josh Napisano 22 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 Witam Przeszukałem forum ale nic nie znalazlem w temacie. Mam problem z linkami w tarczowkach mechanicznych. Tylna jest strasznie luzna, zeby zaczac hamowac musze prawie klamke do gripa docisnac. Probowalem to regulowac dokrecajac srobe przy hamplu ale niewiele to dalo - sroba regulujaca jest juz na maxa wkrecona. Regulacja przy klamce przynosi podobne efekty, Jak jeszcze mozna to podciagnac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 22 Grudnia 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 Może poprostu odkręć linkę od zacisku i ją podciągnij. P.S. Mam nadzieję, że o to Ci chodzi. Pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NeZ Napisano 22 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 w sumie racja... Ale zrób to tak: odkręcasz linke przy klamce hamulca niezaciśniętej, kombinerkami naciągasz linke i ciągle naciągając zakręcasz śrubę. Przydaje sie trzecia ręka do kombinerek, ale samemu sobie też można poradzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
josh Napisano 22 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 w sumie racja... Ale zrób to tak: odkręcasz linke przy klamce hamulca niezaciśniętej, kombinerkami naciągasz linke i ciągle naciągając zakręcasz śrubę. Przydaje sie trzecia ręka do kombinerek, ale samemu sobie też można poradzić Rewelacja - wielkie dzieki, to było wlasnie to. Wielkie dzieki za szybkie odpowiedzi ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 22 Grudnia 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 Nie ma sprawy. Życzę miłej i udanej regulacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proxx Napisano 22 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 ja tak tylko na zasadzie wskazówki do wskazówki: ja to robiłem tak - można sobie bez problemu poradzić bez kombinerek i trzeciej ręki. śrubę regulacyjną klamki ustawiasz mniej więcej w środku, klamka niezaciśnięta, palcami lewej przekręcasz lekko ramię zacisku w lewo (prawą ręką możesz trzymać linkę, żeby nie wchodziła do pancerza). teraz skręcasz śrubę trzymającą linkę i puszczasz zacisk. ramię zacisku wróci do normalnej pozycji, naciągając przy okazji linkę. warto robić to z głową, bo można przesunąć ramię za mocno:P ustawienie śruby regulacyjnej w środku pozwala w takim przypadku trochę popuścić sposób ten świetnie się sprawdza w przypadku avida bb5 i innych bez regulacji lewego klocka, ale ja stosowałem we wszystkich mechanikach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 ustawic zacisk tak, zeby nieruchuomy klocek byl ROWNOLEGLE dfo tarczy w odleglosci 0,5-1mm. potem wybierac luz linki barylka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzYm Napisano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Witam Mam taki problem z bb5. Raz jadę sobie rowerem , hamuje... i trzask z hamulca:/ Hamulec mi teraz nie odbijało ze spr stało. Nie wiem jak to naprawic:/ Moze Wy wiecie?????? Z góry dzięki za odp:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzYm Napisano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Nikt nie wie jak można to naprawić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mryous Napisano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Może bym wiedział, jak bym zrozumiał o co chodzi... Napisz po Polsku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzYm Napisano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Sory, ze szkolnego kompa pisałem a tam się coś chrzani jak się polskie znaki piszę. Coś mi się z hamulcem stało. Raz jak zahamowałem to mi coś tam pyknęło w hamulcu i teraz on nie odbija i muszę ręcznie klamkom go zwalniać. Pewnie coś się stało z sprężyną w środku ale nie wiem co i nie wiem jak to naprawić:/ Rozumiesz?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 26 Kwietnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 Najlepiej rozkręć zacisk na części pierwsze, wyjmij też klocki. Zobacz czy tłoczek się porusza i czy się chowa. Jeśli nie to psiknij go czymś, może się rozrusza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.