Skocz do zawartości

[rama] do 800zł

Maki

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.skleprowerowy-duda.pl/?p=produc...p;iProduct=2643

Nie wiem jak wagowo, ale słabsza linia (Matts Sub) waży 2kg, ta linia jeśli pamiętam 1800g - do tego ramki meridy mają genialną wytrzymałość.

Ewentualnie

http://rowerymerida.com.pl/czesci_firmy.ph...;gr=3&id=59

model wyżej - oczywiscie mysle ze da sie je kupić taniej...

Poco mi proponujesz takie ramy jak napisałem przecież iż do 800zł

A co do tego leader fox zero to może być ta sama sytuacja co z magnum evo x. On ma również tyknie widełki karbonowe a kosztuje 800zł. Mój kumpel na niej śmiga już rok, i jej nie oszczędza. Jeździł z nią na Skoda Grand Prix MTB i nic się z nią nie dzieje. Zresztą to w końcu leader fox a nie jakiś tam makrokesz z tesco.

Ktoś jeszcze ma jakieś opinie o tym leader fox`ie.

Aha i chce podkreślić iż jestem osobą która nie jeździ agresywnie.

Proponowałbym najpierw sprawdzic czy te Leder Foxy mają i w jakiej cenie .Te 699 to była promocja dla maratończyków. Patrzyłeś na geometrie? 18'' ma chyba 546 mm rurę górną-może to jakiś błąd pomiaru? Radon przy 18'' też kru\ó/ciutki-555mm . A ta 19'' z Bikestacji - co powiesz?

Nie wiem jak wagowo, ale słabsza linia (Matts Sub) waży 2kg, ta linia jeśli pamiętam 1800g - do tego ramki meridy mają genialną wytrzymałość.

19XXg przy 20" czyli o duzo za duzo jak na taka cene.

Ewentualnie

model wyżej - oczywiscie mysle ze da sie je kupić taniej...

999 zł na alledrogo, 1640g przy 20" czyli calkiem ok, ale to juz poza budzetem.

LF i Radon to takie ramki do jazdy rekreacyjnej (dla przyjemnosci bez spinania sie gdzies na zawodach), wiec jesli nie chcesz sie scigac to chyba najlepszy wybor wlasnie Radon.

Wiem ze podalem firmy co sie fest cenia ale ja bym takie wybral jak rama miala byc karbonowa

a ja ci nie mowi ze musisz takie ramy kupic bo i tak wszystko od ciebie zalezy Maki

A XTC z wydelkami karbonowymi tez bys umial kupic do 800zl ale na takie okazje trzeba dlugo czekac ;/

Jak Zyankaliego to decyduj się bo dziś kończy się promocja wyprzedażowa. 599 zł rama. Oczywiście o ile jeszcze mają taki rozmiar i kolor jaki Cię interesuje. Bo ramka poza kątem główki ramy odbiegającej od typowego XCka jest bardzo fajna. Jak coś to dzwoń do Extreme-Shopu.

Author vision ramka fajna, tylko jest jedno ale nie ma 18" jest jedynie 17,5" i obawiam się iż może być za mała.

Poison zyankali ramka taka sobie, osobiście mi się nie podoba, a kąt główki wynoszący 69,5* na starcie ją eliminuje.

Leader Fox zero ramka która jest fajna, fajny design, karbonowe widełki, hmm po prostu miodzik by było gdyby nie jej długość górnej rury(sam nie wiem do koca ile ona wynosi)

Felt Q800 ramka która najbardziej mi się z tych wszystkich spodobała geo w porządku, waga ok. Nic tylko brać. No właśnie tylko z kont skąd , nigdzie mogę znaleźć gdzie ją sprzedają.

To jest krótkie streszczenie tematu. Czekam na dalsze propozycje i opinie.

Ramka może i fajna ,ale na papierze... z wyglądu to jest kijowa maxymalnie i jeszcze tę nieszczęśne mocowanie górnych widełek albo za albo pod górną rurą... mi się taki coś nigdy nie podobało. Malowanie może mocne ale rola przychiczna też odgrywa rolę, masz wrażenie że jeździsz na bezpłodniaku ...

A ja uważam że ta rama jest warta uwagi , zwłaszcza ta bez lakieru -koszt malowania proszkowego to będzie tak do 100zł. a reszte kasy można w co innego zainwestowac.A połączenie górnej rury z podsiodłową i tylnymi widełkami może nie jest najpiękniejsze( kwestia gustu) ale jak najbardziej logiczne -maksymalny przekrok i maksymalna wytrzymałosc rury podsiodłowej na zginanie.Malowanie ? Powiem tak-ja ze swoich Maviców zdarłem naklejki.

Ale malowanie proszkowe to kolejne gramy :D

Ale tak na serio - dla mnie to jest bardzo dobra oferta. Ramka waży mało, bardzo mało, a więc po co płacić np. za Boplight'a Maraton Sport o tej samej wadze, który podobno "jest łamliwy". Waga ta sama, tylko brak tego malowania, i o wiele większa cena. A technologie użyte do produkcji ? Jakoś nie mam przekonania, że ramka bez malowania za 450 zł jest o wiele wiele wiele mniej sztywna i bardziej zawodna jak Boplight. Nawet to są te same stopy alu. Takie moje zdanie - każdy może mieć inne. Pozdrawiam !

koszt malowania proszkowego to będzie tak do 100zł
To drogo masz ja dawałem za malowanie proszkowe ramy mojego brata 30zł
Jakoś nie mam przekonania, że ramka bez malowania za 450 zł jest o wiele wiele wiele mniej sztywna i bardziej zawodna jak Boplight.

Może i tak jest ale ja nie chce ryzykować. Ciężko zresztą ładnie by było ją pomalować by wyglądała fajnie (a jak wiadomo diabeł tkwi w szczegółach np. napisy).

Ale malowanie proszkowe to kolejne gramy

Na pewno. Ale nie przesadzajmy.

na razie moje opcje to:

Author Vision - Nie ma rozmiaru 18" jest jedynie 17,5" (obawa moja czy nie będzie za mała)

Felt Q800 - Nie wiadomo gdzie można kupić.

Leader Fox Zero - Wątpliwości co do karbonowych widełek (coś mi tak się wydaje iż bezpodstawne)

Przed chwilą dowiedziałem się prawdziwą cenę LF zero, a wynosi ona 999zł. Więc LF odpada.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...