MrJ Napisano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 Dobra nie wyżywajcie sie już na chłopaku Nikt (a przynajmniej ja!) nie miał takiego zamiaru! Po prostu często przez brak wagi (własnej lub dostępu do niej - ja sobie radziłem przez rok przez użyczanie sklepowej ) i/lub niechęć rozkręcania bika, liczy się wartościami katalogowymi, a one są nieraz o kant d... ucha rozbić! Zresztą był swego czasu temat w stylu "rower 9kg za 3 tysie" na podstawie wag z katalogu i szybko się okazało, że nijak to się ma do rzeczywistości PS. O opaskach Michelina pisałem jako o wadze OBU=35g PS2. Uciekły ci z rozpiski hamulce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 2. Dętki mam lightowe. Juz ktos pisal, ze Conti Light to 120 - 130g w zaleznosci od szczescia i wentylka. Hehe faktycznie hamulce zgubiles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maki Napisano 27 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 Wogóle pół tabeli mi uciekło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas_t1 Napisano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 no to ładnie....forumowicze mu ponad pół kilo do roweru dodali a Maki był pewnie taki szczęśliwy że ma lekki rower 1. jaki to jest model siodła? 2. opaski na koła ważą ok. 36g na dwa koła (przynajmniej moje miśki) więc z tym 70g to przesadziłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 A moje opaski Michelin 16g na dwa koła... Więc tutaj możesz sobie spokojnie urwać te 30g... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 Te żółte? To coś ty je przycinał? Moje obie 32-33g (waga się chwieje ) http://www.probikes.pl/index.php?item=342 - tu drutowane Explorery 620g/sztuka. PS. No i co z tym siodłem? Na starego SKN ani Blaze to to nie wygląda, a one ważyły właśnie 260... prędzej jakiś "ogąbkowany" model z wagą koło 350g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maki Napisano 27 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 Siodło to San Macro SKN Niedługo mój bike schudnie o 700g z powodu wymiany amora na rebe sl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.