Kasumi Napisano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Mam okazję zanabyć takie ustrojstwo w stanie dobrym,kółeczka są do wymiany,jedno dostałbym już nowe (z Taxa- czy jakoś tak-na łożyskach maszynowych) Warto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 jesli jest w dobrym stanie - jak najbardziej. to rewelacyjnie przerzutki. jesli kolko jest tacxa - to kiepsko. moje sie zatraly po jednej jezdzie w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekgib Napisano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Widzę Tomku, że spotykamy się w tym samym temacie Kupuj. Ja mam aktualnie model 953 ( długi wózek i odwrotna sprężyna ) i w porównaniu do Alivio RD-MC20 to jest inna bajka. Przerzutka ( przynajmniej moja ) chodzi "miękko", ciuchutko, odwrotna sprężyna to baaaardzo dobra sprawa ( podjazdy bez żadnych nerów, że łańcuch będzie skakał przy zmianie przełożenia ). Ja mam kółeczka od Alivio i wszystko działa pięknie. A co do kółeczek - tydzień temu miałem w ręku te TACX'y. Kółeczka są bardzo leciwe i "odchudzone" w miejscu styku z łańcuchem i uwierz mi - szybko je zajeździsz. Szukaj jakiś kółeczek do Shimano. 10-11 zębówe zależnie od tego, jaką masz kasetę. Mogą być od Alivio ( tylko RD-MC20 ), Deore, LX, XT. Na pewno będziesz zadowolony Bierz. Pozdrawiam ! P.S. Jak chcesz zobaczyć jak wygląda w rowerze - patrz zdjęcie IV w sygnaturze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMAN Napisano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Ja jeśli chodzi o kółeczka to jestem zdania, że najlepsze sa najtańsze jakie znajdziesz w sklepie, mi sie udało za 4 zł i są GIT. nic sie nie zaciera tak jak w tych na kulkach. A jak sie cos zrypie to troche smaru na slizg i wszystko dalej działa. Rozmiar kółeczek z tego co pamietam nic nie ma do kasety tylko do przerzutki, jak były 10 to kupujesz 10 i tyle. Znajomy ma xtr952, która ma przejechane ... hohoho ... i w dodatku jest po zawodniku i co ? i jest to totalny wypas po tylu kilometrach wciąż zachowuje wysoką precyzje i szybkość. Oczywiscie czystosć pancerzy też odgrywa ważną rolę. Ja mam stx rc z małymi luzami i za krótkim i zajechanym ostatnim pancerzem i też działa super ale pewnie będzie działała krócej niż 952. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasumi Napisano 14 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 No to biorę:)Zwłaszcza,że nie sądzę,aby miała jakiś wielki przebieg:)Co do kółek,tego jednego Tacxa dostanę do przerzutki gratis,więc nie będę wybrzydzał,drugie wstawię jakie wpadnie w ręce z tą samą ilością zębów co jest w aktualnej deorce(kasetę mam na 11-34) i po sprawie. Dzięki za pomoc:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rowerex Napisano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Wg. mnie seria 95x to najładniejsze przerzutki tylne jakie kiedykolwiek stworzyło Shimano - niepozorne, proste, funkcjonalne i piękne. Potem Shimano zaczęło wydziwiać, najpierw XTRy zaczęły się świecić jak psu jajca, potem wbudowali CNC ;-) i zaczęła się era "ohido", czyli absolutny przerost formy nad treścią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.