Skocz do zawartości

[kółeczka] do przerzutki tył

kello

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Nadszedl czas zmiany koleczek i kupilbym normalnie jak zwykle bbb na 11 zabkow ale patrze a w mkbike jakies acory sie pojawily.. http://www.dobrerowery.com/product_info.ph...roducts_id=3907

sa z alu a nie z wlokna jak bbb... nie wiem jak z trwaloscia oraz z trwaloscia i jakims uszczelnieniem lozysk. moze jest lepsze niz w bbb. jezdzil ktos na tym wynalazku ?

17.12.07.:

no to chyba bede pierwszym czlowiekiem w polsce na takich koleczkach ;)

sa z alu a nie z wlokna jak bbb...

BBB są OK. Bardzo trudno je zetrzeć, mimo że są z tworzywa. Moje mają ślady starcia na zębach, ale mimo sporego przebiegu daleko im do gwiazdeczek z ostrymi końcami, jakie zostały mi z kółek XT.

jakims uszczelnieniem lozysk. moze jest lepsze niz w bbb. jezdzil ktos na tym wynalazku ?

O tym zapomnij. Raz, że nie przy takiej cenie, a dwa, że nie ma ma takich uszczelnień w łożyskach tocznych, które by przeżyły dłużej niż jakiekolwiek spotykane w typowych kółeczkach.

Polskie łożysko FŁT 607-2RS do kółeczek BBB i Tacx kosztuje koło trzech złotych. Wymieniłem jedno dwa dni temu, bo oryginał NSK (3x większa cena) w dolnym kółku, mimo regularnych przeglądów, dostał takich luzów bocznych, że łańcuch ocierał się o blaszki wózka przerzutki.

W przypadku plastikowych kółeczek łożyska łatwo wymienić. Kółek alu nie widziałem na oczy, więc nie wiem jak mocowane są te łożyska (może na wcisk). Na oko, to w tych kółkach też są zwykłe 607-ki 2RS.

no koleczka sa ale tylko na stronie :D kupilem tradycyjnie bbb ale tym razem czarne zeby odmiana byla :D mi na niecaly rok one starczaja... wiec predzej wymieniam koleczka niz lozyska. raz mi sie tylko kompletnie zatarly to po prostu otworzylem i nasmarowalem troche kulki i bylo git :D

a acory to jakis tajwanski wynalazek to nie wiem jakby to sie sprawowalo

• Mod Team

Nie wiem co to jest bo nie jeździłem. Jeżdżę jednak na najtańszych kółkach do przerzutki maks. 10 zł. Sezon na tym przejeżdżam, a wraz z wymianą napędu to i kółka mogę sobie pozwolić żeby zmienić.

Moim zdaniem kup tanie i wyjdziesz tak samo na tym, a nawet lepiej bo 30 zł będziesz miał na inne inwestycje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...