tobo Napisano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 zastanawia mnie jeden drobiazg. adapter do tarczy przedniej 180 mm po zamontowaniu do tylu pozwala zamontowac tarcze 160 mm. oznacza to roznice w srednicy 20 mm i w promieniu 10 mm. adapter do tarczy przedniej 203 mm pozwala zamontowac z tylu tarcze 180 mm. czyli roznica na srednicy wynosi 23 mm a na promieniu 1,5 mm. wiec gdzie giną te trzy milimetry przy zamocowaniu tego adaptera z tylu? moze tarcza 180 mm ma wiecej niz 180 mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 chyba jest jeden rozmiar adaptera dla tarcz 180 i 185mm, wiec powinno to byc jakos wyposrodkowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 19 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 chyba niekoniecznie bo tarcze 185 robi avid (do tego te polokragle podkladki) a 180tki inne firmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 ok, w druga strone: tarcze 6" to 153,4mm 7" to 177,8mm 8" to 203,2mm w obie strony roznica jest na 1", czyli jakies 25,4mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brendpit Napisano 29 Marca 2008 Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Witam! Przymierzam się do kupna tarczówek na tył ,wymieniłem juz piastę i dotychczas byłem pewny że rama mojego treka 6500 jest do tego przystosowana ponieważ na tylnym widelcu są specjalne przelotki do puszczenia linek a nad tylnym hakiem otwory do przymocowania zacisku ,ale zainteresowało mnie to że są one jakoś tak nisko pooglądałem rowery w sklepach i tam wygląda to troche inaczej te otwory są wyżej czy ktoś wie może czy wymaga to jakiegoś adaptera .Dodam ,że rower to model z 2004 roku przód mam już zaopatrzony w tarczówkę bo w amorze był przystosowany do tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 29 Marca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Najlepiej daj jakieś zdjęcie. Ale wydaje mi się, że masz w swoim rowerze otwory nie pod adapter do tarczy, lecz to otwory do mocowania bagażnika. P.S. Ale tak jak napisałem wyżej zdjęcie wszystko wyjaśni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 29 Marca 2008 Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 http://www.nemba.org/forums/showthread.php?t=17615 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brendpit Napisano 29 Marca 2008 Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 zdjęcie wrzucę wieczorem ,ale tak jak napisałem są tam otwory których rozstaw zgadza się z rozstawem w przednim widelcu pod tarczę dodatkowo 1 otwór który prawdopodobnie jest pod bagażnik,no i na górnej rurze tylnego widelca są dwa wyprofilowane miejsca na umocowanie linki hamulca . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 29 Marca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 No to musisz mieć taki specjalny adapter. Z tego co się orientuję to on jest właśnie do ram treka (taki specjalny, wyjątkowy ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.