Skocz do zawartości

[adaptery]

tobo

Rekomendowane odpowiedzi

zastanawia mnie jeden drobiazg.

adapter do tarczy przedniej 180 mm po zamontowaniu do tylu pozwala zamontowac tarcze 160 mm. oznacza to roznice w srednicy 20 mm i w promieniu 10 mm.

adapter do tarczy przedniej 203 mm pozwala zamontowac z tylu tarcze 180 mm. czyli roznica na srednicy wynosi 23 mm a na promieniu 1,5 mm.

wiec gdzie giną te trzy milimetry przy zamocowaniu tego adaptera z tylu? moze tarcza 180 mm ma wiecej niz 180 mm?

• 3 miesiące temu...

Witam! Przymierzam się do kupna tarczówek na tył ,wymieniłem juz piastę i dotychczas byłem pewny że rama mojego treka 6500 jest do tego przystosowana ponieważ na tylnym widelcu są specjalne przelotki do puszczenia linek a nad tylnym hakiem otwory do przymocowania zacisku ,ale zainteresowało mnie to że są one jakoś tak nisko pooglądałem rowery w sklepach i tam wygląda to troche inaczej te otwory są wyżej czy ktoś wie może czy wymaga to jakiegoś adaptera .Dodam ,że rower to model z 2004 roku przód mam już zaopatrzony w tarczówkę bo w amorze był przystosowany do tego.

zdjęcie wrzucę wieczorem ,ale tak jak napisałem są tam otwory których rozstaw zgadza się z rozstawem w przednim widelcu pod tarczę dodatkowo 1 otwór który prawdopodobnie jest pod bagażnik,no i na górnej rurze tylnego widelca

są dwa wyprofilowane miejsca na umocowanie linki hamulca .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...