nabial Napisano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 jak sie ma w granicach 90kg, to podjazdy robi sie jak na sprezynce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gvalchmei Napisano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Nie zgadzam się. Obecnie mam sztycę 27,2mm Ritchey Pro i niestety ciągle 101 kg wagi . Nie zauważyłem, żeby sztyca się wyginała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 sprawdzimy moze scandal bedzie 1 rama, z brakiem tegoz defektu, na ktorej bede mogl sie przejechac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Thomson 27,2 da radę . A ten wysyp 29-er który wrzuca got3n niedługo 26" będą niszowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
got3n Napisano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 hah no to ba ; ) co by potwierdzić Twoje słowa Rocky Mountain zaprezentował nowego Vertex'a 29" i fulla Altitude czyli jego dostojną "Wysokość" ; ) http://www.mtbtrailreview.com/blog/reviews...ude-29er-sleds/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heniekkrol Napisano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Jestem ciekaw z jakiej wysokości można w miarę bezpiecznie ( bezpiecznie dla konstrukcji roweru ) zeskakiwać/zjeżdżać na rowerze tej klasy co u mnine w opisie. Ktoś dał na tym forum niedawno linka do filmiku gdzie przy stosunkowo małej hopce "góral" zamienił sie kolesiowi w składaka. Wolałbym tego uniknąć, a mam trasy gdzie jedno/póltorametrowe skałki aż proszą żeby nie hamować. (Ważę +/- 80 kg.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 nikt ci na to pytanie nie odpowie, bo skad mamy wiedziec jaka masz technike, na jakie podloze wyladujesz, ile cisnienia w oponie, na pewno jak bedziesz skakal z 1,5m to rower szybko skonczy swoj zywot swoja droga, czy aby na pewno nie przesadziles z tym 1,5m? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heniekkrol Napisano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Jeśli chodzi o dostępność tego typu atrakcji to nie przesadziłem; co do gotowośći ( odwagi ) na takie rzeczy, to 1,5 metra już bym się zastanowił poważnie . Z drugiej strony zeskoki ze stopni ~1m to nie jest jakiś wielki szał. Nie mam zamiaru na takim rowerze skakać i w ten sposób go katować, chodziło mi o kwestie ogólniej wytrzymałosci roweru na tego typu ( w sumie incydentalne i sporadyczne ) rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Na tym sprzęcie jaki masz, to max jakieś 40 cm. przy dobrej technice ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 zeskoki ze stopni ~1m to nie jest jakiś wielki szał respekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gvalchmei Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Powiedzmy sobie szczerze: 29ery nie są stworzone do sportów grawitacyjnych (chyba, że konkretny model, bo są już downhillowe 29ery). Ja bym żadnych dropów na moim rowerze nie próbował. Szkoda roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 3 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Nowy 29er Gary'ego: http://img7.imageshack.us/gal.php?g=superfly136.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 4 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 Klaniam,Datego ja ciagle, niezmiennie i do znudzenia polecam produkty ktore wyszly spod reki Brant'a Richards'a (ex On-One, teraz Ragley). Ten pan poprostu wie co robi i wie na czym ludziom zalezy... W porownaniu do innych ram/rowerow sa tam wrecz CHORE ilosci miejsca... no niestety, dzis mialem przyjemnosc przejechac sie i poogladac scandala 29er i...niby u gory miejsca ciutke wiecej niz u mnie, ale na dole sporo mniej, nie mowiac o tym ze wodzik przerzutki prawie dotykal opony... ale musze przyznac, ze zrobilem podjazd na mlynku i nie poczulem pracujacej sztycy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 4 Lipca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 No patrz... A to dranstwo.... No i wychodze na klamczucha i jeszcze na dodatek slabego doradce Co zlego to nie ja. Jak widac nie zawsze oplaca sie domniemywac na podstawie wlsnych doswiadczen. Odszczekuje zatem woof, woof... Na usprawiedliwienie swoje dodac moge ze w Inbred'zie pod 26 cali spokojnie zmiescil mi sie Panas Fire FR 2.4 cala, ale faktycznie wodzik przerzutki ocieral o opone... Zaczalem nawet kombinowac nad przelozeniem jeszcze jednej podkladki na prawa strone suportu. Tylko cykam sie jak to zniesie gwint miski i mufy suportowej... To taka wprawka do przejscia na Rampage... OSTRO! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jergus Napisano 5 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Nowy 29er Gary'ego:http://img7.imageshack.us/gal.php?g=superfly136.jpg Więc gary spełnił moje marzenie... 29er full na weglu o skoku 100mm co przy duzym kole powinno dawac niezla frajde no i w ciekawych kolorach .... jeszcze tylko nusza mnie zrobić betaesterem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 5 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 zeby nie bylo, nie znam sie na fulach, ale czy to jest 1zawiasowiec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 5 Lipca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Klaniam, Wiem ze to zakrawa na Czakoze Zlosliwa (Chacosensis Aggressiva) ale w temacie zdjec rumakow On-One na duzych kolkach polecam http://forums.mtbr.com/showthread.php?t=511138 Niestety trze ba sie zalogowac aby miec dostep do zdjeciow. Faktycznie Scandal nie wyglada najlepiej, na szczescie Inbred ratuje sytuacje Powalily mnie zupelnie Inbred'y z Leffty'mi... OSTRO! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 5 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 wlasnie jeszcze jedno...scandal 21.5" ma efektywnie krotsza gorna rure nizli moj felt 19,5" jak ktos ma krotkawy tulow albo nie lubi sie wyciagac to elegansio co do mtbr to tak sie zastanawiam ile sezonow jazdy na ss po gorach wytrzymuja kolana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 5 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Co do Garego, to jednozawias, ale z osią obrotu w osi piasty koła (to samo co Trek, z którym jest w tej samej grupie kapitałowej)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huhu Napisano 5 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Author znów obnizył ceny swoich 29". 2650zł za tractiona to juz naprawdę fajna cena, jesli ktoś wyścigówki nie szuka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 6 Lipca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Klaniam, Po weekendowym wypadzie na Peak District stwierdzlem ze Fajery sa fajne ale za skromne. Zamowilem zatem Rampage 2.35 cala. Test w sobote. Pochwale sie jak przezyje OSTRO! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 6 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Ty jednak jesteś fanem Wagomira - tylko w stronę "up" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 6 Lipca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 pfff... Tez cus... Sprzet ma jezdzic i wytrzymywac a nie zebym musial sie nad kazda skalka modlic czy przejade czy bedzie bum! Za cienki jestem z techniki jazdy aby sobie pozwolic na anorektyczne komponenty. OSTRO! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 6 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Za cienki jestem z techniki jazdy aby sobie pozwolic na anorektyczne komponenty. Dobry żart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 7 Lipca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Klaniam, To ze jakos sobie daje rade, za czesto sie nie przewracam, a na podjazdach za bardzo nie odstaje nie znaczy jeszcze ze jestem swietnym technikiem. Za malo jazdy zeby sie wyrobic a troche silki przybywa dzieki codziennym dojazdom do pracy na ostrym... No ale to takie OT... OSTRO! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.