Jergus Napisano 18 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Witam Wszystkich ponownie! Dawno nic sie nie działo, nikt nie skomentował udanego roweru Artwara nawetm wiec pochwale sie nowym zakupem sztywniaka Pace RC31 wraz z piwotami. Zakup spowodowany poszukiwanem czegos lekkiego i w miare taniego do roweru mojej dziewczyny. Wiec za kika miesiecy moge miec kolejnego 69... chyba prawdziwego 29er nigdy sie nie dorobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
got3n Napisano 18 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 O to czekam na informacje jak sie jezdzi na carbonie z przodu Czy większe koło i carbon rekompensuje brak amora... A ile Cie ta przyjemność kosztowała jeśli mozna wiedzieć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jergus Napisano 18 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Duże koło i węgiel to ja od dawna ujeżdżam. Poszukaj wcześniejszych moi postów w tym temacie. Ta nowa przyjemność w postaci Pace kosztowała mnie niedużo ale z cwaniactwa nie wyjawie ile.. przymajmniej na razie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gvalchmei Napisano 20 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Niniejszym proszę o przyjęcie mnie w zacny poczet posiadaczy 29er-ów Poniżej prezentuję własnej kompozycji maszynę opartą na ramie On-One Scandal 29er w rozmiarze 21". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 20 Lutego 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 he...he... Jeszcze chwila i się okaże że On-One nie jest juz egzotyczna marka w Polszcze Jaki skok sztućca? 80 czy 100mm? OSTRO! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zion Napisano 21 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 najs bajk! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gvalchmei Napisano 21 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Widelec Reba Race '08 o skoku 80mm. Zastanawiałem się nad 100mm, ale wtedy zwiększył by się przekrok, a ta rama sama w sobie jest dosyć potężna . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 22 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 ooo, crc czy z ich strony? ja czekam na wersje slot dropout na chainreaction, ale to pewnie potrwa. Napisz proszę dokładną specyfikacje kół, oraz wrażeń odnośnie sprowadzania ramy z UK. Jaki jest Twoj wzrost? Pozdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 22 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 no wlasnie, odnosze wrazenie, ze rama za duza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 22 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 hmmm, za duza? zalezy od jezdzca. ja tez wezme 21 cali, ale na 198cm wzrostu i mysle ze bedzie optymalna lub lekko duza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gvalchmei Napisano 23 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 ooo, crc czy z ich strony? ja czekam na wersje slot dropout na chainreaction, ale to pewnie potrwa. Napisz proszę dokładną specyfikacje kół, oraz wrażeń odnośnie sprowadzania ramy z UK. Jaki jest Twoj wzrost? Pozdr! Więc po kolei: 1. Specyfikacja kół: obręcze Alex DH19, szprychy DT Champion 36 szt. z aluminiowymi nyplami, piasty Novatec (o ile się nie mylę) DH041/DH042 - koła ciężkie, pancerne itp. ale były montowane pod sakwy. 2. Rama sprowadzona przez CRC - cena minimalnie wyższa niż na on-one-shop.co.uk, ale za to 30 poundów zaoszczędzonych na kosztach transportu. Wrażena z współpracy z CRC mieszane. Ponieważ nie mam ochoty mieć karty kredytowej, zapłaciłem przelewem bezpośrednim (direct money transfer). Dodatkowo okazało się, że kryzys zaczyna galopować i kursy walut idą mocno do góry dokonałem przelewu zanim rama była dostępna w CRC. I tu zagwozdka, ponieważ jak na nasze warunki 259,99 p. to całkiem spora kasa. Postanowiłem zatem ustalić, czy faktycznie przelew dotarł i został zaksięgowany. Ustalanie tego trwało 2 tygodnie! Żadnej odpowiedzi na maile (nie wysyłałem zbyt często), telefony