania. Koła na obręczach ZTR Summit nie powinny przekroczyć 1550g, jak poskładam cały sprzęt na wiosnę na pewno się pochwalę. Muszę jeszcze poszukać kilku gramów w sprzęcie, który posiadam, żeby całość nie przekroczyła granicy 9500g. Obecnie po wymianie ramy, widelca, kół i opon powinno wyjść koło 9.6kg. Po ostatnim wyścigu stwierdziłem że jak mam walczyć z małymi rowerami na dużym, to musi on być tak samo lekki lub nawet lżejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 13 Października 2009 Udostępnij Napisano 13 Października 2009 jezdziles na gf 29"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Napisano 13 Października 2009 Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Tak, jeździłem, zresztą pisałem o tym kilka postów wcześniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.