YOGI Napisano 17 Grudnia 2007 Napisano 17 Grudnia 2007 Witam Mam hamulec tarczowy Avid Juicy Seven 2007. Mam pytanie odnośnie wymiany przewodu hamulcowego na dłuższy, bo ten co mam jest niestety za krutki. Problem w tym że taki przewód kosztuje "tylko" 180zł. Czy jest możliwość założenia innego przewodu hamulcowego z końcówkami od Avid-a Juicy? W sklepie powiedzieli mi, że przewody hamulcowe mają różną średnicę i np. do przewodu SHIMANO nie pasują końcówki od Avida iodwrotnie. Proszę o rady doświadczonych serwisantów hamulców tarczowych :) Pozdrawiam!!
uchmanek Napisano 17 Grudnia 2007 Napisano 17 Grudnia 2007 shimano zalewa swoje hamulce olejem mineralnym, a avid zracym dot 4/5, dlatego przewody shimanowskie nie beda odpowiednie. ja bym poszukal w sklepach nierowerowych przewodu hamulcowego do 4600psi o odpowiedniej srenicy (ktora latwo zmierzyc sowmiarka).
YOGI Napisano 18 Grudnia 2007 Autor Napisano 18 Grudnia 2007 Z tego co wiem to ściema że przewody shimano nie przyjmą płynu DOT, rozmawiałem z serwisem, koleś zalał i jeździ na tym już 2 sezon, poza tym ma lepsze właściwości (niższą ściśliwość). Pozdrawiam!
uchmanek Napisano 18 Grudnia 2007 Napisano 18 Grudnia 2007 ja bym nie ryzykowal. co ma lepsza scisliwosc?
YOGI Napisano 18 Grudnia 2007 Autor Napisano 18 Grudnia 2007 Z tego co czytałem DOT ma mniejszą ściśliwość, zalane hamulce SHIMANO DOT-em hamują lepiej załatwiłem sobie oryginalny przewód Avida z odpowietrzeniem za 80zł :) Pozdrawiam!!
uchmanek Napisano 19 Grudnia 2007 Napisano 19 Grudnia 2007 juz sie balem, ze chodzi ci o przewod . 80pln to bardzo dobra cena za przewod+robocizna. dobrze kombinujesz
YOGI Napisano 19 Grudnia 2007 Autor Napisano 19 Grudnia 2007 Cena jak na Polskie realna rewelacyjna. Wszystkim polecam Centrumrowerowe.pl. Jak dla mnie najlepszy sklep w Polsce północnej. Pozdrawiam!!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.