Skocz do zawartości

[buty]wkładki podgrzewane-na prąd-opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Wiadomo-ciepłe stopy to komfort który nie zawsze zapewniają nawet ciepłe skarpety czy buty zimowe. Co sądzicie o takim zestawie wkładki podgrzewane + zwykłe letnie spd+ ochraniacze z windstopera? Wkładki- http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=284143682 Wiem-drogawo-amoże jakiś hand made?

A te dla celów poglądowych http://velo.com.pl/php/produkty.php?m=15&a...;p=%&id=899

Zeby wydac 300 zeta na podgrzewane wkładki trzeba mieć nieźle nagrzane pod kopułą :) nie wspominając o wydaniu 800 za sidi.

Może to jest i dobre, ale chyba nie na zimy które panują w naszym klimacie.

But, podwojna skarpeta z materiału termo i ochraniacz napewną jest wersją tańszą, podejrzewam że równie skuteczną.

Ale gdyby faktycznie zmarzły stopy lub nogi można kupić specjalne ogrzewacze do rąk, stóp czy ciała. Podaje linka

http://www.e-horyzont.pl/site/index.php?mo...&subkat=180

Frondziak-czy ty mnie obrażasz? :) Dużo zależy jakie kto ma krążenie. Podwójna skarpeta ,but i ocieplacz jest może i tańszy ale czy równie skuteczny -nie sądze.No ale fakt-rozwiązania najprostsze są najlepsze ,więc chyba kupie te ogrzewacze co podałes-chociaż wątpie czy grzeją 6 godzin , 3godziny też wystarczą . Teraz jest ok.0" i po jeżdzie z ciepłą skarpetą ,butem letnim i windstoperem zimno mi w stopy przez następne 2 dni. Pomyśle też nad wersją hand made na prąd-aku z wiertarki mam.

grzegorz1974paszek Nie chciałem cię obrazić, taka myśl nawet przez głowę mi nie przeszła :)

Srawdź rozwiązanie o którym mówiłem, jak zmarźniesz przetestuj ogrzewacz do którego podałem link, a potem podziel się wrażeniami.

Mam nadzieje, że ciepłymi :D

Jak rozwiązanie za 20 złoty okaże się skuteczne, jeszcze mi podziękujesz, że nie wydałeś bez sensu 300 zeta. Jeśli nie, niewiele stracisz.

ps. sklep e-horyzont jest znanym sklepem w branży. Specjalizuje się w turystyce, i jak poprzeglasz ich menu :D to stwierdzisz ze radzej sh*tu nie wciskają.

Aha, jeszcze jedno, w żaden sposób nie jestem z nim związany.Więc to nie pseudo-reklama.

Ja parę lat temu dostałem w prezencie takie coś http://allegro.pl/item280190965_ogrzewacz_na_stopy_.html

wyglądają jak wkładki do butów

Do rowerowania nadają sie wyśmienicie. Mają taki żel w środku Po zgięciu takiego patyczka w środku zaczynają grzać i sztywnieć ;) dlatego do butów rowerowych się nadają :down:

"ładowanie" polega na pogotowaniu przez około 10 minut

Ciepło trzymają przez około godzinę Tych 54 ° jakoś nie doświadczyłem choć były momenty że było w stopki dość ciepło

Wiesz co ? To już lepiej sobie zrób self warm ;) Poprowadź rurki od buzi do butów i jak się zrobi zimno to wdmuchuj ciepłe powietrze do buta :down:

Generalnie wydaje mi się, że jednak dużo lepszym pomysłem jest to co kolega pisał. Czyli skarpety i ochraniacze. Możesz też zafundować sobie dodatkową wkładkę do buta co też trochę pomoże.

Skarpety ciepłe,buty letnie spd,wkładka ciepła-z ''futerkiem'' , ochraniacz -windstoper Authora.Po ok. 1h przy -1" zaczynają mi marznąc palce u nóg. Jazda-szosa. W wkładkach elektrycznych podoba misię to że masz kontrolę nad grzaniem-w przeciwieństwie do ogrzewaczy chemicznych. Teraz czekam na pomysły wykonania tego jak najmniejszym kosztem.

Trwają prace nad prototypem. Materiały: Akumulator14,4V 1,2Ah; stare skarpety ,a właściwie ich przednie części; drucik grzewczy z grzałki do wody ;kabel dwużyłowy;Koncepcja-przód skarpety ''obdziergany '' grzewczym drucikiem ,pozostaje kwestia wytrzymałości na temperature i wilgoc.

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...