siwyex Napisano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Nastąpiła zmiana ramy... Komin w baju śmiesznie wygląda, ale zniknie tylko dorwę odpowiednią maszynę Czekam na komentarze... Brake (Front): (Hamulec przedni) Avid SD5 + Alu bolts + Klocki Jagwire 169g Brake (Rear): (Hamulec tylny) Avid SD5 + Alu bolts + Klocki Jagwire 172g Brake Levers: (klamki) - Avid SD7 174g Cables : (linki + pancerze) XTR + Shimano - 139g Cassette: (Kaseta) Shimano XT 11-32- 261g Chain: (Lancuch) Shimano XT - 264g Crankset: (Korby) Truvativ Stylo - 895g Derlr (Front): (Przerzutka przednia) Shimano XTR + alu bolts - 109g Derlr (Rear): (Przerzutka tylna)Shimano XTR + Alu bolt - 202g Fork: (Widelec) Rock Shox SID Team - 1357g Frame: (Rama) Giant XTC Team M TUNED + przejściówka sztycy - 1486g Headset (stery) : Ritchey WCS & FSA 77g Grips: (Gripy) Boplight - 13g Handlebar: (Kierownica) Scandium - 116g Top Cap : (kapsel) BOP + Alu bolts 11g Pedals: (Pedaly) xpedo TI/TI - 197g Seat: (Siodlo) Selle Italia SLR XP - 164g Seatpost: (Sztyca) Smica 350mm 27.2 Alu bolts - 207g Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) BBB + alu bolt - 21g Shifters : (Manetki) Sram Rocket - 194g Skewers: (Zaciski kol) BBB & Specialized (ośka 10mm) - 119g Stem: (Mostek) Smica 90mm- 106g Tire (Front&Rear): (Opona przednia + tylna) Maxxis FlyWeight - 638g Tubes: (Detki) Maxxis Flyweight - 186g Wheel Front: (Kolo przednie) 659g -Hub: (Piasta) DT Hugi 240 -Rim: (Obrecz) Mavic X717 -Spokes: (Szprychy) DT revo 1.8/1.5 28szt -Opaska: No name Wheel Rear: (Kolo tylne) 818g -Hub: (Piasta) DT Hugi 240 -Rim: (Obrecz) Mavic X717 -Spokes: (Szprychy ) DT revo 2/1.5 32szt -Opaska: No name Razem : 8,754g W rowerze zostały zmienione stery, top cap i przerzutka przednia...A teraz amortyzator + pare nowych alu bolts... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thor07 Napisano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Ładna maszynka, dużo ładniejsza od poprzedniej. Ciekawe jak wygląda na żywo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 28 Grudnia 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Fajny rowerek Ci wyszedł. Szkoda tylko, że nie na tarczach. Ale ogólnie to spoko sprzęcik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 28 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Thor ty możesz go na żywo zobaczyć... Wystarczy kiedys zgłosić się na pośmiganie, ale najwcześniej w kwietniu bo mam reke w gipsie PS. Przed momentem rower wsadziłem na wage domową z dokładnością do 100g i wyszło 9.3 więc rozpiska zrobiona idealnie, żadnych błędów ! PS2. Tarcze to mnóstwo kasy, której nie posiadam... Kasa zbiera sie teraz na prawko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilskij Napisano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 No ladnie, ladnie. Coraz wiecej tych giantow xtc team na forum Pancerz od przerzutki przedniej chyba za dlugi jest. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Nie boisz się o aluminiowe śruby w sztycy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 28 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Tak pancerz ciutkę za długi, nie boje się alu w sztycy... ponieważ malutko waże i na sztyce wcale nie idzie tak duża siła, gdyż na jakiś zjazdach itp. i tak nikt nie trzyma tyłka na siodle tylko za, lub nad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Piękny. Z całym uznaniem: gratz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rmk_90 Napisano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 fajnie miło tylko komin brzydki:D pozdrawiam i gratuluje bika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 siwyex widzę drzwi bez klamek chyba nie wieżą Cię tam, żebyś na bika nie chodził? P.S. Gratuluje ramki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Siwy nie za daleko odsunięte to siodełko ? Szkoda by było prętów w SLRze Ramka wypas, waga też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Bike piękny! Komina ze sterowki bym nie usuwał - co prawda ramy jak sądzę nie będziesz zmieniał, ale amorka może kiedyś... i wtedy lepiej zostawić dłuższą rurę, bo łatwiej sprzedać! A te kilkanaście gram i "coś śmiesznego"? To ma być praktyczne czy wyglądać? Ja w nowym amorze planuję aż 4 podkładki (2 pod i 2 nad mostkiem), bo główkę w ramie mam tak niską (ze sterami 11cm!), że po docięciu musiałbym jeździć