kello Napisano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Witam Nadszedl czas zmiany koleczek i kupilbym normalnie jak zwykle bbb na 11 zabkow ale patrze a w mkbike jakies acory sie pojawily.. http://www.dobrerowery.com/product_info.ph...roducts_id=3907 sa z alu a nie z wlokna jak bbb... nie wiem jak z trwaloscia oraz z trwaloscia i jakims uszczelnieniem lozysk. moze jest lepsze niz w bbb. jezdzil ktos na tym wynalazku ? 17.12.07.: no to chyba bede pierwszym czlowiekiem w polsce na takich koleczkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 W takim razie zdaj relację, jak się sprawują Pozdrówko na pierwszy ogień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rowerex Napisano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 sa z alu a nie z wlokna jak bbb... BBB są OK. Bardzo trudno je zetrzeć, mimo że są z tworzywa. Moje mają ślady starcia na zębach, ale mimo sporego przebiegu daleko im do gwiazdeczek z ostrymi końcami, jakie zostały mi z kółek XT. jakims uszczelnieniem lozysk. moze jest lepsze niz w bbb. jezdzil ktos na tym wynalazku ? O tym zapomnij. Raz, że nie przy takiej cenie, a dwa, że nie ma ma takich uszczelnień w łożyskach tocznych, które by przeżyły dłużej niż jakiekolwiek spotykane w typowych kółeczkach. Polskie łożysko FŁT 607-2RS do kółeczek BBB i Tacx kosztuje koło trzech złotych. Wymieniłem jedno dwa dni temu, bo oryginał NSK (3x większa cena) w dolnym kółku, mimo regularnych przeglądów, dostał takich luzów bocznych, że łańcuch ocierał się o blaszki wózka przerzutki. W przypadku plastikowych kółeczek łożyska łatwo wymienić. Kółek alu nie widziałem na oczy, więc nie wiem jak mocowane są te łożyska (może na wcisk). Na oko, to w tych kółkach też są zwykłe 607-ki 2RS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 17 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 no koleczka sa ale tylko na stronie kupilem tradycyjnie bbb ale tym razem czarne zeby odmiana byla mi na niecaly rok one starczaja... wiec predzej wymieniam koleczka niz lozyska. raz mi sie tylko kompletnie zatarly to po prostu otworzylem i nasmarowalem troche kulki i bylo git a acory to jakis tajwanski wynalazek to nie wiem jakby to sie sprawowalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macieksuper Napisano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 z pewnością nie będziesz żałować - polecam również. mi zjechały się łożyska, a ząbki są jak nowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 21 Grudnia 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Nie wiem co to jest bo nie jeździłem. Jeżdżę jednak na najtańszych kółkach do przerzutki maks. 10 zł. Sezon na tym przejeżdżam, a wraz z wymianą napędu to i kółka mogę sobie pozwolić żeby zmienić. Moim zdaniem kup tanie i wyjdziesz tak samo na tym, a nawet lepiej bo 30 zł będziesz miał na inne inwestycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.