Skocz do zawartości

[hamulce tarczowe] przód + tył, tarczowe hydrauliczne

Jaca_Sopot

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam,

poszukuję hamulców tarczowych do roweru enduro. waga jeźdźca powiedzmy 65-70kg cena najlepiej gdybym się zmieścił w 700zł. na razie z obserwacji rynku zauważyłem:

-xt 2008

-juicy 5 2007

-hayes hfx-9

-śmiała próba kupowania juicy 5/7 w usa, gdzie koszt zestawu jest w okolicach 200USD więc wystarczy złapać kogoś, kto sprowadza jakieś części z usa.

czytałem wcześniejsze tematy, ale w żadnym nie udało mi się znaleźć żadnej sensownej odpowiedzi na moje pytanie, więc proszę moderatorów, nie zamykajcie tematu.

dowiedziałem się tylko, że deore xt 2008 nie jest tak rewelacyjne jak wszyscy myśleli. ale jak się ma do juicy five? lepszy/gorszy? klamka z nowego xt przekonuje mnie swoją budową. zbiorniczek jest schowany nie tak jak w juicy i przy jakiejś większej kraksie jest mniejsze prawdopodobieństwo rozbicia/uszkodzenia.

i jeszcze taka ciekawostka, xt kosztują +- 700zł a hfx-9 da się kupić za 500zł... warto dopłacać do xt? słyszałem, że z hfx-9 odpadają klamiki, ale żadnej extremy nie uprawiam, a że nie udało mi się nawet wyrwać klamek od v-brake`ów, to sądze, że nie jest to problem.

a co wy o tym myślicie? może jest jeszcze jakaś opcja którą pominąłem?

pozdrawiam :)

(jeszcze raz proszę moderatorów o nieusuwanie tamatu. w zadnym innym nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania.)

Napisano

Wiesz ! Każdy który odpowie Ci na to pytanie będzie miał swoje zdanie więc nie spodziewaj się że ktoś pomoże Ci wybrać odpowiedni model. Ja posiadam Hayesy ale miałem okazje testować wszystkie 3 modele które opisujesz i jeśli chodzi o mnie na pewno wybrałbym Avidy.Życzę powodzenia w wyborze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...