Skocz do zawartości

[przerzutka tył] XTR z 2002 roku za 100zł-warto?

Kasumi

Rekomendowane odpowiedzi

Widzę Tomku, że spotykamy się w tym samym temacie :)

Kupuj. Ja mam aktualnie model 953 ( długi wózek i odwrotna sprężyna ) i w porównaniu do Alivio RD-MC20 to jest inna bajka. Przerzutka ( przynajmniej moja ) chodzi "miękko", ciuchutko, odwrotna sprężyna to baaaardzo dobra sprawa ( podjazdy bez żadnych nerów, że łańcuch będzie skakał przy zmianie przełożenia ). Ja mam kółeczka od Alivio i wszystko działa pięknie. A co do kółeczek - tydzień temu miałem w ręku te TACX'y. Kółeczka są bardzo leciwe i "odchudzone" w miejscu styku z łańcuchem i uwierz mi - szybko je zajeździsz. Szukaj jakiś kółeczek do Shimano. 10-11 zębówe zależnie od tego, jaką masz kasetę. Mogą być od Alivio ( tylko RD-MC20 ), Deore, LX, XT. Na pewno będziesz zadowolony :) Bierz. Pozdrawiam !

P.S. Jak chcesz zobaczyć jak wygląda w rowerze - patrz zdjęcie IV w sygnaturze.

Ja jeśli chodzi o kółeczka to jestem zdania, że najlepsze sa najtańsze jakie znajdziesz w sklepie, mi sie udało za 4 zł i są GIT. nic sie nie zaciera tak jak w tych na kulkach. A jak sie cos zrypie to troche smaru na slizg i wszystko dalej działa. Rozmiar kółeczek z tego co pamietam nic nie ma do kasety tylko do przerzutki, jak były 10 to kupujesz 10 i tyle. Znajomy ma xtr952, która ma przejechane ... hohoho ... i w dodatku jest po zawodniku i co ? i jest to totalny wypas po tylu kilometrach wciąż zachowuje wysoką precyzje i szybkość. Oczywiscie czystosć pancerzy też odgrywa ważną rolę. Ja mam stx rc z małymi luzami i za krótkim i zajechanym ostatnim pancerzem i też działa super ale pewnie będzie działała krócej niż 952.

No to biorę:)Zwłaszcza,że nie sądzę,aby miała jakiś wielki przebieg:)Co do kółek,tego jednego Tacxa dostanę do przerzutki gratis,więc nie będę wybrzydzał,drugie wstawię jakie wpadnie w ręce z tą samą ilością zębów co jest w aktualnej deorce(kasetę mam na 11-34) i po sprawie.

Dzięki za pomoc:)

Wg. mnie seria 95x to najładniejsze przerzutki tylne jakie kiedykolwiek stworzyło Shimano - niepozorne, proste, funkcjonalne i piękne.

Potem Shimano zaczęło wydziwiać, najpierw XTRy zaczęły się świecić jak psu jajca, potem wbudowali CNC ;-) i zaczęła się era "ohido", czyli absolutny przerost formy nad treścią.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...