wiecznie zajęte, lub nieczynne, o czym informowała automatyczna sekretarka. Dopiero po 2 tyg. udało mi się połączyć z obsługą techniczną i potwierdzić, że faktycznie rama jest zapłacona. Po czym kolejnego dnia na stanie magazynowym pokazała się zamówiona rama. Kolejnego dnia rama zniknęła, a w statusie zamówienia pojawiło się Sent. Niestety nie otrzymałem żadnej informacji na temat numeru przesyłki. I znowu stres. Na szczęście po 4 dniach rama dotarła, towar okazał się zgodny z zamówieniem, więc w finale wszystko OK. Na wcześniejszym przelewie zaoszczędziłem około 350 zł. 3. Wzrost 193 cm. no wlasnie, odnosze wrazenie, ze rama za duza... Rama jest spora, ale nie za duża. Na przekroku zostaje mi mniej więcej 6 - 7 cm. Poza tym lubię się wyciągnąć na rowerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuckNorris1 Napisano 23 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 widze, ze nastała mania HT, czy nikt nie planował/planuje fullasa? Np. za 700$ był i będzie http://bike29.com/catalog/voodoo-canzo-p-310.html oczytwiście nie sugerujcie sie rozmiarami tma podonami kazdy rozmiar sie do sciganiecia przez szefa sklepu. Jest jescze jakies Fiji, KHS itp. co z tego że egzotyka ważne że jeździ i , że czesci pasuja. Czy wszyscy musza jeździć na częściach znanych ? aha dobra wiadomość Giant zrobi Anthema i trance w jedynie słusznej wersji ps. do pracy, a nie narzekać na brak kasiorki. Bez pracy nie ma kołaczy. Zróbcie 150% normy przez 2-3 lata w Polsce albo 2-3 miesiące pracy w USA i macie fulasa jak się patrzy. Żyć nie umierać. Do pracy rodacy. A tutaj coś dla sztywnych http://forums.mtbr.com/showthread.php?t=494299 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 23 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Chuck, prosze wskrześ strone 29er.pl. były tam przydatne mi informacje, a już miesiące mijają, a strony nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuckNorris1 Napisano 24 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 A tak kliknąć w link w mojej sygnaturce tak trudno? 29er.linuxpl.com czasem moga być kłopoty z serwerem. Uznalismy, ze szkoda płacic ponad 100 złotych za domene PL dla strony, która jest dla zapaleńców i nie jest komercyjną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jergus Napisano 24 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Hej Chuck... a Ty znowu swoje... moze niektorzy nie wydaja tysiecy na fulla bo wola rigid bika a kase zarobiona w pracy wydaja na wylajtowanie roweru lub wyjazdy ?(i nie do usa bo tam nudno raczej w porwowniau do mojej pieknej wsi) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gvalchmei Napisano 24 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Mimo wszystko nie wszystkich stać na fulle. A do większości zastosowań nie są one niezbędne. Poza tym nieco irytujące jest, że ktoś nalega na posiadanie najpierw 29era, potem do tego jescze fulla, a sam nie pokazał na czym jeździ.... Trzecią sprawą jest to, że Polska jest ciągle w grupie państw europejskich, które nie mogą się poszczycić zbyt wysokim PKB. Z tego jasno wynika, że większości zwykłych obywateli nie stać na rower, choćby za około $700. Z bardzo prozaicznych powodów - trzeba je sprowadzić z USA, przez co doliczyć należy cło (jakieś 18%) i VAT (22%). Sumarycznie z tych "tylko $700" wychodzi ponad $1000. Przy obecnym kursie $ trzeba wyskoczyć z ponad 2400 zł. Jeśli rower sprowadzi importer doliczyć należy jeszcze jego marżę. I ubiegam odpowiedź: daleko nie wszyscy mają znajomych za oceanem, którzy mogą nabyć rower np. w Delaware (0% sales tax) i przesłać do Starego Kraju jako gift, a już nielicznych stać na wyjazd do US tylko na zakupy rowerowe - choćby przy okazji. Jednym słowem, mimo że sam mam od niedawna 29era, irytuje mnie agitacja Chucka Norrisa, tym bardziej, że nie jest podparta doświadczeniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 24 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 jesli jakikolwiek post