na tym zestawie do końca świata, bo ani ramy zmienić ani opylić amora A jak nadal zrzucać wagę - pierwsze z brzegu piasty XT - może i to XT, ale ważą swoje i lekko licząc można z nich zrzucić >100g. Jak jesteś naprawdę lekki, zastanów się nad piastami szosowymi - ja swoje XT zmieniam na (najprawdopodobniej) Accenty Roadrunner - i prawie 150g do przodu! I to mimo ~63kg! No i docelowo pewnie inny amortyzator - dla lekkiego to chyba SID? PS. Czy śruby i kominki w korbie są alu? No i szrychy czy cieniowane? Na przód można spokojnie 1,5, na tył ewentualnie kombinację 1,8 z 1,5, jak wszystkie 1,8 to za ciężko PS2. Ale nie dajmy się zwariować - i tak waga jest świetna! A prawko... o tak, bardzo potrzebne. Tylko skąd tu potem brać na opłaty i benzynę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 29 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 A więc tak nad kominem pomyśle, albo po prostu wrzuce podkładki pod mostek, a nie nad... Jeżeli chodzi o piasty/szprychy to nie zmieniam tego, gdyż jak na tą cześć roweru przyjdzie kolej to zmienie całe koła, a nie bede bawił się w pojedyncze rzeczy... Siodło jeszcze sobie muszę dostosować bo jeszcze nie śmigałem na tej ramie. Amortyzator - Ja jestem zadowolony z pracy Skareba i w najbliższym czasie nie myśle w ogóle o jego zmianie... Korba - jest oryginał żadnych śrub alu, choć są w planach, ale na chwilę obecną zbyt drogi wydatek (za 5 srub 60zł) Tylko skąd tu potem brać na opłaty i benzynę? Z tym nie mam problemu, cały czas zarabiam + praca w wakacje bardzo dobrze płatna... PS. Fote robiłem w pokoju brata gdzie nie ma klamki, w swoim pokoju nie mam w ogóle drzwi... Tak jakoś dziwnie mamy w domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik22 Napisano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 A Tam Siwy dziwnie Otwieracie się na świat Heh A Rower na żywo dużo lepiej wygląda uwierzcie na słowo oglądałem go trochę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CR7 Prezes Napisano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Za ile i gdzie mozna dostac tak sztyce? Bo nie widziałem na Allegro tego rozmiaru. Generalnie rower podobny do mojego jednakże tu i uwdzie lżejszy a gdzie nie gdzie cięży ale ogólnie w konfrontacji z moim wychodzi na plus ;] Ale to tylko kwestia czasu Jedyne co bym poprawiał w tym rowerze to koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 30 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Sztyca to 27.2, zastosowana przejsciówka (waga uwzględniona w ramie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordzio Napisano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Chyba o sterach zapomniałeś... EDIT Sory, nie spojrzałem, że z ramą policzyłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Frame: (Rama) Giant XTC Team + stery - 1597g Polecam uważnie czytać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 13 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Zmiana sterów, dzięki czemu waga się ciutkę zmieniła... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 a mozesz cos powiedziec na temat pracy skareba? moze masz porownanie z jakimis innymi amorkami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 15 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 PRaca skareba w porówniu do Sida '98, jest po prostu znakomita... Pracuje praktycznie identycznie jak mój były black (a waży 500g mniej)... Amortyzator ładnie wybiera, jest sztywny i jak na razie bez awaryjny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 7 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Mój rowerek troszkę schudł... Dokłądną specyfikacje i zdjęcia poznacie na pierwszej stronie... Zostały mi tylko koła które powinienem wymieć do końca lutego i może będzie nawet 8.6kg... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dezerter Napisano 7 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 A jakie kółka planujesz ? Rowerek prezentuje się pięknie, wysyp XTC ostatnio na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukashs Napisano 7 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 na pewno będą lekkie ;D z sidem jest wypas ... mmm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ombre Napisano 8 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 co z skarebem? sprzedajesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.