baksik22 Napisano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Witam chciałem przedstawić wam mój projekt do zmiany w zasadzie pozostały już tylko oponki na larsen tt i rurki na ritchey wcs oprócz sztycy siodło pewnie slr czy macie co do wymienionych jakieś inne propozycję i co jeszcze według was można lightnąć bez dużego nakładu finansowego ? http://www.bikefoto.pl/rower/zdjecie/27678.../niezalogowany/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Masz duże pole do popisu jeszcze.Koła,sztyca,kaseta ,pedały,mostek...Zobacz w jakis podobny temat o odchudzaniu np. Meridy Magnesium. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Fajnie wyszło... Jednak wszystko dzięki...? Co wymienic i na co już Ci powiedziałem teraz tylko czekam na efekt końcowy... PS. O widzę że ktoś zwraca uwage na mojego bike'a i rozpiske Cieszę się że mogę być przykłądem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Z tanszych rzeczy to zaciski (imbus), rogi (np. smica), kierownica (np. Tioga). Btw taki lekki fabryczny zacisk ? Imho jeden z najladniejszych XTC ever. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek^^ Napisano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 W moim XtC zacisk ważył 23g więc jest to możliwe zwłaszcza, że baks waży na wadze z dokładnością 5g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Z tanszych rzeczy to zaciski (imbus), rogi (np. smica), kierownica (np. Tioga). Btw taki lekki fabryczny zacisk ? Imho jeden z najladniejszych XTC ever. Imbusy-ewentualnie .Ale ja bym dał cos a'la Tune,rogi-może nie są ciężkie ale są bardzo krótkie-ja bym dał Schaman Ultralight.Kierownica-przecież jest ultralekka,niech zostanie.Tanio to będzie zmienic chwyty na Authora ale piankowe. W ogóle to rower ma duuży potencjał do odchudzania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilskij Napisano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Chwyty mozna by wymienic tanim kosztem na authora zysk 77g koszty okolo 20zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Explorer pro 620g ? Tyle waży wersja z drutem, pro waży ok 515-520g.Siodło też ciężkie bo mój skn 254g. Tanim kosztem możesz odchudzić na zaciskach kół ~100g, kierownica, mostek, rogi, chwyty, dużo tego do wymiany na lżejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek^^ Napisano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Zmień z 'tuned by baksik' na 'cut by baksik' Czekam na lepsze zdjęcie. Interesuje mnie ten wgniot na ramie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik22 Napisano 16 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Misiek ten wgniot na ramie tylko tak na focie wygląda w rzeczywistości jak się nie przyjrzysz to tego nie zauważysz. Co do rogów rzeczywiście są cut by baksik i są krótkie, ale dla mnie bardzo wygodne i nie wiem czy je zmieniać. Teraz w planach mam oponki mostek i kiere w czasie albo po wymianie tego kupie te zaciski do kół, a chwyty zmienię tylko nie wiem czy na piankę szczerze średnio mi ta pianka pasuje.... Co do pedałów nie chcę z nich rezygnować bo są zajefajne i bardzo dobrze mi się w nich jeździ jak się zepsują może pomyśle o innych lżejszych może crank bross ale na razie te mi odpowiadają. Fotki postaram sie zrobić lepsze i wrzucić do 30 minut Fotki: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f4656383fdabdaee.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/52535ba67df0abbf.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/aa2741621c86119a.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5807f3f7ffdbdb46.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/94b15870ed02a3ed.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2086837fcf874226.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek^^ Napisano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 W sumie nic strasznego Ciekawe jak by ta rama wyglądała z moją Rebą Chwyty na piankę lub na owijkę korkową. Zaciski na złote a2z. Opony sprawa osobista ale larseny bym odpuścił. Co do mostka to Marek Konwa sprzedaje WCS'a za 80zł na l-b możesz się skusić A kierę z ebaya karbonową w dobrej cenie można wyhaczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik22 Napisano 16 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Mostek biorę od Siwego co do kiery zgłoszę się do ciebie Misiek A jest taki bug że niektórym się wyświetla że kiera waży 100 gram ona waży 180 To tak dla dokładności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilskij Napisano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 łańcuch przydalo by sie wymenic bo ten krotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik22 Napisano 16 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Jutro w serwisie dołożymy kilka ogniw i będzie cacy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 @ Baksik, ważyłeś ramkę ? Bo jezeli ona jest z 2003 roku to wazy ~1600g a mniemam, ze od mojej niczym sie nie rozni oprócz napisami. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik22 Napisano 18 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Ważyłem 1470 gram z miskami sterów ale bez zacisku pod siodłowego i bez tulei na 27.2 jeżdżę z sztycą 31.6 więc waga tulei się nie dolicza a 25 gram zacisku jest w rozpisce pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 To jest chyba pięciokrotnie cieniowana Kurde lekka jest to pewnie przez napis "rock Shox" Tak wogóle to fajny rower, ale tak jak pisalem na bf - rogi ale grunt, ze są wygodne dla Ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik22 Napisano 19 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Thx Twój też nie najgorszy wsadź mu tylko jakiegoś amorka A co do rogów nie lubię mieć ręki całej na rogu ja opieram rękę na kierownicy i tylko kawałek na rogu i dlatego są one takie krótkie ale wymienię na wcs'a albo coś podobnego dla wyglądu najwyżej znów skrócę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 WCS'a się nie opłaca... Koszt to prawie tyle co boplight a ~40g cięższy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik22 Napisano 20 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Dokładnie co kupie oczywiście przemyśle na razie czekam do stycznia lutego na kasę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rmk_90 Napisano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 ja przepraszam moze ja sie nie znam moze jestem laikiem ale jak dla mnie to obleśnie zrobiłeś tego XTC moze tak odrzuca mnie ten kontrast opon a moze ta obrzydliwa rama, która nigdy mi sie nie podobała niewiem... ale mi sie nie podoba pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 20 Grudnia 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Trochę strasznie te rogi wygladają, ale jeżeli ci one odpowiadają tak krótkie. Boplight ma krótkie, ale twoje to już minimum z minimum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 a moze ta obrzydliwa rama, która nigdy mi sie nie podobała Jak możesz tak pisać ?!! to jest najpiękniejsza ramka Gianta w hitorii ! Co do rogów to jak preferujesz krótkie rogi, zresztą tak jak ja to WCS'ów nie bierz, bo one sa baardzo długie w porównianiu, np. do Boplighta, Smici itp. Co do rogów to pole do popisu masz: Smica,PRO,Boplight,Con-Tec,Mighty to samo tylko z pod innej nazwy A co do amorka to juz do mnie jedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 A propos rogów: widziałam takie króciutkie różki bodajże Authora (a może Tiogi?) . W każdym bądź razie nie trzeba by niczego przycinać Pozdrówko przyczynkowe PS. Nawet znalazłam - Tioga: http://www.cyklotur.com/x_C_I__P_53033575-...01__PZTA_3.html PS 2. A tu tańszy (i lżejszy ) Zoom: http://www.szumgum.com/go/_info/?id=163 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rmk_90 Napisano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Sixer# no chyba zartujesz! najładniejszy XTC jakiego widziałęm, był niebieski, i jeździ na nim mój kolega:D nie wiem jaki to rocznik, ale błękito niebieski z jakimiś białawymi wstawkami, białawym napisem dżajant i XTC szczerze mówiąc jest to najładniejsza rama, zaraz po s-worksie epicu 04 i po moim garym ps. no dobra, jest jeszcze pare innych:D pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.