Skocz do zawartości

[piasta] piasta Sram 7

sowix1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

kiedys te piasty byly calkiem popularne. z tego co pamietam, to:

- nie grzeszyly zbytnia szczelnoscia

- ktos z forum niedawno kupil stx'a w podobnej cenie i to chyba bedzie lepszy wybor

Napisano

co do piast Sram to moge cos powiedziec. jezeli planujesz zaplesc na nich kola to licz sie z tym ze nie dostaniesz do nich konusow, wiec piasta nadaje sie tylko do totalnego styrania lub kupujesz dwie zeby miec czesci zapasowe. moja lezy w piwnicy bo obraly sie konusy i czeka na eksperymenty ;) szukalbym czegos innego, no chyba ze malo jezdzisz i bedziesz dbal o lozyska . pozdrawiam

Napisano
- ktos z forum niedawno kupil stx'a w podobnej cenie i to chyba bedzie lepszy wybor

Ostatnio zmieniałem koła i udało mi się kupić nówkę piastę na przód STX HB-MC32 ( pełen komplet ) za 20 zł. Taka piasta : http://www.allegro.pl/item282864108_piasta...ka_gatunku.html . Za 20 zł tylko dlatego bo koledzy pracują w sklepie ;) Ale to jest jedna z tańszych i bardziej opłacalnych opcji. Miałem "na sucho" porównanie do piasty LX z 2006 roku ( też nówka ) i obie piasty ( chociaż LX stał za 60 zł ) kręciły się tak samo. A pozatym to STX - więc coś kultowego :D Ja Ci polecam tą piastę, nie przejechałem na niej wiele, ale wygląda na dobry komponent. Pozdrawiam !

Napisano
Miałem "na sucho" porównanie do piasty LX z 2006 roku ( też nówka ) i obie piasty ( chociaż LX stał za 60 zł ) kręciły się tak samo.

Moj STX-RC wymagal czestego czyszczenia, niestety uszczelnienia sa dosyc slabe. Dla porownania Deorka ojca przejechala te same maratony i nadal kreci sie jak fabryczna bez zagladania do niej.

A pozatym to STX - więc coś kultowego ;)

Ano :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...