evo Napisano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 i jeszcze tę nieszczęśne mocowanie górnych widełek albo za albo pod górną rurą... mi się taki coś nigdy nie podobało. - ale ma to sens. Przekrok można obniżyć i wtedy górna rura (stosunkowo nisko) blokuje nacisk sztycy od przodu, a tylne widły wysoko umieszczone blokują nacisk sztycy od góry i chronią przed uszkodzeniem komina. Merida lubi takie ramki robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathieo Napisano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Evo np. ? jaki model ? bo u siebie mam normę EDIT: a no merida ma takie u mnie też takie ale to ona robi dyskretnie :x http://www.rowerymerida.com.pl/rowery.php?...r=44&id=301 teraz ja też sądze że ta rama bez malowania najlepsza jest poza tym tego z mocowania widełek z góry nie widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black rider Napisano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 co do tego felta to harfa też sprzedaje ramy q800 za 900zł. Pytanie tylko czy jest warta tej stówki wiecej albo nawet trzech w stosunku do ramy zyankali. Ktoś wie moze ile waży itp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 1720g 19,5 z hakiem i zaciskiem , czyli więcej od zyankaliego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas_Mako Napisano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 a co powiesz o tej propozycji w moim poście stronę wcześniej ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkrabek Napisano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 To wychodzi na to ze wszystki te ramy co ci sie podobaja sa za male, za drogie lub ci sie nie podoba wiec musisz sie zdecydowac abo dokladasz i masz co ci sie podoba (to ci chyba wyjdzie najlepiej) abo kupujesz tansze ale nie jestes zadowolony. Cos za cos a te zycie jest takie okrutne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black rider Napisano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 a co do tej ramy zyankali jeszcze no skoro ona ma kąt główki ramy 69,5* przy amortyzatorze ze skokiem 100mm, to o ile ten kąt mógby się zmienić przy skoku 80mm? Moim zdaniem jest to chyba najrozsądniejszy wybór i jak będe znowu za 600zł to coś czuje ze stane się jej posiadaczem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maki Napisano 2 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Lukas_Mako poropozycja twoja fajna tylko nie ma znowu dla mnie 18". Ja cie nie mogę co za pech. Jak kupuje ciuchy też mam problem z rozmiarem. Zobaczymy może coś da się dozbierać do tych 900zł bo za 800zł to marnie widze. To co do 900zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Maki a co z tym Radonem co podałem stronę wyżej? link tutaj http://bike-center.home.pl/product_info.ph...roducts_id=1168 Mają 18", waga dobra, cena też, dużo pozytywnych opinii. Tylko jeszcze zerknąć geometrię czy Ci przypasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maki Napisano 2 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Jakim cudem ten radon umknął mojej uwadze. Geo ok. Paviarotti uratowałeś mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Fajna ta rama Radona. Lekka, cena dobra, firma sprawdzona. Ja bym brał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maki Napisano 2 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 5 lat gwarancji. Nic tylko kupować. Dzięki chłopaki wielkie za poświęcenie mi trochę czasu. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkrabek Napisano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Ja i Paviarotti pisalismy zebys luknąl na Ramke z radona a tylko ty Paviarotti pochwaliles ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Się wie co dobre, ja już kupiłem dla siebie Właśnie gwarancja jest długa, myślę, że z reklamacją w razie czego nie powinno być problemów. I to jest ogromny plus. Sztyca grubsza (niż np. w Zyankalim), kolorek prosty, nieprzekombinowany. Moja będzie dopiero osiemnastego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maki Napisano 2 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Szkrabek i dla ciebie pochwała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 a co do tej ramy zyankali jeszcze no skoro ona ma kąt główki ramy 69,5* przy amortyzatorze ze skokiem 100mm, to o ile ten kąt mógby się zmienić przy skoku 80mm? Przyjmuje się 1* na 10mm skoku, czyli przy 80mm ~71.5*. Minimalnie wyostrzone XC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartez23 Napisano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Się wie co dobre, ja już kupiłem dla siebie Paweł pamiętaj kto ją wyczaił dla Ciebie pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Jakim cudem ten radon umknął mojej uwadze. Geo ok. Paviarotti uratowałeś mnie. Jakim cudem? Bo ty szukałeś ramy 18'' z rurą 565 mm +/- 5mm . A ta rama się w te parametry nie załapuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maki Napisano 2 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Jakim cudem? Bo ty szukałeś ramy 18'' z rurą 565 mm +/- 5mm . A ta rama się w te parametry nie załapuje. Ale widząc trudność dopasowania poszedłem na kompromis. Mogę kupić sztyce z centralnie umieszczonym jarzmem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maki Napisano 2 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 A gdzie to wyczytaliście że posion ma 71,5 przy 80 skoku a 69,5 przy 100. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Maki - chyba sztycę z większym wysunięciem do tyłu? Ten Radon ma 555mm. Jestem pewien na 95% że będziesz musiał taką sztycę kupic np. Truvativa. No i redukcje . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maki Napisano 2 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Lub cofnąć siodełko bo aktualnie mam prawie na maksa do przodu przesunięte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Sztyca z seat-back'iem i ewentualnie lekko siodło do tyłu i gotowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maki Napisano 2 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Sztyca z seat-back'iem i ewentualnie lekko siodło do tyłu i gotowe Przed chwilą zeszyłem do piwnicy i zobaczyłem iż jak siodło przesunę o 1cm do tyłu to będzie idealnie na środku prętów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Radon ZR Litening 20" z pivotami i hakiem = 1567 g. Obsługa bike-center.pl przy kupowaniu = świetna. EDIT: Ahaa i rama ma całkiem inny kolor niż na zdjęciu bike-center! jest to taki kolor jak tutaj ale ja dostałem wersję z napisami w kolorze ramy i obwódkach liter jasnymi (czyli juz taka jak na zdjeciu). Rama super, mega-masywne rurki, dobrze wykonana, trzeba było trochę papierem ściernym pojechać rurę podsiodłową w środku bo sztyca nie chciała wejść. Główka ramy bardzo ciasna ciężko weszły miski, ale siedzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.