baksik22 Napisano 20 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Emm rower nie skończony a patrzałeś na wersję z slickiem i terenową z przodu Wygląda dziwnie przyznaję ale poczekaj aż na sezon będzie przygotowany Wtedy będzie fajny tak btw jak ci sie rama nie podoba to nawet jakbym tam wrzucił x0\xtr i nie wiadomo co jeszcze i tak by ci się nie podobało AAA Eciu dziękuję ci za te rogi fakt krótkie będą idealne dzięki jeszcze raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 jak juz tak mowicie o ladnych giantach to wrzuce to: http://www.allegro.pl/item283670940_giant_xtc_team.html moim zdaniem wyglada bosko, a ta ramka - faktycznie jedna z najpiekniejszych i jak bym mial troche wiecej kaski na rame to wlasnie na takiej bym teraz smigal ps: nie zebym robil reklame;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Ten Giant wyglądał by Fajnie mając normalną przerzutke i korbe jakąś ciekawszą... Ps. Stoi już na allegro już chyba pół roku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rendzik Napisano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 ja 4,4 tysiąca ?? jabym tyle niedał ? jak ja mam swoja kobe za 3250 zł :PP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 20 Grudnia 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Sixer nie wiem czy słyszałeś, ale Smica połączyła się z Boplight'em i teraz robi rzeczy wspólnie z nim. Nie ma już Smici jako oddzielnej firmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rmk_90 Napisano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 hoho njius godny uwagi:) polejcie Pixonowi piwa bo dobrze gada:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rendzik Napisano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 o nieźle ;-) ciekawe czy bedzie teraz taniej czy na odwrot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Z tego co wyczytałem w katalogu to w 2004 już nie oferowali modelu Team w takim malowaniu, to tak przy okazji tytułu tego tematu Sam rower jest piękny. Ta ramka to najładniejszy hardtail jaki widziałem. P.S. A GF i jego genesis to taka przerośnięta damka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik22 Napisano 21 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Schwefel zmień w takim razie na 2003 rok jeśli mogę cię prosić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rmk_90 Napisano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Schwefel# Jak możesz?! genesis garego to najcudowniejsza geo na świecie! raz ze wygodna/praktyczna, a dwa ze "piękność"! ale są gusta i guściki... i jak wiadomo de gustibus non disputandum est Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 raz ze wygodna/praktyczna, a dwa ze "piękność"! Szczegolnie super praktyczna na stromych podjazdach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathieo Napisano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Rmk_90 rzeczywiście GF jest super, takie są opinie - > : " Dlaczego? Bowiem i tak 90% osób wydłuża mostki, a wiec dociąza przednie koło- co jest wbrew tej geometrii.Po drugie, Genesis odciąza przednie koło, co powoduje czasem że ono sie podnosi na stromych podjazdach - dziekuje za cyrk na kółkach. Po trzecie, to absurd by przy stromych zjazdach siedzieć na siodle, co z tego ze cofniety do tyłu, skoro środek ciezkosci i tak jest wysoko, co pogarsza sie zachowanie i bezpieczeństwo! I po czwarte, jakoś nie widze, by zawody wygrywały ramy na tej Geometrii! I po piąte, wygrywaja rower wręcz o przeciwnej filozofi, np: Orbea Alma Team, gdzie wszystko jest odwrotnie niz w Genesis, np: długi mostek zamiast krótkiego, siodło jest bardziej w przód, a nie nad tylnim kołem, zasada jest taka, że by przy zjazdach dupka wisiała nad kołem, a nie wysoko na siodle. Wtedy mamy i dociązony próżd i tył dociązamy przesuwając się. Podobnie marketingowy pomysł to 29-calowce. Przeciez to rowery na 28 cali (obręcze), które dzieki grupym oponą nazwał 29 cali. Przeciez juz do crossowych roweków można kupić opony 28*1,9, czyli jak 29 cali. Można tez tam założyć 100 mm zamiast 60 mm i mamy prawdziwego 29 calowego MTB. GF wymyśla na siłe - taka jest prawda. " wypowiedź z rower.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rmk_90 Napisano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 jak wiadomo zawsze będą wypowiedzi za, i przeciw... i tylko sie wypowiem co do genesis+krótki mostek ja mam genesis i mostek 110 i jak dla mnie jest idealnie:) pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 ja mam genesis i mostek 110 i jak dla mnie jest idealnie:) Twierdzisz, ze genesis jest cudowne, po czym robisz dokladnie na odwrot i zakladasz mostek przyblizajacy genesis do geometrii normalnej? Widze tutaj sprzecznosc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Coś mi się zdaje że RMK ma malutką rame - za niską. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rmk_90 Napisano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Xystoff# ja jeżdżę od niedawna(2 lata) jak kupiłem rower(garego) to był fajny i tyle. kupiłem sobie (długi)mostek i (prostą)kiere (Kbixa)-jak kazdy XC kozak i mówie "fajnie wygląda bo wszyscy tak mają" teraz jak juz troche z tym pojeździłem, próbowałem innych wariantów(gięte kiery,krótkie mostki, mostki w góre mostki w dół) to dalej najlepiej jeździ mi się na mostku (tym Kbixa właśnie) 110mm -5 stopni:) moze i zaprzeczam tym sens geometrii genesis, ale tak mi wygodnie i juz:) ps. tak, ta rama jest dla mnie za mała - ma 17 cali a ja mam 190 wzrostu:) normalnie była by DUŻO za mała, ale ze jest to genesis, to nie jest jeszcze tak źle - sztyca 400mm i do przodu:) (poza tym nie zamienie jej na zadną inną bo wazy 1613g:D:D:D) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik22 Napisano 23 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 http://www.bikefoto.pl/rower/zdjecie/27769.../niezalogowany/ świątecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomass Napisano 24 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2007 Zdjęcie się nie wyświetla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rmk_90 Napisano 24 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2007 no mi tez się nie wyświetla:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik22 Napisano 24 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2007 Bo mi usunął jakiś Admin z BF tu jest po raz 2-gi http://www.bikefoto.pl/rower/zdjecie/27770.../niezalogowany/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rmk_90 Napisano 24 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2007 brechtownie:D świąteczne:D brechtownie:D świąteczne:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomass Napisano 24 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2007 Fajna choinka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CR7 Prezes Napisano 25 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2007 Ja szukam jakiegos leciutkiego zacisku do sztycy oraz samej sztycy do tej ramy, co polecicie? Mam w tej chwili jakiegos Accenta a zacisk TRanz X na imbusa. Nie jest ciężko ale może być lżej;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 25 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2007 Do XTC ciężko dostać cos porządnego bo rozmiar to 30.9 i pasuje z porządnych sztyc tylko thomson... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik22 Napisano 25 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2007 Nie no może zamontować coś an 27.2 z tą przejściówka tylko że do wagi sztycy musi doliczyć właśnie tą przejściówkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.