grzegorz1974paszek Napisano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Wiadomo-ciepłe stopy to komfort który nie zawsze zapewniają nawet ciepłe skarpety czy buty zimowe. Co sądzicie o takim zestawie wkładki podgrzewane + zwykłe letnie spd+ ochraniacze z windstopera? Wkładki- http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=284143682 Wiem-drogawo-amoże jakiś hand made? A te dla celów poglądowych http://velo.com.pl/php/produkty.php?m=15&a...;p=%&id=899 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frondziak Napisano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Zeby wydac 300 zeta na podgrzewane wkładki trzeba mieć nieźle nagrzane pod kopułą nie wspominając o wydaniu 800 za sidi. Może to jest i dobre, ale chyba nie na zimy które panują w naszym klimacie. But, podwojna skarpeta z materiału termo i ochraniacz napewną jest wersją tańszą, podejrzewam że równie skuteczną. Ale gdyby faktycznie zmarzły stopy lub nogi można kupić specjalne ogrzewacze do rąk, stóp czy ciała. Podaje linka http://www.e-horyzont.pl/site/index.php?mo...&subkat=180 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 15 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Frondziak-czy ty mnie obrażasz? Dużo zależy jakie kto ma krążenie. Podwójna skarpeta ,but i ocieplacz jest może i tańszy ale czy równie skuteczny -nie sądze.No ale fakt-rozwiązania najprostsze są najlepsze ,więc chyba kupie te ogrzewacze co podałes-chociaż wątpie czy grzeją 6 godzin , 3godziny też wystarczą . Teraz jest ok.0" i po jeżdzie z ciepłą skarpetą ,butem letnim i windstoperem zimno mi w stopy przez następne 2 dni. Pomyśle też nad wersją hand made na prąd-aku z wiertarki mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frondziak Napisano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 grzegorz1974paszek Nie chciałem cię obrazić, taka myśl nawet przez głowę mi nie przeszła Srawdź rozwiązanie o którym mówiłem, jak zmarźniesz przetestuj ogrzewacz do którego podałem link, a potem podziel się wrażeniami. Mam nadzieje, że ciepłymi Jak rozwiązanie za 20 złoty okaże się skuteczne, jeszcze mi podziękujesz, że nie wydałeś bez sensu 300 zeta. Jeśli nie, niewiele stracisz. ps. sklep e-horyzont jest znanym sklepem w branży. Specjalizuje się w turystyce, i jak poprzeglasz ich menu to stwierdzisz ze radzej sh*tu nie wciskają. Aha, jeszcze jedno, w żaden sposób nie jestem z nim związany.Więc to nie pseudo-reklama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 15 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Już zamawiam.Jak przetestuje,powiem ile czasu tak naprawdę grzeją. Właśnie doczytałem że te ogrzewacze są jednorazowe.Wielorazowe[100 razy] są grube i trzymają do 1h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frondziak Napisano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Jednorazowki grzeją zdaje sie 5 godzin. Więc raczej na większość wycieczek rowerowych wystarczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Ja parę lat temu dostałem w prezencie takie coś http://allegro.pl/item280190965_ogrzewacz_na_stopy_.html wyglądają jak wkładki do butów Do rowerowania nadają sie wyśmienicie. Mają taki żel w środku Po zgięciu takiego patyczka w środku zaczynają grzać i sztywnieć dlatego do butów rowerowych się nadają "ładowanie" polega na pogotowaniu przez około 10 minut Ciepło trzymają przez około godzinę Tych 54 ° jakoś nie doświadczyłem choć były momenty że było w stopki dość ciepło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 15 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Jednorazówki odpadają. A te wielorazowe-gdzie je włożyc? Pod stope-odpada,nad -też nie ma miejsca,między ochraniacz a but-ewentualnie. Ma ktoś koncepcje na ogrzewanie elektryczne? Jak napisałem mam akumulatory od wiertarki 14,4V 1,2 Ah. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys Napisano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Wiesz co ? To już lepiej sobie zrób self warm Poprowadź rurki od buzi do butów i jak się zrobi zimno to wdmuchuj ciepłe powietrze do buta Generalnie wydaje mi się, że jednak dużo lepszym pomysłem jest to co kolega pisał. Czyli skarpety i ochraniacze. Możesz też zafundować sobie dodatkową wkładkę do buta co też trochę pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 15 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 No-bez żartów prosze! Do buzi to tylko rurkę od bukłaka.Ja mam i dodatkową wkładke ,i skarpety i ochraniacze a co będzie jak bardziej przymrozi? Jak w stopy jest ciepło to jest inna jakośc jazdy. Te ogrzewacze wielorazowe są na 1h-mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frondziak Napisano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Mnie zastanawia, to, że już marzną ci nogi, a temp przecież do niskich nie należą. Jak dotychczas chronisz nogę ? Może masz za ciasnego buta ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 16 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Skarpety ciepłe,buty letnie spd,wkładka ciepła-z ''futerkiem'' , ochraniacz -windstoper Authora.Po ok. 1h przy -1" zaczynają mi marznąc palce u nóg. Jazda-szosa. W wkładkach elektrycznych podoba misię to że masz kontrolę nad grzaniem-w przeciwieństwie do ogrzewaczy chemicznych. Teraz czekam na pomysły wykonania tego jak najmniejszym kosztem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 17 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Trwają prace nad prototypem. Materiały: Akumulator14,4V 1,2Ah; stare skarpety ,a właściwie ich przednie części; drucik grzewczy z grzałki do wody ;kabel dwużyłowy;Koncepcja-przód skarpety ''obdziergany '' grzewczym drucikiem ,pozostaje kwestia wytrzymałości na temperature i wilgoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 15 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Mam takie coś przy komputerze - polecam! http://www.allegro.pl/show_item.php?item=283955125 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.