Skocz do zawartości

[Rower]Giant XTC Team 2002/2003

baksik22

Rekomendowane odpowiedzi

Emm rower nie skończony a patrzałeś na wersję z slickiem i terenową z przodu :) Wygląda dziwnie przyznaję ale poczekaj aż na sezon będzie przygotowany :D Wtedy będzie fajny tak btw jak ci sie rama nie podoba to nawet jakbym tam wrzucił x0\xtr i nie wiadomo co jeszcze i tak by ci się nie podobało ;)

AAA Eciu dziękuję ci za te rogi fakt krótkie będą idealne dzięki jeszcze raz :D

Rmk_90 rzeczywiście GF jest super, takie są opinie - > :

"

Dlaczego? Bowiem i tak 90% osób wydłuża mostki, a wiec dociąza przednie koło- co jest wbrew tej geometrii.

Po drugie, Genesis odciąza przednie koło, co powoduje czasem że ono sie podnosi na stromych podjazdach - dziekuje za cyrk na kółkach.

Po trzecie, to absurd by przy stromych zjazdach siedzieć na siodle, co z tego ze cofniety do tyłu, skoro środek ciezkosci i tak jest wysoko, co pogarsza sie zachowanie i bezpieczeństwo! I po czwarte, jakoś nie widze, by zawody wygrywały ramy na tej Geometrii! I po piąte, wygrywaja rower wręcz o przeciwnej filozofi, np: Orbea Alma Team, gdzie wszystko jest odwrotnie niz w Genesis, np: długi mostek zamiast krótkiego, siodło jest bardziej w przód, a nie nad tylnim kołem, zasada jest taka, że by przy zjazdach dupka wisiała nad kołem, a nie wysoko na siodle. Wtedy mamy i dociązony próżd i tył dociązamy przesuwając się.

Podobnie marketingowy pomysł to 29-calowce. Przeciez to rowery na 28 cali (obręcze), które dzieki grupym oponą nazwał 29 cali. Przeciez juz do crossowych roweków można kupić opony 28*1,9, czyli jak 29 cali. Można tez tam założyć 100 mm zamiast 60 mm i mamy prawdziwego 29 calowego MTB.

GF wymyśla na siłe - taka jest prawda.

" wypowiedź z rower.com

Xystoff#

ja jeżdżę od niedawna(2 lata)

jak kupiłem rower(garego) to był fajny i tyle.

kupiłem sobie (długi)mostek i (prostą)kiere (Kbixa)-jak kazdy XC kozak i mówie "fajnie wygląda bo wszyscy tak mają"

teraz jak juz troche z tym pojeździłem, próbowałem innych wariantów(gięte kiery,krótkie mostki, mostki w góre mostki w dół) to dalej najlepiej jeździ mi się na mostku (tym Kbixa właśnie) 110mm -5 stopni:) moze i zaprzeczam tym sens geometrii genesis, ale tak mi wygodnie i juz:)

ps. tak, ta rama jest dla mnie za mała - ma 17 cali a ja mam 190 wzrostu:) normalnie była by DUŻO za mała, ale ze jest to genesis, to nie jest jeszcze tak źle - sztyca 400mm i do przodu:) (poza tym nie zamienie jej na zadną inną bo wazy 1613g:D:D:D)

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...