win Napisano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 jak w nazwie. to musi byc bardzo dobry rower, sieka nie gra roli. mieszkam w szkocji i mam pod nosem gory. na razie bylem tylko na jednej i doznalem szoku. podchodzilem i troche bieglem pod nia z 40min wiec to chyba z 10min zjazdu po roznych ostrych zakretach, bardzo stromych zjazdach, rozne podjazdy i skoki na 3-4m. wszystko miedzy drzewami. wiec to musi byc bardzo dobry i bezpieczny rower ktory mi sie nie rozleci podczas zjazdu. jak ktos bedzie mial ochpte to moze od razu podac odpowiednio dobre ubranie i reszte akcesoriow. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 ''Różne podjazdy'' więc to raczej nie powinien byc rower typowo zjazdowy . To wydaje się ciekawe ,cena powinna byc dobra http://www.decathlon.com.pl/PL/product_8030279-25136648/ . A w Szkocji będziesz kupował? I to by było raczej wszystko z mojej strony, nie moje rewiry kolarstwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathieo Napisano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 jak mi sie wydaje "sieka" czyli kasa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Szczerze wątpie Mati. Autor tematu w temacie który Ecia wywaliła do kosza napisał ze rower do 1500zł. Niech sprecyzuje do ilu zł i wtedy można się zastanawiać nad kupnem ew. składaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
win Napisano 20 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 1500 zl to nie moj limit. napisalem tyle bo sie spodziewalem ze w takiej cenie beda te rowery. grzegorz 9000zl to minimum czy pokazales mi jeden z najlepszych? co o tym mozecie napisac http://www.decathlon.com.pl/PL/product_8014527-17909086/ ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Do downhillu na pewno się nie sprawdzi..... potrzebujesz pełnego zawieszenia. Chyba że rower jaki chcesz ma być do XC, wtedy zaczynamy rozmowę od nowa :] Sprecyzuj dokładnie czego wymagasz od roweru.Chcesz zjeżdżać z tej góry z prędkościa światła, na złamanie karku czy poprostu zjeżdżać z umiarem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinuz Napisano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Ja cos tutaj widzę Enduro. Sprezycuj ile masz kasy to na pewno cos dobierzemy. Nie wierze zebys byl w stanie wydac na rower 10 - 15 tys zł ;] Z drugiej strony za 2 tysiące tez nic fajnego nie kupisz... ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
win Napisano 20 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 nie chce zjezdzac z tej gory 100km/h bo i tak bylo by ciezko z tym. duzp zakretow i drzew, wyskokow. potrzebuje jakis rower ktory sie do tego nada ale zeby nie kosztowal 10000zl tylko 4-5. od roweru wymagam zeby byl bezpieczny, wygodnie sie na nim zjezdzalo. zeby byl w miar wytrzyumaly na uszkodzenia a nie jak jakies tanie syfy. nie wiem jak mam wam to opisac bo sie nie znam na tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinuz Napisano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Okej za 5 tysięcy peelenów wybierze się całkiem przyzwoity rower. Ja polecałbym ci Krossa Signa Fr2 - do takich zastosowan powinien się akuratnie nadać ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathieo Napisano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Podaj dokładną sumę do której możemy coś doradzić... a nie tak "na oko " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NeZ Napisano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Widzisz... jak piszesz że kasa nie gra roli to aż sie dziwnie, że wszyscy nie podali rowerków powyżej 20k zł. I musisz naprawde sprecyzować jak zamierzasz jeździć. Rower XC jest lekki, idealny na podjazdy, można zjazdy na nim robić w miarę wprawy całkiem szybko, ale raczej pojeździsz tylko po wyznaczonych szlakach, najlepszy także do takiej zwykłej jazdy turystycznej ze zwiększonym tempem, skoków żadnych nie powinno się na nim robić. Rower Enduro to już raczej pełne zawieszenie, wytrzymałe części, hamulce tarczowe, waga przy porządnym 13-15kg, wytrzyma sporo więcej, nawet lekkie-średnie uskoki. Fr to już o wiele grawitacyjna maszyna na której możesz w trudnym terenie na stromych, szybkich, kamienistych zjazdach bezpiecznie zjechać. Downhillówka z kolei to już rower do największych zjazdów, dropów, masywne amortyzatory, tarcze 203mm, nie licz jendnak ,że jazda na nawet 20km wycieczkce będzie przyjemna, będziesz pompował, niewygodnie siedział, pod górke byle jaką musisz zejśc i sie wsrapywać z buta. Myśle, że dla Ciebie to jednak będzie typowy rower FR, ale na tym sie nie zna,m, wiec niech Ci inni doradzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podnietek Napisano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Jaki rower jest "bezpieczny"?? Airbag'ow raczej nie bedzie, ani pasow bezpieczenstwa. Chyba od umiejetnosci i kasku/ochraniaczy zalezy bezpieczenstwo. Zreszta, sadzac po sposobie pisania o temacie, Win chyba nie jest zbyt doswiadczonym rowerowo, wiec moze na poczatek sztywniak, niech sie nauczy jezdzic "hardkurowo" i nabierze chociaz minimum techniki. A jak full to za 5000zl tez mozna ladnie nawybierac. Jak na Twoje potrzeby, Win, starczy uzywka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 O fullach do takiej jazdy, jaką deklarujesz (czyli enduro/fr) w granicach 5000 pln jest na forum full tematów. Wrzuć w szukajkę "5000", zaznacz forum "Rowery/Ramy" i... miłej tudzież owocnej lektury. Pozdrówko na początek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.