Skocz do zawartości

[owijki]

Wolverine

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

na nowy sezon chciałbym kupić sobie owijki na kierownice, gdyż moje gripy już są z lekka zjechane. Na kierownicy mam rogi. I tu pytanie: Czy można założyć owijki bez rezygnacji z rogów? Pozdro

Napisano
można, jeden koniec przytrzymuje róg, drugi owijasz taśmą

Nie bardzo rozumiem o co chodzi. Mówimy o owijce szosowej zamiast chwytów? Przecież można dać dwie warstwy, czyli zacząć i skończyć w tym samym miejscu.

Jeśli owijka, to Fizik Microtex, jest bardzo cienka, więc można nawijać warstwami, a co najważniejsze nie jest tak obślizła, ohydna i śmierdząca jak typowa z korkiem. Mozna nawet zaszaleć z żelowymi plackami pod spód (mam tak w szosówce, poprostu rewelacja), ewentualnie najpierw dać owijkę korkową, a na wierzch warstwę Microtexu.

Napisano

korzystając z tematu miałbym do Was prośbę. Czy mógłby mi ktoś sprecyzować zalety i wady owijek w rowerach MTB. W ogóle jak się używa takich owijek, jakie warto kupić i czy ogólnie warto kupować owijkę? Używam gripshiftów i czy owijka nie będzie przeszkadzała? Po za tym czy jest ona wygodna bo jeżdżę na długich dystansach więc zależy mi na komforcie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...