chucka jeszcze choc raz zaleci agitacją/ironią/fantatyzmem/teorią spiskową to dostanie urlop dożywotni. zapewniłem go o tym osobiście. a skoro innym najnerowcom się od jego filozofii niedobrze robi to tym bardziej zrobie to z czystym sumieniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 24 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Powiało grozą Pozdrawiam klubowiczów i Krakowiaka Chucka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 24 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 powiało zmęczeniem materiału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 25 Lutego 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Klaniam, "Kopacz" sie nie odzywal bylo spokojnie, tylko naklepal cos i juz cisnienie rosnie... Ajc... Znowu sie dalem sprowokowac A tak przy okazji... Rozpracowywalem sobie ostatnio via mtbr.com foty Lunch Boxa ktorym kol. CN1 tak sie tnie straszliwie... Bycmoze jest to zacny sprzet ale optycznie jakos tak mi pokracznie wyglada... Moze mam za bardzo oko przyzwyczajone do 26-cio calowych kolek OSTRO! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuckNorris1 Napisano 2 Marca 2009 Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Ivan to może WFO9 Klik A co reszta sądzi o Giantcie? Klik2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 2 Marca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Hmmmm.... No przyznam ze ten jest calkiem udatny optycznie Szczegolnie ten jasny na drugiej karcie pdf'a. Zatem pytanie: Gdzie, za ile, ile to-to wazy lub bedzie wazyc? Bo na stronie Ninera nie wiedze poza info ktore zapodales... Pewnie prototyp i jeszcze nie dostepny... A Giant No coz... Trzeba wierzyc na slowo ze to duze kolo bedzie... Bo z tych rysuneczkow nic nie wynika... Nawet to czy sie nada dla samicy woblera... OSTRO! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huhu Napisano 3 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 http://allegro.pl/item572322803_romet_2009...sylka_free.html No i pierwszy Romet na allegro. Cena do przewidzenia. Nie wiem czy się jakis amator znajdzie, mi się rower ni cholery nie podoba. Tak samo jak kross zresztą. Jakbym mił szuka na stalowej ramie roweru to bym sie chyba na Haro Mary XC zdecydował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jergus Napisano 4 Marca 2009 Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 No i pierwszy Romet na allegro. Cena do przewidzenia. Nie wiem czy się jakis amator znajdzie, mi się rower ni cholery nie podoba. Tak samo jak kross zresztą. Jakbym mił szuka na stalowej ramie roweru to bym sie chyba na Haro Mary XC zdecydował. NO cena do niskch nie nalezy, wybór za tyle kasy duży a nikt tak ławo rometowi nie zaufa mimo sentymentu nawet. Kąt główki tez i w nim rewelacyjnie wyglada - od nnerowca za 4000 spodziewałby sie raczej ostrych kątów jak na xc przystalo. Dlaczego gdy Polacy chcą zdobyć rynek to uważają że wysoka cena pomorze m w zdobyciu renomy ? Niemiecki Cube czy Radon zaczął od wielkich promocji i o kilku latach ceny ustalil na poznioie konkurencji gdy juz dużą sprzedaż mieli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
got3n Napisano 4 Marca 2009 Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Dobra chłopaki pełna mobilizacja ; ) Potrzebuje ramy do 29er budżet 1500zł. On One scandal odpada teraz jest nowa wersja z hakami pod SS i niewymienialnym hakie przerzutki i póki co nie wiadomo kiedy bedzie stara wersja dostępna;/ coraz mocniej myśle nad Superiorem Team 29 niestety polski dystrybutor stwierdził ze nie bedzie jej mial w sprzedazy i nie moze sprowadzić. Udało mi sie jednak znaleźć sklep 40km od granicy który ma ją w ofercie cena ok 1100zł http://www.superior.cz/en/models-2009/fram...ike.html?id=230 tak to wygląda, a tu link do sklepu http://rebelbike.com/shop/produkt/ram-superior-team-29.html. Miał ktoś moze stycznosć z ramami tej firmy? A może ktoś ma jakiś inny pomysł ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.