Skocz do zawartości

[rama] do 800zł

Maki

Rekomendowane odpowiedzi

i jeszcze tę nieszczęśne mocowanie górnych widełek albo za albo pod górną rurą... mi się taki coś nigdy nie podobało.

- ale ma to sens. Przekrok można obniżyć i wtedy górna rura (stosunkowo nisko) blokuje nacisk sztycy od przodu, a tylne widły wysoko umieszczone blokują nacisk sztycy od góry i chronią przed uszkodzeniem komina. Merida lubi takie ramki robić.

To wychodzi na to ze wszystki te ramy co ci sie podobaja sa za male, za drogie lub ci sie nie podoba

wiec musisz sie zdecydowac abo dokladasz i masz co ci sie podoba (to ci chyba wyjdzie najlepiej)

abo kupujesz tansze ale nie jestes zadowolony. Cos za cos ;) a te zycie jest takie okrutne :P

a co do tej ramy zyankali jeszcze no skoro ona ma kąt główki ramy 69,5* przy amortyzatorze ze skokiem 100mm, to o ile ten kąt mógby się zmienić przy skoku 80mm? Moim zdaniem jest to chyba najrozsądniejszy wybór i jak będe znowu za 600zł to coś czuje ze stane się jej posiadaczem ;)

Lukas_Mako poropozycja twoja fajna tylko nie ma znowu dla mnie 18". Ja cie nie mogę co za pech. Jak kupuje ciuchy też mam problem z rozmiarem.

Zobaczymy może coś da się dozbierać do tych 900zł bo za 800zł to marnie widze.

To co do 900zł

Się wie co dobre, ja już kupiłem dla siebie :D

Właśnie gwarancja jest długa, myślę, że z reklamacją w razie czego nie powinno być problemów. I to jest ogromny plus. Sztyca grubsza (niż np. w Zyankalim), kolorek prosty, nieprzekombinowany. Moja będzie dopiero osiemnastego ;)

Jakim cudem? Bo ty szukałeś ramy 18'' z rurą 565 mm +/- 5mm . A ta rama się w te parametry nie załapuje.

Ale widząc trudność dopasowania poszedłem na kompromis. Mogę kupić sztyce z centralnie umieszczonym jarzmem.

• 2 tygodnie później...

Radon ZR Litening 20" z pivotami i hakiem = 1567 g. Obsługa bike-center.pl przy kupowaniu = świetna.

EDIT:

Ahaa i rama ma całkiem inny kolor niż na zdjęciu bike-center! jest to taki kolor jak tutaj ale ja dostałem wersję z napisami w kolorze ramy i obwódkach liter jasnymi (czyli juz taka jak na zdjeciu).

Rama super, mega-masywne rurki, dobrze wykonana, trzeba było trochę papierem ściernym pojechać rurę podsiodłową w środku bo sztyca nie chciała wejść. Główka ramy bardzo ciasna ;) ciężko weszły miski, ale siedzą :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...